Search Menu
Home Novosti Menu
Dodaci

Top 15 regionalnih DJ-eva

DJ-evi koji su svojim nastupima obilježili godinu

  • Mixmag Adria Crew
  • 27 December 2017

Ova godina je bila zaista dobra za neke regionalne DJ-eva koji su odradili turneje na svim stranama svijeta, brojili mnoge gaže u regiji, i nastupili u nekim od najznačajnijih svjetskih klubovima poput Berghaina.

Ovu listu top DJ-eva također nismo htjeli rangirati jer smatramo da su svi postigli odlčne rezultate svaki na svoj način. Ovdje ćete pronaći neke od najboljih house i techno DJ-eva za koje vjerujemo da ste barem neke poslušali i sami uživo.

Pogledajte našu listu 15 top regionalnih DJ-eva koji su svojim nastupima obilježili godinu, abecednim redom.

Aney F.

Aney F., je 29-godišnji DJ i producent iz Slovenije koji vodi uspješnu izdavačku kuću Innocent Music, čiji su partyji uvijek puni dobre atmosfere i glazbe.

Ove godine nastupao je po cijelom svijetu te odradio i dosta Innocent Music showcasea od kojih su neki bili u Sloveniji, ali i Francuskoj gdje je u svibnju / maju proslavio pet godina etikete u Montepellieru, a osim brojnih gaža koje je odradio ove godine u Švicarskoj, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama, ove godine debitirao je na Gathering Miami Do Not Sit On The Furniture događaju te nastupio na poznatoj plaži Playa Del Carmen u Meksiku u sklopu svoje turneje po Sjevernoj Americi.

Odradio je i rezidenciju Magna Carta večeri na Ibizi u klubu Eden gdje su nastupili Leftwing & Kody, Piem i mnogi drugi. Također je nastupao uz bok Richie Hawtina na jedom od posljednjih događaja u Ambasadi Gavioli.

Insolate

Insolate, u regiji poznata i kao Miss Sunshine, osnivačica je uspješne klupske večeri TRAUM u Osijeku, te jedna od prvih producentica s ovih prostora s inozemnom karijerom. Sunčica je dugi niz godina internacionalno ime, a ove godine nastupila je i u dva najlegendarnija berlinska kluba - Tresor i Berghain! Vjerujemo da joj se tako ostvarila jedna od najvećih DJ želja.

Uz to, nastupala je i u Londonu, Belgiji te Poljskoj na L'tronica Festivalu kao i Mađarskoj u klubu Lärm u kojem je nastupila s kolegom Volsterom.

Dejan Miličević

Dejan Miličević je ovu godinu definitivno obilježio svojim odličnim albumom 'Summation', ali kao i DJ koji je imao brojne nastupe u cijeloj regiji. Mogli ste ga uloviti u Ambasada Gavioli u Sloveniji, Taboou u Zagrebu, Sunday Beatu i Drugstoreu u Beogradu imnogim drugim klubovima.

Festivalska sezona mu je bila posebno bogata, bilo da se radilo o b2b nastupu na Lovefestu s Markom Milosavljevićem, zatvaranju Exita, ili nastupima na Sonus Festivalu, Vibe Festu, KBF Festivalu, Kanegra Beach i drugima, Dejan ove godine nije stao.

DJ Jock

Stipe Škokić aka DJ Jock hrvatski je producent iz Splita, a jedan je od najuspješnijih regionalnih artista. Ipak, produkcija je polje u kojem je, bez sumnje, najbolji, što dokazuje iznova svakim izdanjem. Sviraju ga najveće svjetske techno face, kao što su Carl Cox, Jon Rundell, Cristian Varela, Joseph Capriati, Adam Beyer i mnogi drugi, a ove godine mu nije nedostajalo i nastupa.

