Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Top 10 najboljih regionalnih house izdanja iz veljače

House, deep house i tech house izdanja koja su nas rasplesala prošlog mjeseca

  • Mixmag Adria
  • 20 March 2020

U izolacijama i karantenama srećom ima načina kako ostati mentalno zdrav.

Internet nam omogućuje druženja s bližnjima na daljinu, police nam sadrže knjige koje nismo dovršili, ili još gore, koje nismo ni pipnuli, serije i filmovi koje odgađamo napokon mogu doći na red, ali vjerujem da ipak većini vas ako ste klikom završili na ovom članku najviše odgovara uživanje u glazbi.

Svijet je malo usporio, ali glazba zato neće. Poslušajte kakve su house dobrote izbacili regionalni producenti proteklog mjeseca!

10 Makito

Makito - Funk Machine (Zero Eleven Record Company)

Oštri i energični 'Funk Machine' dolazi od Makita, jednog od regionalnih majstora ovog zvuka. Njegov label Zero Eleven Record Company okupio je odlične producente jackin i funky house zvuka, ali Makito je ipak taj koji se ističe u katalogu vlastite etikete.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

9 Mirko & Meex

Mirko & Meex - Disco (Street King)

Drugi mjesec za redom, Mirko & Meex dolaze na našu listu najboljih izdanja. Ovi ozbiljni igrači s izdanjima na nekim od najcjenjenijih labelova house glazbe poput Nervous Records i Glasgow Underground (njihov singl na Glasgowu je odjeknuo globalnom scenom, pa tako i na našoj listi najboljih izdanja iz 2019.), sada se pojavljuju na Street Kingu, pod-etiketi legendarnog King Streeta, s pravom 'Disco' house bombom. Jednostavna formula, ona za ples, će vas voditi kroz čitavu stvar dok neumorno đuskate uz zarazni groove.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

8 Super Drug

Super Drug - Without You (Mark Funk Edit)

Super Drug je producent iz Rijeke koji njeguje French, filter i funky house i disco zvuk, a s novim izdanjem našao se na Cruise Musicu, sigurnom i ugodnom domu točno takve glazbe. 'Without You' je ljetna stvar povremeno slomljenog ritma u aranžmanu Mark Funka.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

7 Stefanic

Stefanic - Locked Disco Groove (Lisztomania Records)

Stefanic je sve poznatije ime na hrvatskoj house, disco i egzotičnoj sceni dijelom zahvaljujući njegovoj večeri Egzotika i projektu Egzotika DJs koje vodi s kolegom Halausom. Pod pseudonimom Stefanic (Denis Štefanić) izdao je svega nekoliko izdanja, iako kužeri znaju da iza Denisa stoji preko nekoliko drugih aliasa koje je koristio u svojim produkcijama...nije baš kao Joey Negro, ali skoro. 'Locked Disco Groove' je EP izdanje u dva dijela, i iako ne spada striktno u sferu house glazbe, već nu disca i disca, nekako nam se ipak uklapa u ovu listu 4x4 dobrota. Stvari daju čisti funk osjećaj koji nam se prenosi i na naše noge koje se ne mogu prestati kretati. Locked Disco Groove je ispravan naziv.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

6 Deftone

Deftone - Magician (Dobar House)

Deftone je prošlu godinu toliko radio i iza sebe ostavio uspjeha, da nismo imali izbora nego uvrstiti ga na 13. mjesto naše liste najboljih producenata iz 2019. Jedno od prvih izdanja ove godine izašlo je za Dobar House - 'Magician'. Jazzy vibra, "nepravilni" dijelovi ritma, hipnotizirajući vokal i generalno naglašena kreativa u produkciji i aranžmanu iskaču iz ovog izdanja.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

5 Danny Cruz

Danny Cruz - Mind Up (Tonight) (Cruise Music)

Jedan od osnivača jedne od najuspješnijih etiketa s ovih prostora, Danny Cruz, dostavlja nam ljetno raspoloženje u njegovoj novoj stvari 'Mind Up'. Otvorite prozore pustite sunce i toplinu u vaš dom i uživajte u veseloj, pozitivnoj i funky house stvari!

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

4 Reblok

Tough Love, Reblok - Alright

Znamo da ste već navikli na Rebloka visoko na našim listama, ali to vas ne bi trebalo čuditi s obzirom na njegove produkcije. Usudimo se reći da ga slušamo u malo drugačijem zvuku, iako se definitivno osjeti groove i vibra koji se mogu čuti na njegovom hitu 'Smile'. 'Alright' i 'We Can Work It Out' dolaze u suradnji s popularnim dvojcem Tough Love ovog puta na berlinskom Mother Recordings. Odlična produkcija, ugodan groove i lagana ljetna vibra.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

3 Viktor (UV)

Viktor (UV) - Disco Lights EP (Under Pressure)

Evo i jedne ekskluzivne premijere Mixmag Adria otrpije gotovo mjesec dana. Disco Lights EP koji je za Under Pressure pripremio Viktor predstavlja njegovu dublju i minimalniju stranu na najbolji mogući način. Obavezna je preporuka da poslušate sve tri trake s EP-a činji link možete pronaći u sljedećoj rečenici.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

2 Miguel Lobo, Mene

Miguel Lobo, Mene - Work That EP (elrow Music)

Mene je polako u društvu ozbiljnih igrača u svojem specifičnom house žanru. Radi se o trenutno rastućem i sve popularnijem stilu tech housea, brzih BMP-a, plesnog groovea, jednostavnih, ali učinkovitih i kreativnih aranžmana. Mene se u tom zvuku vidio još prije nekoliko godina kad nije bio toliko čest niti popularan, tako da slobodno možemo reći kako je i on jedan od zaslužnih za njegovu promociju i popularnost. U suradnji s Miguel Lobom za elrow donosi dvije trake - 'Work That' i 'Back Seat', s prvospomenutom i u remix verziji gazde labela - De La Swinga. Ako volite povećane BMP-ove, tech house i minimal, ovo je za vas!

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

1 Mike Vale

Mike Vale - Just A Friend (Glasgow Underground)

Glasgow Underground se nekako specijalizirao za obrade house, disco i techno klasika, a među producentima koji rade te obrade uspješnije od većine su dva regionalna producenta - Mike Vale i Andrew Meller. Ono što Vale napravi za Glasgow, instantni je hit. 'Just A Friend' vjerojatno neće dostići visine njegove obrade 'Music Is The Answer', ali svejedno nas će zabavljati do dugo u ljeto. Uvjerite se sami.

'Just A Friend' možete kupiti ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...