Search Menu
Home Novosti Menu
Dodaci

Top 15 regionalnih 'breakthrough' producenata

Producenti koji su ove godine ostali zapaženi

  • Mixmag Adria
  • 22 December 2017

Uz top 10 regionalnih producenata, trebamo spomenuti i one koji su napravili zapažen uspjeh i svoje ime stavili po reflektor istaknutim izdanjima i produkcijskim vještinama.

Bilo da se produkcijom bave duže godina ili su newcomeri, ove godine smo primjetili njihov napredak i rast. Na ovoj listi su i dugogodišnji producenti koji su nas osvojili glazbom koju rade pod novim pseudonimima, ali i ovdje imamo dva "special mentiona" za imena koja su predugo na sceni da bi im dali epitet "breakthrough", no kako im je ova godina bila naklona, obavezno ih želimo spomenuti.

Također, ovu ekipu nismo htjeli rangirati, već samo dati počast njihovom trudu i radu.

Pa krenimo abecednim redom.

Andrologic

Andrologic dolazi iz Zadra, a ova godina mu je bila najuspješnija do sada. Bilo da pričamo o njegovoj traci 'Another World' koju je remiksirao Petar Dundov, njegovom singlu 'City Lights', ili remiksevima za Majestic Family Records te Axon, Andrej je ove godine pokazao da može bolje i više. Njegova izdanja puštali su Petar dundov, Paul Hazendonk, Nick Warren, Madloch, Sebastian Busto, Marcelo Vasami, Marc Poppcke, Chris Fortier, Max Graham...

Black Acid

Black Acid je poznato ime, pogotovo na području BiH, kao dugogodišnji techno DJ, a nakon godina eksperimentiranja s produkcijom, 2014. je počeo izbacivati prva izdanja. Prvo istaknuto izdanje izašlo mu je za Phobiq 2016., a trake s EP-a su mu vrtili Coyu, Pan-Pot i Alan Fitzpatrick između ostalih. Traka 'Raving' izašla je na kompilaciji 'Kitties On Trance 2' velike Suara etikete. Od onda je sve krenulo prema naprijed, s remiksevima za Alena Milivojevića i ADINa, EP-evima 'Elevator' za Natura Viva i 'Control Freak' za Unusual Recordingsi brojnim trakama na različitim kompilacijama. Njegovu glazbu podržali su i Umek, Spartaque, Felix Kröcher i Sasha Carassi.

Coeus

Coeus je ove godine svoje produkcije uspješno "prodao" na brojne etikete, surađivao s kolegama iz regije, ali i SAD-a. S Justin Pakom izdao je EP za jednu od najboljih house etiketa Simma Black, s Alex Ranerrom je izdao super uspješan deep house EP 'Enigma' za Nite Grooves s naslovnom trakom koja se zadržala na Traxsourceovoj top 100 deep house listi gotovo tri mjeseca.

Evident

Evident je talentirani producent iz Slovenije koji je ove godine izdao odličan album 'Mysteries We Don't Have To Think About' za vlastitu Soundhitectures etiketu. Nakon toga uslijedio je i remiks za Timo Chinala, te dvije nove trake na kompilaciji 'Consistency'. Evident je ujedno i DJ te live act, a za svoju produkciju kaže: "Želim isprobati sve, u posljednje vrijeme želim više surađivati s drugima, jer to čini glazbu boljom".

Hiva

Hiva je house producent iz Srbije čiju su glazbu podržali i vrte imena poput Mark Knighta, Sandy Rivere, Low Steppe, Huskya, City Soul Projecta, Jay Vegasa, i mnogih drugih. Njegova nova suradnja s Angelo Ferrerijem 'Piano Forte', dostigla je prvo mjesto ukupne prodaje na Traxsourceu ostavivši tako brojna velika imena iza sebe. Odlična house stvar koju su u svoje setove uvrstili hitmakeri Alaia & Gallo, šef Defected Recordsa Simon Dunmore, lokalni junaci Mike Vale i Danny Cruz i mnogi mnogi drugi. Naravno, to nije sve, Hiva je izdao i odličan tech house EP za Blacksoul Music, Burried EP, kao i traku 'Overpass' za Cruise Music te druge etikete.

