Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Svibanj: 10 najboljih regionalnih techno, melodic i progressive izdanja

Techno, progressive, melodic i minimal izdanja koja su nas rasplesala prošlog mjeseca

  • Mixmag Adria
  • 5 June 2019

Regionalni artisti ni proteklog mjeseca nisu razočarali svojim izdanjima, te smo za vas odabrali naš izbor top 10 regionalnih techno, progressive house i melodic techno izdanja.

Poslušajte u nastavku.

10 Brlee, Marc Grabber

Marc Grabber & Brlee - Yerevan EP (Overload Records)

Ovaj duo izdaje svoju zajednički EP prvi puta nakon tri godine, a rezultat je ovaj divan melodic EP.

Ime EP-a je inspirirano glavnim gradom Armenije, a u naslovnoj stvari koristili su njihov tradicionalni instrument Duduk. Od nešto lakšeg originala, tu je i energičniji remix nijemca Marc DePulsa.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

9 KAANE

KAANE - Human Nature (Suah Records)

KAANE je producent koji polako gradi svoj status na hrvatskoj sceni sve boljim i boljim izdanjima. Njegova najnovija traka 'Human Nature' izašla je za Sau Records na kompilaciji SUah Selects III. Duboko, melodično i moćno!

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

8 DJ Ogi

DJ Ogi - Darkeriana (Techno Vinyls Records)

DJ Ogi se vraća s još jednim žestoko žestokim izdanjem za one koji imaju dovoljno energije i koji svoj techno vole brzim i nemilosrdnim!

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

7 RanchaTek, Nusha

RanchaTek, Nusha - Dopamine EP (Orange Recordings)

Regionalni majstor big room techna, RanchaTek se vratio sa novim moćnim EP-em za Orange Recordings. Na EP-u se nalaze dvije trake, od kojih je naslovna 'Dopamine' suradnja s Nushom nemilosrdna i tvrda traka s nabrijanom dizalicom i moćnim dropom kojeg prate odličan "metalni" synth, dok je 'Turn It Up' nešto više fokusirana na groove, ali ni njoj ne nedostaje energije i snage. Naslovnu traku remiksirao je i Darmec.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

6 Alen Milivojević & Drzneday

Alen Milivojevic & Drzneday - Granullar Mode (Ambi Records)

Poznati BiH techno dvojac svoju novu traku izbacuje za Ambi Records. Momci su ovdje definitivno u svojem stilu - brzo, energično, mračno i bez predaha. Na sredini nas čeka kratak break sa sablasnim glasom nakon kojeg traka opet prelazi na stvar - a to je čisti mračni techno zvuk.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

5 TKNO

TKNO - Green Love (Tauten)

TKNO je provjereni majstor techna iz Srbije, i glavno ime iza etikete Tauten. Ovdje je repetitivan i tvrd s malom dozom mračnije vibre koja nas vodi točno tamo gdje želimo - na plesni podij.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

4 Space Motion

Space Motion - Voices In Galaxy EP (Freegrant Muisc)

Space Motion je talentirani producent koji svojim produkcijama često "pleše" između progressive housea i afro housea, uz koje ponekad kao da začini techno ili trance utjecajima. Ove dvije trake spadaju u progressive, ali se u njima definitivno osjeti trance utjecaj.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

3 Mladen Tomić

Mladen Tomic - Next Adventure (Night Light Records)

Odličan techno EP s čak četiri trake dostavlja Mladen Tomić za svoju vlastitu Night Light Records etiketu. Banjalučki heroj ni ovog puta ne griješi i daruje nas pravim technom zvukom koji s lakoćom možemo spojiti sa svim njegovim varijacijama. Bravo za Mladena!

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

2 UMEK

UMEK - Vibrancy EP (1605)

Bez sumnje, pred nama je novi hit EP Umeka, pogotovo ako uzmemo u obzir support koji je dobio od Beatporta, tako da je naslovna traka 'Vibrancy' već na 27. mjestu Beatportovog techno charta. Osim naslovne trake koju definira snažan i probijajući kick, tu su još 'Acid Rain' koja podsjeća na najbolje uradke acid techna iz nekih minulih vremena te 'Constellations' koja strukturom i aranžmanom i harmonijom podsjeća na spomenutu 'Acid Rain', no ovog puta zvuk je više melodičan i progressive, a ne "kiseo". Vrhunski EP regionalne legende.

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

1 Marina Karamarko, Andrea Ljekaj, INSOLATE

Croatia Gets Physical EP1 (Get Physical Music)

Ovdje imamo jedan dinamičan i kvalitetan EP koji sadrži tri trake hrvatskih artista dobro poznatih regiji - Marina Karamarko, Andrea Ljekaj i INSOLATE. EP je raznovrstan, baš kao i imena koja ga krase, tako da je Marina u svojem prepoznatljivom dubokom stilu dostavila traku 'Hello', Andrea Ljekaj je sa trakom 'Tamo' odlično predstavio svoju melodičan deep tech stil, a INSOLATE nam je predstavila traku 'Nada', prilično "straight forward" techno traku za istinske techno fanove. Hrvatska je zaista fizikalna na ovom izdanju!

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...