Search Menu
Home Novosti Menu
Dodaci

Top 20 svjetskih DJ-eva 2017. godine

Esencijalni selektori koji su definirali godinu u glazbi

  • Mixmag Adria
  • 12 December 2017

Plesati na izvanredan DJ set je od životnog značenja. Oni čarobni trenuci kad sve dođe na svoje: glazba je besprijekorna, prijelazi su čudesni, raspoloženje dostiže transcendentalni trenutak - čak i miris znoja u zraku donosi opojnu sirovost u formulu.

Iako je gubiti se u glazbi visceralno i u danom trenutku, iskustvo na plesnom podiju može ostaviti trajni utjecaj koji ostaje dugo nakon što se svjetla upale i klub isprazni, sjećanje koje može izazvati emociju i osmijeh ostaje mjeecima a nekad i godinama. Mi se sada smiješimo.

Zauvijek smo zahvalni na tim trenucima, na DJ-evima koji ih stvaraju, a 2017. tih trenutaka je bilo pregršt. Majstori zanata naše živote učinili su malo boljima i svjetlijima s inspiritativnim nastupima za pultom. Pogledajte naš izbor najboljih DJ-eva godine.

20.
Flava D

Prva dama bas linije nastavila je svoje uzdizanje s pojavljanjima na Hideoutu, Sónaru i na Ibizi kao istaknutim nastupima. Također se udružila s DJ Q-om i Royal T-em kako bi zajedno stvorili TQD. Pogledajte njezin Lab LDN iz septembra kako bi dobili okus onog što radi.

19
DJ Bone

Belleville Three suvremenik i jedan od najfinijih techno DJ-eva na svijetu, 2017. nastupao je na mnoštvu festivala i klubova koji uključuju Unsound, Strawberry Fields u Melbourneu i Dekmantelu u Brazilu i Amsterdamu.

18
Margaret Dygas

U 2017. Margaret Dygas bila je nepogrešiva. Zbog setova u Hoghtonu i na fabricovom 18. rođendanu isplivala je kao MVP (Most Valuable Player) svaki put, zadivljujući publiku sa svojim zadivljujućim dominiranjem plesnog podija, puštajući sve od opskurnog minimala do Ricardovih i Lucianovih MJ edita do jacking Miami beatova.

17
Batu

Na ovoj listi našao se jer sa svakim gigom mijenja našu percepciju onog što DJ može biti. Njegov sve ugledniji Timedance party i label predstavlja inovativnu glazbi, more izvitoperenih ritmova i slomljenih tekstura s dinamičnim osjećajem života.

16
Palms Trax

Sa svojim feel good procvatom i vještinom manipuliranja publike, berlinski DJ našao se na vrhu liste za klubove poput Corsica Studios, Concrete, Razzmatazz i Oval Space, kao i Pachu i The Warehose Project sa svojim živahnim house razgibavanjima.

15
Kornél Kovács

Šveđanin je učvrstio svoju poziciju jednog od najtraženijih DJ-eva u DJ svijetu ove godine zahvaljujući svojim jedinstvenim setovima punim 'off-beat' instrumentacijama - dokaz apetita za nečim drugačijim od onog što je bilo karakteristično 2017.

14
Call Super

Čovjek Houndstootha predao je zvjezdani fabric mix i besprijekorne eklektične (ali udarne) setove solo ili s frendom Objektom na partyjim od londonske Hydre do njujorškog Good Rooma i Dekmantela u São Paolou. Njegovi nastupi bili su oni o kojima se najviše pričalo ove godine.

13
dj harvey

S rezidencijom u Ministryu, konstantnom uspjehu njegovih partyja u Pikesu i njegovoj prvoj kompilaciji nakon godina, Harvey je nedvojbeno imao najbolju godinu od njegovog velikog povratka europskim gažama 2012. Malo DJ-eva se može pohvaliti njegovom širinom, karizmom, nepogrešivim odjevnim kombinacijama i čistim smislom za zabavu.

