Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Top 20 'breakthrough' DJ-eva godine

DJ-evi koji scenu održavaju dinamičnom

  • Mixmag Adria
  • 17 December 2017

Underground plesna glazba definirana je svojim futurističkim pristupom, strašću za priječavanjem umjetničke stagnacije istraživajući odvažne i nove zvukove. Godinu za godinom, umjetnici isplivaju i inspiriraju nas svojim revitalizirajućim pristupom, održavajući tako plesnu scenu dinamičnom.

Postoje svježi DJ-evi koji lome klubove u naletu setova koji mijenjaju percepciju, ljudi koji su ostali istiniti svojoj viziji i zaista zaslužuju biti prepoznati, inovatori koji stvaraju nove žanrove, i budući superstarovi čija je popularnost skočila kroz njihovu sposobnost da jamče publici dobru zabavu.

Pogledajte naš odabir svjetskih top 20 probitačnih DJ-eva godine.

Umjetnica FKA DJ Shiva brusi svoju vještinu dekadama, nastupajući na regularnoj bazi po SAD-u. Kako njezin moniker implicira, ne uzima zatvorenike te kanalizira bijes zbog svjetskih nepravdi u sjajne, prkosne setove. Ove je godine bila na turneji po Europi te gostovala u najjačim klubovima diljem SAD-a.

Razigrano balansirajući rubno s izravnim, Willow se etablirala na odličan način. Njezino znanje i izvedba u boothu, učinile su je regularnom s The Hydra i Warehouse Projectom, kao što joj je i omogućilo nastupe u De School i Rex klubu.

NYC Downlow jedan je od najboljih klubova, a Gideön je njegov neustrašivi vođa i rezident. Kurator najfinije house glazbe koja se može čuti na podiju, selektor se zaustavio i na hrvatskom Love International festivalu, DC10 na Ibizi te u berlinskom Berghainu.

Rezident za Hot Since 82 party u Pachi ove godine, melodični miks housea i techna podržali su u Privilegeu Sasha i Digweed, kao i Pete Tong u Blue Marlinu na Ibizi. Također je briljantno zagrijala stvari u Spaceu na Detroit Love eventu, gdje je nastupala prije Carl Craiga u Miamiju ove godine.

DJ-ica iz Tel Aviva te berlinski DJ gotovo je udvostručila svoje bukinge od prošle godine. S odabirom acid groovea i kozmičkog techna, odvela je rulje u Berghainu i u Makedoniji na divlje vožnje ove godine, prije nego što je svoj talent predstavila u rezidenciji u Oval Spaceu.

Lauren LOLiFE party postao je jedna od najrespektabilnijih house noći, a njezin fluidni i jackin' house zvuk pobijedio je u njezinim setovima na Warehouse Projectu, Hideoutu i drugima.

Zapela nam je za uho kao producent 2012, a od tada se francuska Hermione Frank preselila u Berlin te iskopala duboku rupu u Panorama Baru, Tresoru te u ostatku svijeta. Njezin ‘Thoughts of an Introvert’ EP izašao je u studenom/novembru 2017 preko Don't Be Afraid etikete.

Byron the Aquarius provalio je na scenu ove godine s nizom svjetskih pojavljivanja. Njegov debi na Dekmantelu ove godine bila je jedan od njegovih najvažnijih performansa, a njegov ga je treperavi, instrumentalni house odveo u Italiju, Švicarsku te na show u Output NYC.

Dok Nabihina reputacija solo artista raste, raste i njezin status selektora s velikim znanjem i britkim smislom za zabavu. U posljednjih nekoliko mjeseci nastupala je u Rusiji i u Tokiju, stavila svoj Nice Touch party na mapu te nastavila snimati najzanimljiviji show na NTS-u.

Jedna od londonskih najbolje čuvanih tajni, DEBONAIR nastupala je ove godine u klubovima Fabric, Wire, Patterns i The Art School (da ne spominjemo pojavljivanja u Panorama Baru i Luxu). Inventivan radio prezenter i moćan klupski selektor, ona vodi umjetnost DJ-inga u budućnost.

