Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Novembar: Top 10 regionalnih techno izdanja

Producenti ne spavaju zimski san, već marljivo stvaraju opaki techno

  • Mixmag Adria
  • 30 November 2018

Sve hladniji dani zahtijevaju dodatne slojeve odjeće, kaloričniju hranu i visokoenergetski techno, koji zagrijava tijela bolje od bilo kojeg radijatora. Ponosno predstavljamo deset izdanja koja su proteklog mjeseca podizala temperaturu u redakciji i na regionalnim plesnim podijima.

10 WOTAFAK, Marius Drescher, Darko Milosevic - RISE & FALL

Izdanje koje je uvršteno je na mjesečnih top 10 radi remiksa koji je odradio Darko Milošević, EP je s modernim berlinskim melankoličnim zvukom, koji inzistira na atmosferi, umjesto na naglašenim udaraljkama. Ovo inteligentno izdanje potražite na portalu Beatport, a Miloševićevu verziju naslova "Fall" poslušajte u nastavku.

09 Elvis Xhema, Arian Faraone, Section One - Deepest Place On Earth EP

Yin Yang Records je sredinom mjeseca objavio EP koji je na portalu Beatport svrstan u kategoriju Hardcore / Hard Techno, što možda nije najspretnija žanrovska definicija ove četiri trake, osim u slučaju verzije iza koje stoji Arian Faraone. Elvis je dakako zadržao svoj beskompromisni zvuk, koji je prisutan i u remiksevima, no ipak se radi o kolekciji uradaka koji su više nabijeni emocijama umjesto sirovom energijom. Poslušajte naslovni uradak kako bi dobili vlastiti dojam!

08 Kraundler – Cosmos EP

Deni Udorović iz Koprivnice, skratio je svoj dosadašnji pseudonim Phoenix Kraundler, kako bi objavio tri nova naslova okupljena na izdanju Cosmos EP. Ovaj izuzetno talentirani DJ tijekom svojih nastupa koristi setup na kojem bi mu zavidio i Richie Hawtin, a u studiju još jednom dokazuje svoje produkcijske vještine na svjetskom nivou. Podržite njegovo izdanje kupnjom na portalu Beatport, ulomke poslušajte u nastavku.

07 Toni Alvarez, Marc Alvarez, Black Acid - KAI EP

Ovo odlično izdanje ne bi bilo na listi regionalnih top 10 da ne uključuje Dark Groove Remix za koji je odgovoran nitko drugi nego tuzlanski velemajstor Black Acid. Beatport nije bez razloga ovaj EP s dvije verzije označio oznakom "HYPE", a po čemu se radi o toliko posebnom djelu poslušajte u nastavku.

06 Hristian Stojanowski, D.R.N.D.Y - Secrets Of Mind / Mottling EP

Beatport je svojom oznakom "HYPE" posebno označio ovo izdanje iza kojeg stoje Nišlije Hristian Stojanowski i D.R.N.D.Y. Izdanje koje je u potpunosti opravdalo očekivanja funkcionalni je alat za plesne podije širom svijeta. ne zaboravite ovu suradnju podržati kupnjom, a do tad poslušajte traku s EP-a koju je D.R.N.D.Y predstavio na svom YouTube kanalu.

05 Alex Nemec, Forniva - Before Us

Na portalu Beatport ovo se izdanje nalazi u kategorijama Progressive House i Melodic House & Techno, pa smo ju zahvaljujući ovoj drugoj žanrovskoj odrednici i svrstali u TOP 10 techno izdanja. Iako je originalna verzija izvrsna, ovo je izdanje na našoj ljestvici prvenstveno zahvaljujući remiksu koji je odradio Paul Sawyer, pa vam predlažemo da tu verziju poslušate na YouTube kanalu Sounds Of Predrag Iv.

04 Alen Milivojevic, Drzneday - Revolution

Ponekad se revolucija dogodi bez medijske pompe, no Alen i Drzneday ju definitivno zaslužuju. Brutalno izdanje s pet odličnih verzija koje uključuju original i obrade vrhunskih remiksera kao što su Chicago Loop, Dok&Martin i Indepth, Erich Von K, bez kompleksa bi mogli poslužiti kao bojni poklič kojeg se ne bi sramio ni Che Guevara. Iako je većini redakcije najdraži original kojeg smo već kupili na Beatportu, šef je tražio da ispod teksta bude isječak Chicago Loop remiksa, pa neka mu bude.

03 Petar Dundov, Marc Romboy - Dimension D EP

Studeni je protekao u znaku suradnji, a ovo je jedna od suradnji koju smo jedva dočekali. Melodični techno koji graniči s klasičnom elektronikom i elementima progressive house glazbe karakteristika je koju volimo i u Petrovim, ali i u Marcovim produkcijama. Podržite ih kupnjom na portalu Beatport, a preview poslušajte na portalu SoundCloud!

02 Insolate - Rebel Love

Sunčica Barišić je objavila još jedan fantastični EP pod svojim najpoznatijim aliasom Insolate! Iako romantična imena traka podsjećaju na kolekciju pop hitova iz osamdesetih, zvuk koji izlazi iz zvučnika je futuristički techno bez pardona. Odlučite li se za kupovinu na portalu Beatport, link je spreman, a ulomke poslušajte u nastavku.

01 Sinisa Tamamovic - Green Light EP

Nova Sinišina četiri naslova govore sve što ste ikada željeli znati o techno glazbi, a niste znali kako formulirati vašu Google potragu. Od bazičnog detroitskog utjecaja, preko tech house elemenata do driving momenata koji pokreću sve živo na plesnom podiju. EP koji jednostavno treba slušati, a ne previše govoriti o njemu. potražite ga na portalu Beatport!

Load the next article
Loading...
Loading...