Last Of Me

Last Of Me je producent iz Niša kojeg smo ove godine zapazili zbog njegovog zanimljivog deep i progressive zvuka. Od početka godine njegova izdanja su postajala sve bolja i bolja. Njegova najuspješnija traka ove godine je 'Circle Of Life' koja je izašla za Bedrock Records, koju je vrtio i sam kralj žanra John Digweed, a traka 'Green Room' koju je izdao za domaći One Of A Kind ujedno je i najprodavanija traka te etikete ove godine. Za kraj godine izdao je i odličan singl 'Mercury 80.1' koji možete poslušati ispod.

Last95

Iza novog aliasa Last95 krije se Danijel Čehranov, beogradski producent koji je s prvim izdanjem 'Faceless' na istoimenoj etiketi dostigao prvo mjesto na progressive house chartu na Beatportu. Danijel je svojim moćnim i bogatim produkcijama na Last95 Records pomeo progressive scenu, a mi jedva čekamo čuti što nam sprema za 2018. Ispod poslušajte posljednju traku koju je izdao ove godine s kojom je iz progressive housea zaplovio u tech house vode.

lelú

Iza alliasa lelú krije se Luka Knezević, (također poznat kao Luminous) producent iz Beograda koji je u kratkom vremenu svojim prepoznatljivim stilom došao do izražaja na lo-fi house i deep house sceni. Kao dokaz da ne morate biti afirmirani izvođač da bi vam glazba bila prepoznata, govori činjenica da na 3 pjesme ima preko 120 tisuća pregleda bez izdavačke ili marketinške kuće iza njega. Iako u našoj regiji nije toliko popularan, ovaj žanr je pokorio dobar dio clubbing svijeta, a Luka je jedan od producenata koji njime vješto upravlja.

Makito

Makito je ovu godinu svojim izdanjima zaista obilježio. Značajan uspjeh imao je i prošle godine, najviše radi njegove trake 'The Message' koja je završila na broju jedan sveukupnog Traxsource charta u tjednu izdavanja. Ove godine najviše je imao uspjeha s trakama 'Yes it Was' i 'Bustin' Loose' koje su izašle za Blacksoul Music i Cruise Music. 'Yes It Was' došla je na prvo mjesto house charta na Traxsourceu, a i isti sajt ga je plasirao na 16 mjesto jacking house DJ-a godine. Traku su vrtili i chartali Sandy Rivera, Jamie Lewis, PEZNT, DJ Romain i brojni drugi.

Ressless

Prvo ih je bilo dvoje, a zatim je ostao jedan. Ressless je projekt kojim dominira suha, groovy tech house produkcija koja je svoje mjesto našla na nekim od najboljih etiketa ovog žanra, uključujući Flashmob Records, Talk Of The Town i Safe Music. 'All About' koja je izašla na spomenutom Flashmobu ujedno smo i premijerno predstavili, a osim što je poharala Traxsourceov tech house chart i stigla na 11. mjesto, jedna je od najprodavanijih traka s te etikete ove godine.

Royal Wolf

Ovdje se radi o još jednoj mladoj nadi koju smo prvi puta zamijetili s početkom godine. Izdao je za Yin Yang, Renesanz, Versa Records, regionalnu I AM DIFFERENT etiketu i mnoge druge, a najzapaženije izdanje mu je jedno od zadnjih iz ove godine. Royal Wolf je svoje techno izdanje 'Harem' izbacio 13. novembra za srpsku techno etiketu I AM DIFFERENT, a nekoliko tjedana kasnije, traka 'Leaving The Harem' završila je na prvom mjestu najprodavanijih techno traka na Trackitdownu. Sam EP uvrstili smo i u naših top 10 najboljiih izdanja u novembru, te predstavili i u "esencijalno" rubrici.

