Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Veljača: 16 house izdanja koja morate čuti ovaj mjesec

Red Rack'em, Golf Clap i drugi.

  • Mixmag Adria
  • 14 February 2017

Traka mjeseca

Red Rack’em 'Wonky Bassline Disco Banger' (Classic Music Company)

Voljeli smo ovu traku od prvog dana kada je izašla Daniel Bermanovoj Bergerac etiketi prošle godine, a sada je izdanje završilo na Classic Music Companyu. KiNKov remiks miče sve disco elemente i bavi se samo "wonky" dijelovima, dok Lord Leopard, Eats Everything i Luke Solomon zajedničkim editom drmaju stvari živahnim bubnjevima.

9/10

Kompilacija mjeseca

Golf Clap 'Golf Clap Presents Country Club Disco' (Country Club Disco)

S Kerri Chadlerovim MadTechom koji naovdi da su Golf Clap sila s kojom treba računati, mnogo je očiju upereno u njih. Detroitski par Hugh Cleal i Bryan Jones uopće se ne brinu oko toga, već donose ovu kompilaciju s 20 traka s kojom predstavljaju svoju etiketu Country Club Disco. Izdanje uključuje i njihovu vlastitu produkciju, a s ovom kompilacijom opasnih traka za "špicu", zaista oblikuju svoj zvuk.

8/10

Deltawerk 'Passages EP1' (Atomnation)

Deltawerk je kolaborativni projekt amsterdamskih Pascal Terstappena i Hessel Stuuta. 'Sample' je ubrzana traka za glavni floor sa sinkopiranim tonom koji vozi dubokim frekvencijama poput teretnog vlaka, uz živahne sinteve i nabujale stringse u višim frekvencijama. 'Midstate' pak, je dramatična "peak" traka s elegantnim bubnjevima i poskakujućim basom.

8/10

Waterson 'Shelter' EP (Back To The World)

Waterson nas je i prije iznenadio sa svojom trakom 'Tell Me'. Sada se vratio s novim EP-jem produciranim od strane Ashley Beedlea. Njegov vokal smješten je negdje između Roberta Owensa i David McAlmonta. 'Ego' je "synthopia" osamdesetih koja kao da je izašla iz studija Lipps Inca, dok 'Say My Name' podsjeća na Grace Jones iz ere Studia 54. Tu su i prenatrpani remiksevi naslovne trake: Moodymanc svojom dubokom preradom smanjuje pop element iz pjesme, a Hannah Holland podiže stvari dodavanjem nemilosrdnog Groovea, prije nego Kryptogram završi s suvremenim Chi-town grooverom.

6/10

Bodhi 'Outlook' (No Idea’s Original)

Novitet na Huxleyevoj etiketi je ovaj EP dua Bodhi. Naslovna traka ima hipnotički, uzvrpoljeni bas koji daje pamtljiv groove popraćen "glatkom" produkcijom. 'Hail The Acid' radi točno ono što sama kaže, a 'Delicate' je traka snažnog glavnog syntha i toplih padova, dok 'Whalin' zvuči kao SNeak pod utjecajem vodke i Red Bulla.

8/10

Paul Woolford 'Father, Son & Holy Ghost' (Aus)

Aus je uspio pridobiti Woolya s Houndstootha i XL Recordingsa kako bi izdao ovaj snažan EP: Čudljivi sintevi i "slomljeni" ritam trake 'Father' zvuče kao razdražljivi Bicep i Aphex Twin koji "džemaju" s Jean-Michel Jarrom na klavijaturama. Izdanje upotpunjuju 'Holy Ghost', komad čvrstog klupskog oružja i 'Son', vedra, bez ritma verzija trake 'Father'.

8/10

Theo Walbeck 'Freek Tool' (Tune)

Na Local Talk pod etiketi, Tune, izašla je ova drska traka anonimnog Theo Walbecka. Traka koristi poznati hip hop vokal popraćen dubokim bubnjevima, basevima i suptilnim sintevima, što sve čini pravo "Freek" oruđe.

7/10

Tommy Vercetti 'Blue Submarine EP' (Do Not Sleep)

Veliki smo fanovi Darius Syyrossianove Do Not Sleep etikete, pa nam je drago kako ne posustaje ni s ovim, sedmin izdanjem za koje je zadužen Tommy Vercetti. Naslovna traka puna je perkusivne energije i diva vokala, s remiksom samog Dariusa koji zvuči kao da je namijenjen za eskploziju CO2 topa. Tu je i 'Misch', nešto više "techy" stvar - iako možda najjača traka na izdanju je ona zadnja, 'Where's Ya Flute', zahvaljujući plemenskim bubnjevima i elastičnom basu.

