Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

"Vaša ljubav ostat će ovdje zauvijek": Zatvaranje Spacea sa stilom

Partijali smo 19 sati. Evo kako

  • Funster
  • 5 October 2016

“Ovo nije normalno, ovo fakat nije normalno.”

Klub eruptira na način koji je svakom tko je ikad posjetio glavni floor Spacea poznat, no ovog puta sve je drugačije, ovog puta je posljednji put, posljednji pozdrav. Dok se Cox obraća rulji, u zraku je gorko sladak okus: svjedočimo jednom od povijesnih partyja u dance glazbi, no istovremeno gubimo jedan od najkultnijih klubova.

“Volimo glazbu, zbog toga smo ovdje, ništa manje i ništa više od toga.”

DJ-evi su katapultirali svoje karijere na nove levele, baš iz ovog mjesta. Jednostavno, Space je Ibiza i bio je Ibiza punih 27 godina.

Ono što je prethodilo ovogodišnjem Space Closing partyju nije moglo biti grozničavije. Ulaznice su se rasprodale u trenu, bez obzira na visoku cijenu od čak 100 eura, što su mnogi vidjeli kao isplativo za ‘posljednji obračun’ u legendarnom klubu. Samo jedan pogled na red kada smo stigli tamo u 5 popodne, govorio je o tome koliko će ova noć biti važna. Stotine ljudi ušlo je u klub, a mi smo znali kako ga nitko neće napustiti razočaran.

Ukratko, proveli smo 19 sati u Spaceu. Da, 19 sati i bilo je, najblaže rečeno, nezaboravno. Kretanje klubom i oko kluba bila je poduža ekspedicija, a susretanje s ljudima nimalo lagano. Avantura je postala dio iskustva, dio šarma. Bilo koji veteran s Ibize koji je posjećivao closing partyje prije, zna kako su oni uvijek nevjerojatni, no svi su znali važnost ovog.

U nastavku smo pripremili trake koje sun as zaista dirnule i odnijele na finalnom partyju zatvaranja legendarnog Spacea. Emotivno i perfektno.

1 SHAPESHIFTERS 'LOLA'S THEME'

Kada smo stigli u klub, parkiralište ispred se tek počelo puniti. Bili smo pomalo zbunjeni zašto je to mjesto samo četvrtinom puno, a vrata su bila otvorena već dva sata. Los Suruba vani rola tribal zagrijavanje, no odlučili smo malo istražiti dok je još tiho. Kratko smo prošetali do Sunset Terracea i dobili odgovore na naša pitanja. Floor koji je inače upola prazniji od Terracea bio je kompletno pun.

Jonathan Ulysses je legenda Ibize s dredloksima do dna leđa, a ovdje je vjerno pokazao zašto je baš toliki hit na otoku. Pušta klasik za klasikom. ‘Café Del Mar’, ‘Drop The Pressure’, ‘Intro’. No, mi ipak biramo ‘Lola’s Theme’ od Shapeshiftersa, a cijeli set je lijep oproštaj od kluba čiji je Ulysses bio dio godinama. Oličenje zvuka Ibize, s obzirom da smo u Spaceu bili tek 45 minuta, ovo je bio odličan start. Ako vidite čovjeka s trubom na vrhu deckova u 18.30, znate da će to biti jebeno dobra noć.

2 RAFFA FL 'HOW WE DO'

Nakon što je Ulysses svih odveo na putovanje Ibizom 101, dolazi Mark Brown te nastavlja sličnim putem, no s više techy okusom. Povlačimo se na parking kako bismo ulovili još malo sunca prije nego što uronimo u tamu nadolazeće noći. The Flight Area, kako je nazvan dio kluba, je arena na otvorenom koju je izgradila Ultra, a soundsystem i vizuali slažu se s brendom. Ogromni, voljeni Funktion One-ovi i retina LED-ice su ponuđeni, a svaka traka koja se rola kroz sistem, ubija. Uner I Coyu puštaju tech-house s teškim bubnjevima dok se podij nemilice puni.

Zatvaraju s ‘Blue Monday’, koja uvijek prolazi dobro, no Javi Bora i Jose De Divina zajedno isporučuju težu injekciju housea dok sunce zalazi. ‘How We Do’ od Raffa FL-a bio je banger na Ibizi ove sezone, a kada oštri synthovi krenu iz soundsystema, lako je vidjeti zašto. Nova traka i stari klub, savršen brak.

3 ANNA 'ODD CONCEPT'

Idemo u El Salon, još jedan floor na otvorenom i potencijalno najbolje mjesto za pušenje na svijetu. No ove je noći tu više plesanja, nego cigareta i iako pruža dobro mjesto za predah, cijele noći je prepuno. Willie Graff pušta teške stvari prije kraja uz osmominutnu Billie Jean edit, dokazujući još jednom da za zadnji ples ide bilo što. Izazvani teškim poslom praćenja takvog klasika, brazilska DJ-ica Anna penje se za deckove i pokazuje točno zašto je baš ona trenutno ‘vruća roba’.

Odlična izdanja preko Turbo i DIYnamic lansirala su ju pod reflektore, a nedavna pobjeda na DJ Awards u kategoriji Breakthrough DJ zacementirala je njezin status jedne od trenutno najboljih. Uspijeva okrenuti situaciju na mračniju u El Salonu s jakim, teškim technom i tech-houseom. Jedna od rijetkih žena na line-upu, ostaje vjerna svom zvuku. ‘Odd Concept’ je bila njezina najveća traka ove godine, a vrijedna je i kao jedna od konkluzija finalne večeri u Spaceu.

Next Page »
Loading...
Loading...