12
Lena Willikens

Kao rezident petkom navečer u svojem rodnom gradu u klubu Salon Des Amateurs i prezeenter 'Sentimental Flashback' radio emisije na Radio Comeme, Willikens je izvela svoj grooveom vođen techno zvuk diljem svijeta 2017., otkrivajući se gdje god se pojavila.

11
Mall Grab

Naša zvijezda s naslovnice jula imao je finu 2017., prenoseći svoj house meets hip hop meets kako god to želite nazvati zvuk iz klubova na festivalske pozornice. Istaknuti nastupi uključivali su više setova u Lost Villageu, te DGTL Barcelona i Melt, a mladog Australca objeručke su prihvatili fabric i Circo Loco.

10
Avalon Emerson

Avalon je ove godine zakoračila u A listu s maratonskim setom u Berghainu, zadivljujućim setom na Sónaru, turnejom po istočnoj Aziji, Australiji te odličnim nastupom na Sustain-Releasu; vjerojatno joj je najveće priznanje kad su je Optimo zvali da nastupi na njihovom rođendanskom festivalu.

9
Hot Since 82

Lineupovi na Daley Padleyevoj novoj Labyrinth rezidenciji u Pachi bili su gotovo jednako dobro prihvaćeni kao i njegovi produženi setovi. Vodeći svoju nezaobilaznu večer samo je još jedna stanica na putu do house zvijezda.

8
Carl Cox

Bez obzira na zatvaranje Spacea, techno don je pojačao svoju veličanstvenu reputaciju 2017. s dva ogromna mega ravea u Privilegeu koji su "prodali" zaboravljeni prostor novim generacijama. Ako je ovo polu-mirovina...

7
Helena Hauff

Nedavni YouTube komentar seta Helene Hauff opisao je njezin zvuk kao da "Kraftwerk i Underground Resistance imaju orgije", utjecajno je opisao privlačnost njezinog jedinstvenog noarskog spoja electra, techna i acida.

6
Ben UFO

Čovjek Hessle Audia je sada čvrsto etabliran kao jedan od univerzalno obožavanih DJ-eva - a ovogodišni naelektrizirani Dekmantel set odaslao je podrhtavanje kroz čitav svijet plesne glazbe.

5
Peggy Gou

Njezina karizma, tehnika i setovi prepuni rapsodičnog, energičnog housea te gotovo nadljudski raspored turneja 2017. koje su se odvile diljem svijeta, zajedno dokazuju da je Gou-manija preuzela 2017.

4
Aphex Twin

Nastupio je samo nekoliko puta, no festivalski krugovi su nekako bili dominirani Aphex Twinovim brilijantnim povratkom. Radosni prikazi leftfield electronice na londonskom Field Dayu i Primavera Soundu samo su dva primjera toga.

3
Gerd Janson

20 godina karijere čine Gerda sve boljim i boljim. Redoviti house i disco setovi u Panorama Baru te njegova blažena pojavljivanja na Hostal La Torre kao dio Talamanca Systema pokazali su njegov širinu.

2
Honey Dijon

Možda zahvaljujući njezinim formativnim godinama u vrhuncu Chicago i New York housea, Honey utjelovljuje originalni hedonistički duh plesne glazbe. Malo je radosnih trenutaka bilo u 2017. poput njezinih setova od pariškog Rex kluba do Panorama Bara i Glitterboxa na Ibizi te Mixmag Livea.

1
Nina Kraviz

Bilo da nastupa na najvećim svjetskim pozornicama ili u najintimnijim prostorima, Ninine neustrašive selekcije, čudni eksperimenti i volja za ignoriranjem klasičnog obrasca dizalice i dropa učinili su je vladaricom 2017. Njezin posljednji cover miks poslšajte niže, prije nego njezin novi, ekskluzivni miks stigne kasnije ovog mjeseca.

Next Page
Loading...
Loading...