Stipe je često viđen i na line-upima regionalnih partyja i festivala, pa je proteklog ljeta nastupio na Resistance pozornici Ultra festivala, kao i na mnogim drugim festivalima u regiji kao što su Sonus, Labyrinth Open, Adriatic Perception festival. Bio je rado i često viđeno lice i u klubovima diljem regije, s nekoliko nastupa u zagrebačkom Boogaloou, nastupom u Revelinu i Lazaretima u Dubrovniku i drugim klubovima.

Kristina Lalić

Još jedna dama elektroničke glazbe iz regije koju ne smijemo zaboraviti je Kristina Lalić. Ove godine postigla je i odlične rezultate svojim izdanjima sa Steve Shadenom.

Pretežno je nastupala u Srbiji i regiji, ali nastupa joj nije nedostajalo. Često je nastupala u Beogradu, i to u Hangaru, Drugstoreu, KPTM-u i drugim klubovima, a u regiji ste ju mogli poslušati u Sarajevu, Karlovcu, Kotoru, Kragujevcu i Zenici.

Lag

Nakon što je odradio svoju prvu turneju u Americi i to u gradovima New York, Denver, Dallas i Los Angeles, o kojoj nam je i pričao, Lag je nastavio nizati uspjehe.

Još jedna turneja ga je čekala u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje je u septembru i oktobru nastupio u Corsica Studios u Londonu, Factoryu u Galwayu, Turks Headu u Dublinu te Soup Kitchenu u Manchesteru, a odradio je i zapažen nastup na Exit Festivalu. Uz sve nabrojano, istaknut ćemo i nastup u Moskvi te brojne nastupe u Novom Sadu, ali i regiji opčenito.

Lea Dobričić

Lea Dobričić jedna je od omiljenih regionalnih DJ-eva, no sudeći po njezinim gažama, njezini fanovi nalaze se svugdje na svijetu.

Osim njezinih čestih nastupa u Beogradu u DOTu, Hangaru, Barutani i drugim klubovima, te nastupima u Novom Sadu u Tunnelu, Spensu, The Endu, čest je gost drugih gradova u Srbiji kao i regiji, pa je tako ove godine posjetila Split, Kragujevac, Labin, Maribor, Zagreb, Suboticu, Niš i druge gradove, a još se nismo dotakli ni nastupa van regije.

Naši susjedi, ali i stanovnici malo daljih zemalja mogli su je slušati u Moskvi, Abu Dhabiju, Zürichu, Brnu, San Giljanu, Marseilleu, Bukureštu...Lea je i ov godine pokazala kako je vodeće DJ ime na regionalnoj sceni.

Marina Karamarko

Ova lista nikako ne može proći bez Marine Karamarko, naravno, uvijek zasluženo.

Marina je ostavila još jednu odličnu godinu iza sebe s brojnim nastupima u regiji, ali i europi te svijetu. Od proljeća gotovo ne prestaje, nastupivši prije ljeta u dalekim Panami i Kolumbiji, nakon kojih je produžila u Sjevernu Ameriku gdje je nastupila u Orlandu, Denveru i San Franciscu, što smo i prije najavili. Ovog ljeta ponovno je posjetila Ibizu gdje nastupila na Unusual Suspects partyju, istom partyju na kojem je ovog ljeta bila i u Parizu.

Ljeto je provela puštajući na festivalima poput Sounusa, Labyrintha, Slurpa i Adriatic Perceptiona u Hrvatskoj, a od ostalih zemalje osim regije posjetila je i Španjolsku i Italiju.

Mike Vale

Miek Vale je imao vrlo uspješnu produkcijsku godinu, jer je između ostalog, producirao pjesmu s Rogera Sanchezom, ali i po pitanju gaža u regiji i šire nije mu nedostajalo uspjeha.

Uz nastupe po regiji poput onih u Carpe Diemu na Hvaru, Revelinu u Dubrovniku, Ambasadi Gavioli, Zagrebu i Ljubljani, Mike je ove godine nastupio i u Helsinkiju, Londonu, Monteralu, Miamiu, Los Angelesu GEM Festu u Anakliji te Chicagu i Detroitu dva puta ove godine.

