Search Menu
Home Novosti Menu
Dodaci

Top 20 kompilacija godine

Obavezno slušanje

  • Mixmag Adria
  • 18 December 2017

Od rukom predanih mixtapeova, do sprženih CD-ova za duge automobilske vožnje do značajnih službenih izdanja, kompilacije su intimni glazbeni format. One su apsorbirajući uvid u ukus onog koji ih je slagao, a kad se radi o nepcima onog kojem vjerujete, mogu otvoriti nove svjetove uživanja u slušanju.

Tu je i miks CD. Čak i u 2017, kad se miksevi pojave na internetu, format ostaje nepokolebljiv prema ispadanju od anakronizma. To što su ljudi još uvijek voljni platiti teško zarađen novac za miksane CD-ove je testament našem vrednovanju forme i onom uzbuđenju koje kvalitetno složen miks može omogućiti.

Pogledajte naš izbor od 20 najboljih kompilacija iz 2017. godine ispod.

Ovdje vidimo pregled Ron Trentove i Chez Damierove Perscription etikete s ogromnih šest 12", s kako naslov sugerira, naglaskom na Trentovu produkciju. Ovo je throwback u zlatne dane housea i to onakav kakav priželjkujemo.

Što očekivati od miksa od umjetnika koji govore sami za sebe? I to onakvog koji je izdan za jedan od najezoteričnijih miks serijala? Selekcija koja se prostire od Boards Of Canada, Kiki Gyana, Thundercata, The Beach Boysa i Lydie Lunch. Jebeno.

Evo još jedna težačka kompilacija od šest diskova koja pregledava izdanja ključne etikete plesne glazbe. ‘Klockworks 20’ dolazi s Benove etikete na kojima se nalaze kolege križari DVS1, Haiko Laux i nažalost preminuli Trevino, između mnogih drugih.

Slavljenička kompilacija, ‘Reworked by Detroiters’ sadrži suvremene ikone poput Underground Resistance, Moodymann i Amp Fiddlera koji daju svoj vid traka legendarnog kolektiva Parliament-Funkadelic. S mnoštvom karakterističnih edita koji se tkaju kroz funk, disco, techno, rock i druge žanrove, ovo izdanje je čista magija motornog grada.

Ovo je duboko uranjanje u Kerri Chandlerov katalog kakvo ste odvuijek željeli. House majstor putuje kroz svoje utjecaje, miksajući pjevni soul, b-boy jamove, jazz, dub i sve ostalo što je procurilo u njegove neodoljive produkcije tijekom godina, Ljubav, poštovanje i divljenje tebi, Kralju Kerri.

Nećete dobiti party-pokretačke setove kakve Young Marco dostavlja na Dekmantel Festivalu, ali ćete zato zaviriti u njegovu kolekciju ploča. Kolekciju koja je puna cosmic disca, bizarnih traka s flautama, i sci-fi čudima 80-ih. Ovo je kompilacija za prave fanove, šef Safe Tripa ih zna odabrati.

Silan i gromovit komad sub-bass dobrota, Paul Woolfordov prvi komercijalni mix pod njegovim Speical Request aliasom je definitivno nešto posebno, s trakama od imena poput Caustiv Window, Plastician, DJ Stingray i Dillinja.

Gerd Jansonova vječna Running Back etiketa proslavila je svoj 15 rođendan u stilu ove godine s miks kompilacijom legendarnog Tony Humphriesa. Kao esencijalna figura na New Jersey i New York house sceni, Humphries je dostavio miks visoke energije u kojem je kombinirao moderne trake sa svojim vlastitim old scool DJ iskustvom kako bi stvorio guzomrdno razgibavanje disco i house okusa.

Tresorovi 'Kern' miksevi nisu čest slučaj, ali kad se pojavr, uvijek dolaze s blistavim sjajem. Detroit electro titan DJ Stingray za kormilom je jedinog takvog izdanja 2017. godine, 'Kern Vol. 4', i učinio je ono što radi najbolje: prošao je kroz stjenoviti krajolik visoko oktanskih, nazubljenih izbora s jakim osjećajem flowa. Uz zdravu dozu noviteta te sirovih starijih komada, ‘Kern Vol. 4’, tvrdi da iako je popularnost i istaknutost electra u porastu, DJ Stingray je i dalje na vrhu.

DJ Harvey je imao renesansnu godinu kao što smo spomenuli u našoj listi DJ-eva godine. S njegovom slavom zbog izbora glazbe na samom vrhuncu, oduševljeni smo da je svoje talente predstavio u Pikesu gdje ima svoju zloglasnu rezidenciju. Od Idjut Boysa do Gatto Fritto do Tore, ‘The Sound Of Mercury Rising’ pršti s trakama zbog kojih ćete htjeti obući svoj najmanji kupaći kostim i sunčati se pored bazena.

