Menu
Home Novosti Menu
Dodaci

Top 20 regionalnih izdanja 2017.

Regionalne trake koje su obilježile godinu

  • Mixmag Adria crew
  • 28 December 2017

Neke od ovih traka puštale su svjetske face, neke su iznimno visoko kotirale na Beatport, Traxsource i drugim ljestvicama, a neke su nas oduševile zvukom i originalnošću te nas pokrenule ili digle sa stolaca.

Na ovoj listi su trake i nekih od top 10 regionalnih producenata kao i top 15 'breakthrough' producenata koje su im i omogućile dolazak na navedene liste.

Ovdje smo odabrali EP izdanja, singlove i solo trake s kompilacija koje su nas oduševile, ali ih nismo željeli rangirati, pa zato ćete u njima uživati abecednim redom.

Adnan Jakubović
The Lizard King (Static Music)

Adnan Jakubović je bosanski producent i jedan od vodećih BiH producenata progressive house žanra. Izdavao je za brojne respektabilne etikete, a njegov odlični singl, 'The Lizard King' koji smo premijerno predstavili dostigao je gotovo 15 tisuća preslušavanja na SoundCloudu. Intro ne daje naslutiti što se krije nakon, međutim, radi se o ugodnom iznenađenju. Reći ćemo samo da je stvar u tempu, a dalje ćete ovu progresivnu kompoziciju morati istražiti sami.

Alex Rannero & Coeus
'Enigma' EP (Nite Grooves)

Što drugo očekivati nego kvalitetan deep house na legendarnoj etiketi Nite Grooves kad se udruže dva vrhunska house producenta. Alex Ranerro iz Slovenije i Coeus iz Srbije napravili su odličan EP koji će odgovarati uhu svakog ljubitelja otmjenog deep housea. Groovy, deep, melodično i vrhunski odrađeno.

Kao bonus, njihova traka 'Enigma' mjesecima se nalazila na top 100 deep house chartu na Traxsourceu gdje je dostigla i treće mjesto.se nalazi na trećem mjestu najprodavanijih deep house traka na Traxsourceu.

Andrea Ljekaj
'The Unsaid' feat. Diyala (Save Us Records)

Andrea Ljekaj je hrvatski producent koji dolazi iz Istre, a njegove produkcije su bile raznovrsne i brojne ove godine, pa ga se ne može niti svrstati u producente nekog određenog žanra, što njegovim produkcijama uvijek doda elemenat iznenađenja, kao što je to primjerice, bio slučaj sa singlom 'Unsaid' koji je ove godine izašao preko Save Us Records te na kojem je ostvario suradnju s varaždinskom vokalisticom Diyalom, a koja je također iznenadila svojim vokalnim sposobnostima.

AudioStorm
'The Passenger' EP (Bonzai Progressive)

Ognjen Vuković, aka AudioStorm, aka Perceptor je u 2017 imao niz uspješnih produkcija, od kojih su neke doživjele uistinu snažan proboj, kao što je nedavno izdanje 'The Passenger' koje je izašlo preko Bonzai Progressive etikete i koje se nalazilo mjesec dana u prvih 50 traka na Top 100 Beatport progressive chartu. Dvije trake koje čine 'The Passenger' EP, od kojih 'The Passenger' nudi glatku, progresivnu vibru u kojoj plesna bas linija čini traku posebnom, dok uzak aranžman bubnjeva donosi lijep tok ritma, a svijetle melodije ispunjavaju pozadinu.

'Play Fair Game' počinje sa solidnim kickom, zajedno s hi-hatom i mekanim melodijama. No, pri sredini se dinamično mijenja u dublju i mračniju verziju sebe s intrigantnim rap vokalom. Perfektan komad koji definitivno ne bi trebalo propustiti.