Mladen Tomić

Mladen Tomić godinama je vodeće ime BiH scene, a njegovi brojni nastupi održali su se diljem svijeta i ove godine.

Uz redovite nastupe u regiji od Rijeke, rodne Banja Luke, Beograda, Vodica, Primoštena, Tuzle, Ljubljane i drugih gradova, Mladen je imao i neke značajne nastupe van regije poput ADE showcasea njegove etikete Night Light Records. Uz taj nastup koji je između ostalih dijelio sa Sinišom Tamamovićem, nastupio je i u San Joseu, Bukureštu, Barceloni, Sofiji i Mioñu u Španjolskoj.

Petar Dundov

Još jedno ime koje je neizbježno i koje godinama postiže zavidne uspjehe produkcijom i gažama diljem svijeta je legendarni DJ i producent Petar Dundov.

U regiji smo ga mogli čuti na više festivala, od Sea Stara u Umagu, Dimensions Festivala, Moondance Festivala, Labyrinth Festivala i brojnih drugih, a nastupao je i u brojnim klubovima poput Depoa i Boogalooa u Zagrebu, Fabriquea u Banja Luci, Miksera u Sarajevu te brojnim klupskim večerima poput Reform, Bitch Black, Underwater, Casa...

Naravno, osim regije nastupio je i u Berlinu, Frankfurtu, Dubaiu, Budimpešti, Tunisu, Ibizi na Circolocou...lista je poduža.

PEZNT

PEZNT je hrvatski house duo, koji je ove godine postigao značajne uspjehe svojom produkcijom, zbog čega smo ih morali plasirati i na visoko drugo mjesto top 10 regionalnih producenata 2017.

Iako je njihov proboj tek krenuo, već su ove godine zakoračili nastupima i van regije, i to u Njemačku na Strandfiber Festival te GEM Fest u Gruziju. U Hrvatkskoj su zaista puno nastupali, od Carpe Diema i Revelina, do gaža u Zagrebu i okolici, Varaždinu, Valpovu i Opatiji. Jedan od njihovih najznačajnijih nastupa bio je svakako onaj na Exit Festivalu prije Black Coffeea.

RanchaTek

RanchaTek je ove godine definitivno imao pomak naprijed. Nakon niza odličnih izdanja počeo je nastupati i van granica naše regije.

Za njega bismo mogli reći da doživljava lagani proboj s gažama van regije, iako su i one u regiji bile brojne. Nastupio je u Depou u Zagrebu, u Seven u Ljubljani, u Električnoj Šumi u Lukavcu, Alter Egu u Labinu, i drugim mjestima. Van regije nastupao je u Češkoj i Nizozemskoj. U Pragu je nastupio u klubu Atelier, pa je nastavio do gradića Litomysl gdje nastupio u klubu Dance Club u Kolji. Za kraj je posjetio Amsterdam gdje nastupio na Techno Tuesday eventu.

Siniša Tamamović

Još jedno ime koje vam mora pasti na pamet kad pričamo o regionalnim techno imenima je Siniša Tamamović.

Siniša se može pohvaliti brojnim gažama u regiji od Zagreba, Rijeke, Bihaća i Banja Luke poput Fresh Wave Festivala, pa do značajnih nastupa u Lisabonu, Amsterdamu (prije spomenuti ADE showcase s Mladenom Tomićem), Trstu, Karlsruheu u Njemačkoj, Bukureštu, Chiva u Španjolskoj, Ateni, Sofiji i Timisoari u Rumunjskoj.

TKNO

TKNO je ime koje je neizbježno za dobru techno zabavu.

Dugogodišnji DJ i producent svoj proboj na svjetsku scenu svojim nastupima i izdanjima doživio je prije nekoliko godina, a od onda nije stao. Ove godine imao je brojne nastupe u regiji uključujući Zagreb, Suboticu, Beograd, Sarajevo, Niš, Novi Sad, i druga mjesta, ali i van regije. Nastupio je u Abu Dhabiju i Njemačkoj na Modular Journeyu te ruhr in love.

Next Page
Loading...
Loading...