DJ Haus je, eeem, pravi old-skool house head, pa ova velika dupla kompilacija (i prateći dupli vinil) na jednoj od najvećih etiketa žanra totalno ima smisla. Haus poslužuje svoj potpisni "spank" kroz silovitu kompilaciju koja je savršeni prijatelj svakom strasnom ljubitelju 4x4 ritma.

Kao prvi službeni miks kojeg je Matthew Dear izdao u osam godina, puno se očekivalo od ove 'DJ Kicks' kompilacije. Zahvaljujući čvrstom popisu traka od Pearson Sounda, Simian Mobile Disca, Matrixxmanna, ItaloJohnsona i njegove tri ekskluzivne trake, ispao je kao jedan od najboljih mikseva ove godine.

Već nam je normalno očekivati ništa manje od eksperimentalne odličnosti berlinske PAN etikete - a ‘Mono No Aware’ definitivno ostvaruje očekivanje. Reaktivno i reflektirajuće, na kompilaciji od 16 traka susreću se prijatelji i obitelj etikete u 80 minuta istinsko transcendentalnih ambijentalnih traka.

Talijanski. Dream. House. Tri riječi za koje sumnjamo da je Young Marcu trebalo dugo da ih izmisli kad je smišljao naslov za svoju 'Welcome To Paradise' kompilaciju. To je točno to; sočna, sanjiva house glazba talijanskih producenata od nekad. Trake poput Last Rhythmove istoimene trake i Dreamaticove 'Audio Trip' odvest će vas na sretno mjesto na kojem ćete htjeti ostati, vjerujte nam.

Oh Erole, godinama si nas opskrbljivao s nekim od najboljih edita ikad napravljenih. Pravi je uspjeh kad je DJ univerzalno poznat po poboljšavanju ključnih, voljenih traka, a Alkan tu čast nosi s ponosom. Desetljeće dug rad 'Reworks Vol 1' skupio je njegove najbolje obrade i predstavio ih u prekrasnom vinil box setu. Ako tražite instantni šut nostalgijom i potpuno ugodno slušačko iskustvo, Erol se pobrinuo za vas.

Imate basa? Zora Jones, Sinjin Hawke i njihovi prijatelji koji istražuju krajnje granice, Jlin, Scratcha DVA, Murlo, v1984, Swing Ting, Martyn Bootyspoon i L-Vis 1990 (uz mnoge druge) definitivno imaju. Druga Visceral Minds kompilacija poslužuje 20 "B-stranskih" klupskih bangera koji će vam izvitoperiti um, tijelo i dušu brže nego poželite sve to ponoviti.

Vibra kasnih sati u klubu gdje neprimjetna energija prožima sobu, a mogućnosti se čine beskrajnima je posebna. To je raspoloženje koje je Call Super htio uhvatiti na svojem miks CD-u, stvarajući vrtlog glazbenog putovanja koje slušatelje potapa u onu transcendentalnu maglu na flooru. Ono kad publika dopušta ju se odvede u bilo kojem smjeru, s potpunim povjerenjem DJ-u ispred njih - to je ono što čini Call Supera toliko uzbudljivim DJ-em.

Bilo da je Dan Snaith prihvatio svoj pseudonim Caribou ili čak njegov Daphni moniker, kanadski umjetnik nikada ne griješi, a njegova kombinacija FabricLive 93 jedan je od njegovih najvrednijih djela kao Daphni. Izašla je taman prije njegovog novog albuma 'Joli Mai' i sadržavala je isključivo njegovu produkciju. 23 neizdanih traka čine prekrasno šarenu i elokventnu sesiju, onakvu koju smo poslušali preko nekoliko puta od kada je izašla.

kakva godina je ovo bila za Lone. Njegov ‘Ambivert Tools’ koji je izašao za R&S napravio je odličan posao za plesni podij, no kad pričamo o glazbi za po doma, i tu je briljirao s jednom od najboljih kompilacija godine. DJ Kicks kompilacija je oduvijek bila ona koja je pod reflektor stavljala najetabliranije umjetnike, a Lone je iskoristio priliku da spoji hip hop, house, electro i Radiohead.

Fabricov priznat miks serijal pucao je po svim sferama ove godine, no nitko nije impresionirao više od Harry Agiusa, aka Midlanda. Priznanja se nastavljaju gomilati za šefa Graded/Regradeda; pokupio je našu Traku Godine i izglasan je pobjednikom najboljeg Essential Mixa 2016. Oba priznanja su bogato zaslužena, a to vrijedi i za ovu listu najboljih kompilacija 2017. ‘FABRICLIVE 94’ je zvuk DJ-a na vrhu svoje karijere, transportirajući slušatelje na vruć i znojan plesni podij u neko gluho doba, zarobljavajući ih u subliminalan groove koji se proteže kroz stilove i tempo s majstorskom preciznošću.

Next Page
Loading...
Loading...