Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Top 5 regionalnih albuma

Albumi koji su nas odveli na glazbeno putovanje

  • Mixmag Adria Crew
  • 23 December 2017

Predstavili smo vam top 10 producenata i top 15 breakthrough producenata, najbolje kompilacije i najboljih 10 etiketa, a sad je došao red i na albume.

Većinu imena s ovog popisa pratili smo putem našeg magazina, s nekima razgovarali u intervjuima, pratili njihova izdanja i njihov napredak. Potpisnici ovih albuma su iskusni dugogodišnji producenti ili nove mlade nade koje imaju dosta toga za pokazati.

Ovo je naš izbor top 5 regionalnih albuma iz 2017. (Imamo i dva special mentiona).

5
Verche

Verche je talentirani producent iz Zadra, kojeg smo već i prije prozvali jednim od najboljih hrvatskih progressive producenata, a uvrstili smo ga i na našu listu top 15 regionalnih 'breakthrough' producenata. Ovaj kratki album kojeg je izdao na vlastitoj Sangria etiketi, jedan je od primjera zašto toliko volimo njegov zvuk i produkciju.

Cijeli album poslušajte i kupite ovdje.

4
Evident

Evident je još jedno ime na našem popisu top 15 regionalnih 'breakthrough' producenata, a jedan od glavnih razloga za to je i ovaj eklektičan album koji je izdao za vlastitu etiketeu Soundhitectures. Njegovi nastupi su hibridi između DJ seta i live acta, a njegova produkcija je varijacija raznih stilova što se pogotovo može čuti na ovom albumu. Skroman i samokritičan, Evident ima svijetlu budućnost.

Cijeli album možete kupiti ovdje.

3
Vanyano

Vanyano se pokazao kao jedan od istaknutih 'breakthrough' regionalnih producenata upravo ovim odličnim 'Yaani Moans' albumom koji je izašao za One Of A Kind etiketu. Album je mješavina progressive housea i techna, majstorski ukomponirana u sedam traka. Jedina zamjerka koju imamo je činjenica da bi bili sretniji da je Vanja napravio još koju traku i njome dopunio album.

Cijeli album možete kupiti ovdje.

2
Ludvig & Stellar

'Trivium' je treći i finalni album Ludvig & Stelar trilogije. Ovo je lounge album kojeg je producirao Damir Ludvig, a koji sadrži elemente funka, housea, disca i ambijentalnih zvukova. Nije toliko klupski orijentiran koliko je idealan za neku finu vožnju ili kasno noćno uživanje. Album je miksao Aleksandar Jovanović Everbeatz, a za snimanje vokala su se pobrinuli Goran Stelar Štetić, Hrvoje Golubić i Dalibor Platenik.

U nastavku možete poslušati preview cijelog albuma, a kupiti ga možete ovdje.

1
Dejan Milićević

Malo tko u regiji nije čuo za Dejana Milićevića, a ove godine nam je skrenuo pozornost svojim odličnim albumom na kojem se poigrao sa lo-fi stilom i s techno i house trakama. Dejanov treći album koji sumira njegov rad prethodne godine, ali i bogatu 20 godišnju karijeru, pod nazivom “Summation” (∑), objavljen je na poznatoj berlinskoj etiketi Plastic City. Suho, prljavo, mračno, groovy. Što će nam više?

Cijeli album možete poslušati i kupiti ovdje.

+2
SPECIJAL (dijele 6. mjesto)

Diyala

Prvi 'special mention' ide Diyali, hrvatskoj MC i vokalistici, s prilično jedinstvenim pristupom glazbi i produkciji svojih kreacija, koji se može opisati i kao eksperimentalan. U njezinim pjesmama i albumima osjeti se utjecaj Brooklyna, gdje je provela jedan dio života, a u njezinim spotovima vidimo apsolutnu posvećenost umjetnosti, u kojoj vješto kombinira audio i vizualne komponente, kako bi najvjernije prenijela atmosferu, emocije i poslala poruke, na koje nije uvijek lako ostati ravnodušan.

Cijeli album možete poslušati ovdje.


Hibrid

Drugi i posljednji 'special mention' ide sarajevskom producentu Hibridu. Album 'Izgubljeni' je ušao u top 10 izdanja u kategoriji electronica / downtempo na najvećoj svjetskoj online trgovini muzike Beatport. Svoj prvi album objavio je na svojoj etiketi Submarine Vibes, a svoje zadovoljstvo postignutim nije krio.

Cijeli album možete kupiti ovdje.

Next »
Loading...
Loading...