Search Menu
Home Novosti Menu
Foto Report

Od ruševine do techno fenomena: proslava 25 godina Tresora

'Tresor: True Stories' donosi priče iz prve ruke i nikad prije viđene fotografije iz ranih dana rave raja u Zapadnom Berlinu

  • Mixmag | FOTO: Tresor
  • 6 September 2022

Tresor nikada nije bio samo još jedan noćni klub. Njegovi korijeni sežu duboko u supkulturne niše Zapadnog Berlina, a Tresorove emanacije, poput istoimene etikete ili oživljenog festivala Berlin Atonal, protežu se u sadašnjost i izvan nje, kritične referentne točke za umjetnike elektroničkog zvuka na svim kontinentima. Prije više od trideset godina, legendarno mjesto širom je otvorilo svoja vrata, nedaleko od Potsdamer Platza gdje su polomljene ploče Berlinskog zida ležale ničice na kamenom podu. Pokrenuo je globalni glazbeni pokret koji će uvijek biti sinonim za grad Berlin – svjetsku prijestolnicu elektroničke glazbe, tada kao i danas.

Kako bismo proslavili 25 godina Tresora, zavirujemo u njegovu razvratnu prošlost (i sadašnjost) kroz potpuno novu knjigu fotografija, 'Tresor: True Stories'. Ovaj projekt, iza kojeg stoje brojni svjedoci povijesti Tresora, bavi se fenomenom zapadnoberlinskog kluba i kamo bi ga buduće inkarnacije mogle odvesti. Od dugogodišnjih obožavatelja kluba do onih koji su svjedočili 'velikom prasku' techna u tim inauguracijskim danima na Leipziger Straßeu, knjiga istražuje kako je Tresor pomogao u stvaranju zajedničkog njemačkog identiteta kroz priče iz prve ruke 40 bookera i fotografije 20 različitih fotografa.

'Tresor: True Stories' je kompilacija od preko 400 rijetko viđenih fotografija fotografija, flyera i dokumenata iz ranih dana izdavačke kuće, početnog UFO kluba i otvaranja Tresora 1991.

'Tresor: True Stories' izlazi 9. rujna preko Tresor Berlina. Naručite OVDJE. Pogledajte neke od najboljih fotografija, flyera i arhivskog materijala u nastavku.

Next Page
Loading...
Loading...