Search Menu
Home Novosti Menu
Dodaci

Top 10 regionalnih kompilacija 2017

Brdo dobre elektroničke glazbe na kompilacijama regionalnih etiketa

  • Mixmag Adria
  • 19 December 2017

2017. godina se bliži kraju, što znači da je došlo vrijeme za Mixmag Adria regionalne liste najboljih izdanja i producenata.

Krećemo s kompilacijama. Fokusirali smo se na one kompilacije koje su izdane na regionalnim etiketama i na kojima se nalaze pretežno regionalni producenti. Ove godine kompilacije su bile bogate i velike, neke su obilježile obljetnice, neke su osvojile chartove, a neke su jednostavno prepune plesne elektroničke glazbe koju morate čuti.

Ovo je naš izbor deset najboljih kompilacija ove godine.

10
Astralis 19 (Psycro Records)

Album kompilacija koju su posjetitelji 19-te godišnjice Astralisa dobili ekskluzivno na miksanom CDu, jedna je od rijetkih kompilacija psy trance glazbe na ovim prostorima. Nova hrvatska etiketa Psycro Records iza koje stoji DJ Go Cut potpisuje svoje prvo izdanje, a predstavlja novi izdavački pothvat otvoren za istraživanje elektroničkog klupskog zvuka baziran spajanju techna i psy elemenata.

Na kompilaciji se nalazi 15 skladbi od legendarnih projekata kao što su UX - Ultimate Xperience, Dogma 3000, Cortex Thrill i Utilizer, Reaky, pa sve do novih talenata poput Kladarina, Allien Vistorsa itd..koje je DJ Go Cut uspio objediniti u jedinstveni miksani album.

Kompilaciju možete kupiti ovdje, a ispod ju možete u cjelosti poslušati u miksu DJ Go Cuta.

9
Selection 01 (I AM DIFFERENT)

Samo techno, popularni žargon koji često koristimo na našim društvenim mrežama, dobro bi opisao ovu kompilaciju. S okruglim brojem od 10 traka, ova kompilacija je ugostila mnoga imena iz regije uključujući samog šefa etikete I Am Different, Veljka Jovića, zatim Black Acida, Andrew Mellera, Tim Jackmana, RanchaTeka, Fabiana Jakopetza, Lakca, Milexa i druge. Ako tražite tvrđi techno koji je stvoren za velike prostore i energične zabave, ovo je za vas.

Kompilaciju 'Selection 01' možete poslušati i kupiti ovdje.

8
Dalekovod V6 (Crobot Muzik)

Dalekovd je serijal kompilacija elektroničke glazbe izdane za Crobot Muzik etiketu, koja je ujedno i prva hrvatska etiketa ovog žanra, a osnovali su je Dj Xed i N-Ter. Cilj kompilacija im je bio spojiti umjetnike širom svijeta koji dijele istu strast prema electro glazbi. Od 2007. kada je izdan Dalekovod V1, izašlo je pet kompilacija, aa zadnja, Dalekovod V6 stigla je 4. decembra na Bandcamp. 70 + electro umjetnika nalazi se na ovoj kompilaciji uključujući domaće momke Xeda, Zagrebacki Elektricni, Alavux, N-Ter i druge.

Izdanje ima i humanitarnu svrhu skupljanja sredstava za Greystatesa koji je ove godine obolio od raka.

Kompilaciju možete kupiti i poslušati ovdje.

7
Amsterdam ADE 2017 (BLKSL LTD)

BLKSL LTD je novopečena regionalna pod etiketa koja spada pod Blacksoul Music, i ovako svježa je već primila solidnu podršku ljubitelja tech house, progressive i techno glazbe. Njihova trenutno jedina kompilacija izašla je kao ADE sampler, a na njoj se nalaze tri regionalna imena - PEZNT, Konstantinus i Adnan Jakubović, uz niz drugih producenata širom svijeta.