Avoid
'Sektor' EP (Digitronica)

Preko stotinu izdanja nalazi se u Avoidovoj diskografiji, izdavao je za etikete kao što su KONFLKT, 1605 Music Therapi, Italo Business, Analytictrail Rec, Sleaze Records i druge, a traku 'Sektor 01' s njegovog novijeg EP-a 'Sektor' premijerno smo predstavili te smjetili na prvo mjesto top izdanja u septembru. 'Sektor 01', je rolajuća, napeta i energijom nabijena vožnja mračnim putevima techna. Ta ista energija se osjeti i na 'Sektor 02', dok je 'Sektor 03' nešto dublja i minimalnija.

Darko Milošević
'Egregore' (Making You Dance Records)

Darko Milošević rođen je 1988 u Crnoj Gori, a od djetinjstva strastveno voli glazbu. Preferira techno, tech house i deep house, a izdavao je glazbu za Parquet Recordings, Making You Dance Records i Capital Heaven Digital. Novija traka 'Egregore' koja mu je izašla u novembru na kompilaciji Making You Dance Recordsa, tvrđa je progressive stvar kojom dominiraju arpovi i čudni sintevi. Obavezno slušanje.

D.R.N.D.Y
'Soulmates' (Dimiz Music)

Vladimir Drndarević aka D R N D Y je DJ i producent iz Niša, Srbija koji se elektroničkom glazbom bavi od svoje 19. godine. Iako smo od njega navikli slušati techno produkciju, iznenadio nas je s odličnom tech house trakom koju smo i premijerno predstavili. 'Soulmates' je prava house vožnja koju prati ženski spoken word vokal koji se idealno uklapa u ritam i strukturu pjesme.

IDQ
'Easy Times' (Carioca Records)

IDQ je projekt iz Srbije, tvorca Igora Puljića, aka Pookieja, beogradskog DJ-a i producenta te Alexa Milićevića i Dragana Ražića.

'Easy Times' EP, koji je izašao ovog aprila na Yousefovoj Carioca Records etiketi, pravi je balans između klasične deep house trake i nečeg više eklektičnijeg, s originalnim vokalima i lyricsima, koje su sami napisali. Uz nju, na izdanju se nalazi još i prigodno nazvana traka 'April'.

Ilija Djoković
'Blue Eyes' EP (Terminal M)

Ilija Djokovic je srpski DJ i producent koji se u posljednjih nekoliko godina istaknuo nastupima, ali najviše ipak kvalitetom produkcije, koja je, razumljivo, pronašla put i do ušiju nekih od velikih svjetskih faca, što mu je dalo dobar vjetar u leđa, osobito u 2017 godini, u kojoj je potpisao svoj 'Blue Eyes' EP za Terminal M etiketu Monike Kruse.

DJ Jock
'Tension' EP (Intec)

Stipe Škokić aka DJ Jock hrvatski je producent iz Splita, a jedan je od najuspješnijih regionalnih artista. Njegovo 'Tension' izdanje za Intec Digital , label Carl Coxa, premijerno smo predstavili.

Tension' je traka u kojoj se, kako i naslov nalaže, od samog početka postupno podiže napetost, uz neizostavnu melodiju i ulet kratkotrajnog vokala koji se provlači kao motiv kasnije kroz traku, uz sve dulju jeku koju ostavlja za sobom.

Last95
'1313' (Last95 Records)

Iza imena Last95 krije se Danijel Čehranov, beogradski producent koji je s prvim izdanjem na vlastitoj istoimenoj etiketi dostigao prvo mjesto na progressive house chartu na Beatportu. Nas je osobno najviše osvojila baš ova traka, '1313', moćna progressive traka za velike prostore koja će sigurno rasplesati baš sve na podiju.

Makito
'Yes It Was' (Blacksoul Music)

Makito je nekoliko puta ove godine osvojio Traxsource house i jacking house chart, koji ga je plasirao na 16 mjesto jacking house DJ-a godine, a 'Yes It Was' je došla na samo prvo mjesto house charta. Radi se o funky / disco house traci s djembe udaraljkama, cowbelima, funky bas linijom, orguljama i pianom koju su zamijetili i brojni svjetski house DJ-evi. Pogodak.

