Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Studeni: 10 trance traka koje morate poslušati

Markus Schulz, Dave Pearce, Andromeda i više

  • Mixmag Adria
  • 18 November 2016

KOMPILACIJA MJESECA

Dave Pearce 'Delirium Summer Trance' (Newstate Music)

Nema sumnje u Dave Pearceovu dugogodišnju strast za plesnom glazbom: bio je sastavni dio Kiss 100's line-upa kada su postali legalna radio stanica, započeo je ikonsku Dance Anthems Show za Radio 1 i prezentirao je dance programe na ITV-u i MTV-u. Njegov entuzijazam i danas se vidi, što dokazuje njegova nov miks kompilacija.

„Pokušao sam od albuma napraviti glazbeno putovanje koje odražava mnoge dimenzije današnje trance scene“ – komentirao je svoj LP koji otvara progressive trakama poput Solid Stone- 'Hearts' i Farius – 'Middle Ground' prije nego stvari krenu u tvrđem smjeru s trakama 'Neba' od Gouryelle i 'Until We Meet Again' u Ben Nicky remiksu Gareth Emerya i Ben Golda. Raznolika kompilcija koja slavi trenutnu scenu, iako nismo sigurni da li je trebao najvaljivati to kao „trance se vratio“ – jer mnogi smatraju kako nikad nije ni otišao. Najbolje neka glazba kaže sama.

9/10

TRAKA MJESECA

Matt Nouveau feat Billie Fountain 'Ashamed' (Nocturnal Nouveau)

Matt Nouveau (otprije poznat kao Matt Darey) donio je značajan doprinos trance sceni u prošlosti s velikim singlovima poput 'Beautiful', 'Voice Of An Angel' i 'See The Sun'. Bez obzira što se okrenuo dubljoj glazbi u posljednje vrijeme sa svojim novim aliasom, njegovi trance korijeni i dalje su vrlo prisutni. Suncem obasjane melodije gitare, sanjiv brejk i emotivni vokali, nije ni čudo da su ga A&B premijerno puštali na njihovoj Group Therapy radio emisiji.

9/10

Markus Schulz 'Sestertius' (Coldharbour Recordings)

Od kada je osnovan u 2005., Coldharbout Recordings su izdali trake umjetnika poput Arnej, Omnia, Ronski Speed, Tritonal i Angnelli & Nelson, ipak je gazda Markus Shulz taj koji je imao čast izdati 250. izdanje. Monumentalna traka za proslavu jednako velike prilike, moćna je to instrumentalna himna koja je protresla festivale diljem svijeta uključujući Ultra Europe u Hrvatskoj, Transmission u Australiji i Electric Daisy Carnival u UK.

8/10

Andromedha 'Stay/Mood Swings' (Freegrant Music)

U njegovih skromnih četiri godine produciranja, Andromedha se pojavio na plejlistama imena poput Markus Schulza, Max Grahama i Rogera Shaha zahvaljujući svoji izdanjima na Infrasonicu, Mistique Musicu, Graygoo i Progressive House Worldwide. Posljednje što je izdao je EP s dvije trake na Max Freegrantovoj etiketi i već je primio ranu podršku izdanja od DJ-eva poput Myon & Shane54 i Ost & Meer. Vođene melodijama, obje trake dobro funkcioniraju, 'Mood Swings' je više groovy ali više repetitivna, dok 'Stay' iskače zbog svoje prljave baslinije. Možda želi reći da voli eksperimentirati s drugim žanrovima, ali ovaj EP demonstrira da njegovo srce vuče k progressiveu.

7/10

Seawayz & Sollito feat Daniel Kandi 'Together Always' (Alive Recordings)

Kao d mu nije bilo ddovoljno izdati za Anjunabeats i Armadu, nastupati na ogromnim događanjima poput ASOT-a, voditi radio emisiju i vlastitu etiketu Always Alive, Daniel Kandi sada se okušao i u pjevanju, i to na traci trance dua Seawayz & Sollito. Synthevi, sočne melodije i sanjivi vokali, ovo je je elegantna, zarazna suradnja.

8/10

Kriess Guyte 'Illuminated' (Critical State)

Iako mu je prva ljubav trance, UK producent Kriess Guyteova SoundCloud stranica dom je zanimljivom miksu žanrova, od techna do chill-outa i d'n'b-a. Slično je i s njegovom posljednjom trakom koja je miks eklektičnih zvukova s dubokim subovima i kickovima, acid baslinijama, van ritmičkih uboda i nekoliko nasumičnih vokalnih semplova uz epski, euforični brejk.

8/10

Solarstone 'Herald' (Black Hole Recordings)

Fanovi Solarstonea čekali su viiše informacija o ovoj traci od kad je prvi put zasvirala na Transmissionu u Pragu prije više od 18 mjeseci. Sličnog zvuka kao prijašnja himna 'Hearts', 'Herald' je melodična i harmonična traka s ženskim vokalima, moćnim stringovima i aerodinamičnim synthevima. S tim rečenim, stvar kao da se ne miče s mjesta – a s obzirom da je duža od osam minuta, mogao ju je malo i skratiti.

7/10

Chris Progstone 'Cala Salada' (Entrancing Music)

Bez obzira što nosi ime jedne od najprimaljivih plaža Ibize, hipnotički vokali na Chrisovoj posljednjoj traci zvuče kao da su inspirirani plažama Indije. Progressive trance s groovy baslinijama, nježnim melodijama, zaraznim lead akordima i prekrasnim brejkom. Remiksevi dolaze od ruskog Denis Sendera, koji ju je pretvorio u plesnu bombu i mađarskog KeyWorka, koji je napravio još progresivniji miks.

8/10

The Space Brothers & Mark Sherry 'Let It Come' (Darren Porter remix) (Outburst Records)

U siječnju prošle godine, Mark Sherry se udružio s UK trance dvojcom The Space Brothers na 'Let It Come'. Sada je remiksiran od strane A&R menadžera Tytanium Recordings, Darrena Portera. Dok je sami original moćan, Porterova verzija je još tvrđa i više mahnita. The Space Brothers koji su se na sceni pojavili u vrijeme eksplozije trance glazbe u 90-ima, možda nisu doživjeli povratak kakvom su se nadali, ali barem su dobili još jedan izlet.

7/10

Aimoon IV 'Unstoppable' (In Trance We Trust)

Ruski umjetnik Aimoon sebe opisuje kao uplifting tech trance producentom. Njegovaa zadnja traka ga ipak vodi u psy trance teritorij. 'Unstoppable' je energetička traka s velikim dropovima i dobrom melodijom. S više od 40 trance izdanja iza sebe, dobro je da je uradio nešto malo drugačije.

7/10

Load the next article...
Loading...
Loading...