Tebra

Ovdje se radi o iskusnom producentu s novim stilom kojeg prati i novi alias. Tebra je ime koje smo nedavno otrkili zahvaljujući Ritual Records, izdavačkoj kući iz Beograda koja za cilj ima predstaviti zvukove svijeta kroz elektroniku. Njegovo novo izdanje uvrstili smo i u naša regionalna izdanja, ali ovakva vrsta glazbe definitivno zahtjeva više pažnje, zato smo njegov Suton EP predstavili i u "esencijalno" rubrici. Mića Jarić aka Tebra poznatiji je po svojem duo projektu Freaked Frequency i Molok. Njegov novi projekt Tebra promovira organsku, world i etno glazbu u kombinaciji s deep, tech i progressive houseom.

Tom Bug

Tom Bug je nakon dosta godina produciranja, točnije eksperimentiranja, počeo izdavati glazbu 2016. godine. nakon dva EP-a koja su izašla za Blacksoul Music, 2017. je počeo izdavati i za druge etikete poput Simma Red, Wired i Flashmob Records. Za Simmu je izdao 'In The Ghetto' EP u suradnji sa svojim dugogodišnjim kolegom DJ-em i producentom Groovelineom, a solo trake izdao je za spomenuti Wired i Flashmob. Napravio je i istaknuti (free download) neslužbeni remix trake 'So Flute' legendarnog St. Germaina koji broji preko 15 tisuća slušanja, a upravo mu je izašla traka 'Beg' za noviju etiketu All About House. 'You Gotta Believe It' koju možete poslušati u spotu za Street Player ispod, došla je i na 26. mjesto Traxsource house ljestvice u tjednu kad je izdana.

Vanyano

Još jedno ime iz Tuzle koje ne smijemo zaboraviti je Vanyano. Vanja se pokazao kao jedan od istaknutih 'breakthrough' regionalnih producenata najviše svojim odličnim 'Yaani Moans' albumom koji je izašao za One Of A Kind etiketu, ali i remiksom Yousefove trake 'Pleasure Defined' na Circus Recordings kao i EP-em 'Valhalla' za 3rd Avenue. Vanyano je definitivno ime koje morate provjeriti, ako već niste.

Verche

Marin Rončević, aka Verche, jedan je od najboljih hrvatskih deep i progressive producenata koji dolazi iz Zadra, a vlasnik je etikete Sangria. Svojim izdanjima stvorio je značajnu reputaciju među istaknutim imenima poput Laurent Garniera koji je vrtio njegove trake, a voli da glazba priča priču više nego išta drugo. Izdao je na Nick Warrenovoj Hope Recordings te na moćnoj Renaissance Records, ali njegova izdanja možete naći i na brojnim drugim etiketama poput Heat Mill Recordings, A Must Have, Bonzai i njegovoj vlastitoj Sangria etiketi na kojoj je izdao i svoj odličan 'Flashback' album.

+2
SPECIJAL

Alen Milivojević & Drzneday

Za ovaj dvojac vjerujemo da ste čuli. Oni su iskusne producentske "njuške", a njihovi brojni čvrsti techno remiksevi koje su izbacili ove godine nisu ostali nezapaženi kao ni njihov 'Ritam' EP kojeg možete poslušati niže. Njihova imena svrstana su i u top sto hardcore techno producenata na Beatportu s Alen Milivojevićem na 36. mjestu i Drzneday na 42. Njihov proboj dogodio se davno, ali to ne znači da im ova godina nije bila odlična.

Pacco & Rudy B

Malo tko radi tolike brojne remikseve u regiji, a ujedno toliko kvalitetne u svojem progressive zvuku koliko Pacco & Rudy B. Dvojac iz Rijeke započeo je suradnju davne 2006. izdavajući za brojne etikete i plasirajući svoju radio emisiju e-Motion na Proton radio. Ove godine izdali su brdo remikseva za etikete poput A Must Have, Balkan Connection, One Of A Kind, Stellar Fountain, Soundteller Records i mnoge druge. Ovo je zaista bila odlična godina za ovaj dvojac.

Next Page
Loading...
Loading...