Mladen Tomić
'Talk To Me' (Night Light Records)

Mladen Tomić živi i stvara u Banjaluci, gdje već godinama uspješno vodi svoju etiketu Night Light Records s kolegom i prijateljem producentom Sinišom Tamamovićem. Početkom decembra premijerno smo vam predstavili novi Mladenov singl 'Talk To Me', koji je izašao preko Night Lighta. Sam EP je već primio pozitivne kritike od velikih techno imena poput Adam Beyera, Popofa, Monike Kruse, Umeka i brojnih drugih, a uvjereni smo da će vas razvozati na plesnom podiju prije nego shvatite što se dogodilo.

PEZNT
'Burek' (Blacksoul Music)

Sa sigurnošću možemo reći kako je PEZNT duo koji je dominirao house izdanjima u regiji ove godine. Ipak, 'Burek' je traka koja im je osigurala prvo mjesto na Traxsourceu pa ju je zatim licencirao i Defected. Ako to ne govori mnogo o uspjehu ove trake, onda ne znamo što.

Royal Wolf
'Harem' EP (I Am Different)

Royal Wolf je svoje techno izdanje 'Harem' izbacio 13. novembra za srpsku techno etiketu I AM DIFFERENT, a nekoliko tjedana kasnije, traka 'Leaving The Harem' završila je na prvom mjestu najprodavanijih techno traka na Trackitdownu. Sam EP uvrstili smo i u naših top 10 najboljiih izdanja u novembru, te predstavili i u "esencijalno" rubrici.

Siniša Tamamović
'Dreaming' EP (Tronic)

Banjalučki majstor Siniša Tamamović uz brojna druga izdanja, izbacio je i odličan EP za etiketu Tronic.

EP 'Dreaming' se sastoji od četiri trake, a mi smo premijerno prestavili naslovnu traku EP-a. imamo premijeru za traku istog imena kao i EP - 'Dreaming'. Na prvo slušanje odmah nas je pokrenula. Ovo je pravi repetitivni techno kojeg će prepoznati istinski ljubitelji ovog žanra. Podjednako old school koliko i moderan sound, ova traka će vas definitivno baciti u trans na podiju.

Space Motion
'Hold Me Baby' (Glasgow Underground)

Od Space Motionove diskografije ove godine imali smo što za birati, ali 'Hold Me Baby' nam je nekako najbolje "legla", iako je s trakom 'Green Waves' postigao značajniji uspjeh. Na kompilaciji sa 16 traka našle su se čak dvije od Space Motiona. Obje trake 'Hold Me Baby' i 'Run' su progressive house u stilu Space Motiona koji je nepogrešiv u svojem zvuku i ne prestaje oduševljavati.

TKNO
'First Step' EP (Tauten)

TKNO na vlastitoj Tauten etiketi. 'First Step' je tvrđa od dvije trake na EP-u i kao da je namijenjena za spuštanje nakon neke tvrde techno trake. 'The Frog' je nešto "nježnija", ali prepuna nepopustljivog groovea koji nekako ugodno vozi, a prate ga mistični synthevi. Vrhunski EP kojeg smo morali uključiti na ovu listu.

Tom Bug
'You Gotta Believe It' (Flashmob Records)

Tom Bug je jedan od svojih posljednjih izdanja nedavno izbacio na Flashmob Records etiketi. Za remiks su se pobrinuli Raw Underground, a traka je dostigla i 26. mjesto na house ljestvici Traxsourcea. Za ovo izdanje Tomislav je u suradnji s plesnim kanalom Street Player premijerno predstavio traku na koju je plesala zagrebačka plesačica i instruktorica plesa Mateja Miković, u videu kojeg možete pogledati niže.

Zlatnichi
'London Underground' EP (Noexcuse Records)

Zlatnichi je objavio raznolik i odličan EP s četiri trake na Noexcuse Records s početkom godine, ali po našem mišljenju, ovo mu je najbolje izdanje, što potvrđuje i traka 'Funked Up' koja mu je i najprodavanija iz njegove diskografije ove godine na Beatportu. Svaka traka ima svoj stil i čar, a naš izbor je 'Funked Up'.

Next Page
Loading...
Loading...