Kod Archieja se sve vrtilo oko Ibize: istaknuo se na Hyte x Fuse eventu u Amnesiji te iznenadnim uključenjem u Pure roster Carl Coxa u Privilegeu, dugogodišnji Fuse rezident išao je ukorak s najboljim house i tech artistima u poslu. Njegovo oružje izbora? Groove i acidni ritam.

Njezini klupski setovi su eksplozije basa koji uvijek zapale partyje na kojima nastupa, što je ove godine uključilo De School, MUTEK Montréal te Optimo 20 i Hessle Audio10-godišnja turneja. Na NTS Radiju istražuje eksperimentalne tangente, igrajući se sa širokim utjecajima, pretvarajući ih u spiralne, no koherentne glazbene tapiserije.

Tijekom prošle godine Saoirse je postala nekako DJ od DJa. Podržavaju je neki od najboljih svjetskih selektora, pa je kroz 2017 svirala back-to-back setove s Midlandom, Call Super, Craig Richardsom, Sonjom Moonear i Objektom. Sada s bazom u Londonu, vrhunci njezine uspješne DJ karijere uključuje stajanja u klubovima kao što su Fabric, AVA, Love Saves i Day and Concrete, da ne spominjemo njezinu vlastitu 'All-Night-Long' turneju.

Dio ženskog bruklinskog party kolektiva Discwoman, Volvox, aka Ariani Paoletti, otvorila je godinu sa snažnom reputacijom za žestoke, mrzovoljne i prljave techno setove. Riječ se proširila dalje i omogućila joj stotinjak gigova po SAD-u, Europi i Australiji.

Ravno iz Durbana, 21-godišnji DJ Lag (Lwazi Asanda Gwala) je glavna faca gqoma, grube južnoafričke fuzije housea i hip hopa. Ove godine je njegov zvuk postao globalan, osobito na London To Durban Special, gdje je nastupio zajedno s Kode9 iz Hyperduba u srpnju/julu.

Bruseći svoj raznoliki stil na vlastitim Meine Nacht partyjima, rođena u Derryu, a s bazom u Liverpoolu, Orlagh Dooley je zaradila rezidenciju u Warehouse Projectu. Provjerite njezin b2b Lab LDN sa Scubom iz travnja/aprila 2017.

Kristensen je izronila gotovo niotkuda te postala jedna od mladih DJ-ica o kojoj se najviše priča u 2017. Nastupala je u Unsound, Berghainu, No Bounds i drugim klubovima, a imala je i debitantsku sjevernoameričku turneju. Njezini techno setovi su intenzivna, teksturalna istraživanja koji oduševljavaju i iznenađuju. Riječima osnivača Tresora, Dimitri Hegemanna: "duboko osvježavajuće".

U njezinom rodnom Kopenhagenu, šefica Ectotherm etikete već je neko vrijeme osoba o kojoj se priča. No, u 2017, njezin teški techno razorio je rulju u Panorama Baru, Concreteu, Sub Clubu i De Schoolu. Njezin slot na Sónar festivalu, zajedno s Avalon Emerson, zacementirao ju je kao buduću zvijezdu, budući su njih dvije odvele publiku do ludila.

Rinse FM, Josey Rebelle je nešto poput raja za ljubitelje glazbe. Njezina vještina kojom vješto balansira između housea, techna, rijetkih grooveova, junglea te bilo čega drugog što voli puštati, učinila ju je jednim od najefektivnijih i najinteresantnijih DJ-eva.

Zvijezde post-Burning Man ‘desert house’ zvuka, Saga večer njujorškog dua na Ibizi, bila je priča otoka, dok se njihov show dobrodošlice u Outputu rasprodao za 10 minuta. Provjerite njihov Lab NYC na Mixmag TV-u, kako biste vidjeli koliki su utjecaj imali ove godine.

Next »
Loading...
Loading...