6
Tauten Warriors 4 (Tauten)

Tauten je pod vodstvom TKNO-a imao solidnu godinu. Jedno od istaknutih izdanja svakako je ova vrhunska techno kompilacija koja sadrži čak 11 traka odličnih regionalnih producenata poput Ranchateka, Black Acida, TKNO-a, Velja Jovića, Rectoora, Miloša Pešovića i brojnih drugih. Ako tražite vrhunski techno u trajanju od više od sat vremena, ne tražite dalje.

5
VA Innocent Music December Sampler Vol. 6 (Innocent Music)

Innocent Music, koju vodi slovenski producent i DJ Aney F., imala je zaista odličnu godinu s nizom kvalitetnih deep tech i minimal house izdanja. Godinu završavaju s bogatom kompilacijom traka među kojima od regionalnih imena nalaze Aney F. i Miloš Pešović, uz neka top svjetska imena poput Martjin Ten Veldena. Iako im je izdanje trenutno u pre-order fazi, jer službeno izlazi na Božić, neke od traka koje su izašle na kompilaciji bile su dostupne i ranije, a niz novih traka na kompilaciji samo potvrđuju kvalitetu njihovog zvuka.

Kompilaciju možete kupiti i poslušati ovdje.

4
Amsterdam ADE 2017 (Blacksoul Music)

Još jedna ADE kompilacija, ovog puta matičnog Blacksoul Musica, koji je zaista imao sjajnu godinu ako gledamo njihova izdanja, ali i kompilacije koje su izdali. Od deep housea preko jackinga do tech housea, ova kompilacija ima nešto za sve. Ovdje se opet nalazi miks stranih i regionalnih imena od koji su se na kompilaciji našli PEZNT, Tonbe i Stanny Abram. Traka 'Dance On' od PEZNTa je osvojila Traxsource ljestvice, a slijedila ju je traka Stanny Abrama 'Spin That Wheel'.

Kompilaciju možete kupiti ovdje.

3
10 years of Decoded Records (Decoded Records)

Decoded Records iz Šibenika proslavio je 10 godina postojanja s odličnom kompilacijom prepunom traka regionalnih producenata. Na kompilaciji se nalazi 18 traka, a producenti su gotovo svi i prije izdavali za Decoded tijekom svih ovih godina. Na izdanju su imena Marko Nastić, Dejan Miličević, Tomy DeClerque, Black Acid, Chipi, Veztax, Ivan Komlinovic, DJ Jock, Forest People, Hristian Stojanowski, Alexander Madness, Aztec, Tomislav Rupić, Scheva, Eggy, Santiago Batacosta, DJ Okac, SuggaDaddy i sam vlasnik etikete, Edy C.

Trake variraju od deep housea i tech housea do beskompromisnog techna, a kompilacija je stvorena kako bi vas rasplesala na plesnom podiju.

Cijelu kompilaciju možete poslušati i kupiti ovdje.

2
Winter Madness (A Must Have)

Pun pogodak za sam kraj godine. Kompilacija je tek izašla 18. decembra, ali nas je oduševila kvalitetom i izborom progressive traka. Kompilacija sadrži i regionalne producenate poput Public Usersa, Bube, Popi Divinea i samog vlasnika, Jakše Pavičevića koji je cijelu kompilaciju izmiksao. Ako tražite duboko i melodično putovanje, ne morate više tražiti.

Cijelu kompilaciju možete kupiti i poslušati ovdje, a Jakšin miks u nastavku.

1
Miami 2017 (Blacksoul Music)

Ovo je kompilacija koja je ove godine zaista napravila jedno malo čudo. Naslovna traka 'Burek', postigla je ogroman uspjeh došavši na prvo mjesto Traxsource house liste u tjednu kad je izdana, a u sveukupnoj prodaji se popela i do visokog šestog mjesta. Osim uspjeha Bureka, traka 'Lisa Can Disco' dospjela je na drugo mjesto nu disco charta, a cijela kompilacija je bila i na prvom mjestu liste albuma na Traxsourceu. Od regionalnih imena, osim PEZNTa, na kompilaciji su se pojavili i Super Drug, Millok te Wise D & Kobe.

Kompilaciju možete kupiti ovdje.

Next Page
Loading...
Loading...