Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Top 10 regionalnih house izdanja ovog ljeta

Poslušajte najbolje od ovog ljeta

  • Mixmag Adria
  • 21 September 2022

Ljeto je bilo dugo i vruće, a mi smo skupili 10 izdanja koja su izašla tijekom ljetnih mjeseci.

U nastavku poslušajte naš izbor top 10 najboljih izdanja ovog ljeta!

10 DIKKA

DIKKA - Steady Phase (Singular UK)

Dikka dostavlja svoj novi EP s tri minimal trake mračnije vibre.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

9 Tom Bug

Tom Bug - Moment (Dobar House)

Tom Bug je za svoj vlastiti label Dobar House ovog ljeta izbacio 'Moment', deep house stvar koju planira izdati i na svojem skorašnjem albumu.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

8 Andrew Meller

Andrew Meller - When We Were Kids (Club Maze)

Club Maze je label čiji je osnivač Reblok, a ovo je prvo izdanje njegovog kolege Andrew Mellera. Radi se o tvrdoj i acid inspiriranoj tech house traci za velike prostore. Uz naslovnu traku tu je i nješto blaža i više groovy 'Back' za one koji su malo umjereniji u svojim setovima.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

7 Hiva

Hiva - Living My Life (In It Together Records)

Funky zvukovi, piano house vibra i ljeto koje se osjeti u zraku - Living My Life slavi ples na otvorenom.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

6 Reblok

Reblok - Saturn (South Of Saturn)

Reblok dostavlja vrhunski EP s dvije trake, 'Saturn', i 'Mars' za South Of Saturn. Obje trake su groovy, ali naš favorit je 'Mars', nešto mračnija i atmosferičnija od naslovne trake.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

5 Mark Funk, Danny Cruz, Mirko & Meex

Mark Funk, Danny Cruz, Mirko & Meex - Dancer (Cruise Music)

Nepobjediv "core tim" Cruise Music etikete, Mark Funk, Danny Cruz i Mirko & Meex zasukao je rukave i napravio izdanje za spomenutu etiketu - 'Dancer'. Disco i egzotični zvukovi su uvijek dobra kombinacija, a ako je sve to još ukomponirano u house zvuk, tim bolje!

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

4 Makito

T.Markakis, Makito - 1970 (Little Jack)

Ovo nije njihov prvi zajednički produkcijski rodeo, ali definitivno vrijedan trećeg mjesta! '1970' dolazi u dvije verzije, 'Classic' i 'Club' - nema prevelike razlike između obje, ritam, bas linija i groove se razlikuju, ali vjerujemo da ćete lako odlučiti koja vam je draža.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

3 Mirko & Meex

Mirko & Meex - Take Me Away (HouseU)

Poznati po svojim r'n'b i pop obradama, Mirko & Meex i ovaj put ne razočaravaju. 'Take Me Way' je njihovo viđenje legendarne pjesme Toni Braxton, a mi ju svakako toplo preporučamo za plesni podij.

Može i autu. I u kući. I bilo gdje drugdje, nećemo biti izbirljivi.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

2 Bruns Lay

Bruns Lay x Arian - Lutaš (Dobar House)

Nakon odličnog albuma kojeg je napravio s Full Ferryem te nekolicine singlova nakon, Bruns Lay ovog puta ostvaruje malo drugačiju suradnju. Arian Kerliu je poznata faca među istinskim ljubiteljima disco glazbe, pogotovo onih koji su upoznati s EX-YU izvođačima, a čak i ako ne spadate u tu kategoriju, velike su šanse da ste negdje nekad čuli 'Lutaš Velikim Gradom' koju potpisuje Arian davne 1981. Za njegov tadašnji album sa svih strana su pljuštile pozitivne kritike uz opasku da je došao koju godinu prekasno - kad je disco već bio u svojem zalasku.

Bruns Lay ovdje potpuno okreće ploču, i uz amenovanje samog Ariana samplira njegov vokal i pjesmi daje potpuno noveo ruho, a bome i spot.

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

1 Matroda

Matroda - Hazy (Insomniac Records)

Vjerojatno najveći export hrvatske elektroničke scene u posljednjih par godina, Matroda opet pogađa u sridu. Njegova izdanja su česta, a jedan od njegovih matičnih etiketa je Insomniac Reords. Na etiketi inače izdaju i druga svjetski poznata imena poput John Summita, Lee Fossa i Vintage Culturea, pa je Matija svakako u dobrom društvu.

Njegov novi singl 'Hazy' izašao je krajem kolovoza upravo za tu etiketu, a imao ju je prilike promovirati na svojoj ljetnoj turneji, posebice gažama u SAD-u, gdje ćemo spomenuti i EDC Las Vegas gdje je nastupao pred nekoliko desetaka tisuća ljudi.

'Hazy' svakako zaslužuje prvo mjesto ove liste.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...