Search Menu
Home Novosti Menu
Moda

U modnom miksu: Izvođačice koje su se okušale u modi i dizajnirale vlastite komade

Moda se baš kao i glazba mijenja i nema pravila

  • Roberta Novosel
  • 24 April 2019

Svaka vrsta glazbe sa sobom nosi određeni stil odijevanja pa tako i elektronička. Moda se baš kao i glazba mijenja i nema pravila. Koliko je moda povezana sa glazbom, govori i činjenica da su se neki DJ-evi pobrinuli za glazbeni dio modnih revija. Na toj listi možemo pronaći Daft Punk koji je snimio glazbu za kolekciju Louisa Vouittona, Justicea za Dior, Jamie xxa za Kenzo, Dixona za Givenchy te mnoge druge izvođače. Neki od njih i sami su bili modeli poput Amelie Lens. Trend povezanosti glazbe sa modom traje i dan danas zato donosimo pregled izvođačica koje su se okušale u modi i dizajnirale vlastite komade.

CKS i belgijska techno diva Amelie Lens već po treći puta surađuju na području modnoga svijeta. Amelie Lens poznata je po ljubavi prema mačkama pa je tako i inspiraciju za modnu kolekciju iskoristila upravo od njih, točnije svojih mačaka po imenu Frank, Morris i Winter. Kolekcijom prevladava crna boja sa minimimalističkim detaljima u zelenoj, žutoj i neonsko rozoj boji. Ova kolekcija namijenjena je svakodnevnom nošenju pa tako možemo pronaći komade poput bomber jakni, majica, ali i kombinezona. Za one koji možda ne znaju, Lens je u modnim vodama još od mlađih dana kada se bavila manekenstvom.

Peggy Gou osim što je poznata po svom eklektičnom odabiru glazbe, poznata je i po svom stilu. Nije ni čudo što je lansirala i brend pod imenom Kirin. Naziv Kirin potječe iz korejskog jezika, a znači žirafa. Koliko je njena kolekcija posebna govori i činjenica da je bila dio Paris Fashion Weeka. Kolekcija je prilagođena uličnoj modi pa tako možemo vidjeti treger hlače pastelnih boja, haljine otvorenih leđa koje nalikuju na ronilačka odijela te balonere izrađene od vinila u kričavim bojama. Gou je naglasila kako želi da svatko tko će nositi Kirin mora biti ispunjen samopouzdanjem. Navodi kako ima samopouzdanja u odjeći koja joj se sviđa, a boje na odjeći usporedila je sa glazbom komentiravši kako stvaraju posebnu energiju.

Marika Rossa ne može proći nezapaženo u svojim odjevnim kombinacijama pa je tako došlo i do suradnje sa umjetnicama Sestry Feldman. Za festivalsku sezonu 2018. godine nastao je brend Fresh Cut koji je predvođen Alexandrom Galickiyem. Glavni cilj ove kolekcije bio je unijeti šarenilo na festivale i partije pošto je crna boja ta koja uglavnom prevladava na tim mjestima. U toj kolekciji mogu se pronaći razni šareni komadi osobito roze i plave boje sa printevima galaksije.

Nina Kraviz pobrinula se za kolekciju poznatih Ray Ban naočala. Dizajnirala je dvije verzije klasičnih Ray Ban naočala mačkastog oblika za koje navodi da su joj najdraže. Kraviz je bila inspirirana stilom francuskinja i talijanki pa se zato i odlučila za taj oblik. Naočale dolaze u dvije verzije, jedna od njih je u narančastoj boji sa safari detaljima, dok je druga zelene boje.

Loading...
Loading...