7/10

KOT (Kings Of Tomorrow) 'Kaoz' (Poker Flat)

Sandy Rivera dovodi svoj KOT alias na Stve Bugovu Poker Flat etiketu. Naopaki bas zvuk zvuči kao ništa drugo trenutno na tržištu, a kombinirano s vokalom koji zvuči kao pijana Grace Jones koja brblja na mikrofonu, dokazuje kako može na noge dići Berghain jednako kao i pool party u Miamiju. Relativno novije ime, Dario D'Attis daje i svoj odličan remix.

7/10

Phonique feat Antonia Vai 'Grass Is Greener' (Remixes) (Ladies and Gentlemen)

Voljeli smo Phoniqueovu originalnu verziju 'Grass Is Greener' s Antonijinim prekrasnim house vokalom, i nekako mislimo da je zaslužila "cross over". Sada se vratila s paketom remikseva, s Larseom koji pokušava vratiti magiju koju je napravio s remiksom 'Hallelujah Anway'. Uz njega tu su još i Kruse & Nurnberg s remiksom za mračnije podije i Bruno Be koji je sav fokus stavio na bas.

7/10

Pezzner 'Evelyn' (Subtract)

Pezzner ima vještinu neprekidnog produciranja otmjenih house traka, pa nije veliko čudo da mu je to ponovno pošlo za rukom s 'Evelyn', koja zadivljuje s piano melodijicama i hrskavim ritmom s povremenim preskokcima. Daje nam i Redux verziju originalne trake koja demonstrira njegov "pitch-down" melankolični zvuk. Dance Spiritov 23rd Dimension mix pun je svjetlucavih padova i zvekećućih bubnjeva, dok DoubtingThomas 100bpm rework zvuči kao napušeno izdanje s OOFT!-a.

6/10

Rondevu 'ID EP' (Rondevu Music)

Nakon izdavanja za Cheap Thrills, Needa Records, Conformity Not i Materialism, Rondevu je sada odlučio pokrenuti svoju etiketu. Pogodio je s prvim EP. 'ID1' je klimaksna traka za kraj večeri s moćnim kickom, uzvišenim akordima i dramtičnim sintevima, dok je 'ID2' također spremna za klub zahvaljujući svojim zupčastim bas synthom, vokalima, nateklim padovima i teškim bubnjem. Pametan potez producenta koji pokreće svoju novu etiketu sa svojim najjaćim izdanjem dosad.

7/10

Mr. G 'G’s Juiced Up EP' (No Idea’s Original)

Colin McBean samo nadodaje materijale u svoju ekstenzivnu diskografiju. Novi EP završio je na No Idea's Original. 'Can't Stop' najava je kao obavezni "mood creator" sa svojim sirovim bubnjevima i zlim moduliranim synthom. '4am NYC Downlow TS Version' imenom odgovara i glazbi: savršena traka za vraćanje u rapoloženje taman kad pomisliš da bi trebao zvati taksi i otići s after partyja. 'Make Me Mad' Make Me Dub' dodatno upotpunjuju ovaj EP:

8/10

Dj Licious 'Calling' (Shomi)

Belgijskog DJ Liciousa otprije su puštali Avicii, Pete Tong i Oliver Heldens. Trebao bi se spremiti za još više pažnje kad se 'Calling' (koji izlazi na njegovoj vlastitoj Shlomi etiketi) pojavi n svjetskim pozornicama. Bas tonovi vode glavnu ulogu sve dok se ne pojava brass fanfare, no tek zaista dolazi do izražaja kod pojave prekrasne gudačke sekcije.

8/10

Omni AM 'Beat Dis/Dangerous' (Euphoria Records)

Ovo re-izdanje daje nam novu šansu da uživamo u ove dvije trake američkog dua Omni AM. Čim krene gitara u intru 'Beat Dis', znaš da će biti drugačija - "slomljeni" kick polako ulazi uz šljunkovit bas, hip house semplove i prigušene vokalne rezove. Ako tražite traku za promjenu raspoloženja svojeg seta, ovo bi bio odličan izbor, i nije teško za skužiti zašto je zapela z oko Derrick Carteru i Terry Francisu između ostalih. Druga traka, 'Dangerous' je vibrirajući tech house sa stilom.

7/10

Seventh Distrikt 'Smells Like ‘67' (Dear Deer)

Seventh Distrikt vraća se na ukrajinsku etiketu Dear Deer s 'Smells Like 67', veselom trakom koja koristi drske vokalne semplove koji podsjećaju na Oliver Dollara. Zvukovi gomile samo su šlag na torti za ovaj discom napumpan house koji zvuči kao da je došao s Magnetic etikete. Dodaj malo organske perkusije i dobre baslinije i odmah ćeš se podsjetiti da ljeto i nije toliko daleko.

Seventh Distrikt returns to Ukranian label Dear Deer with ‘Smells Like ‘67’, a joyous track that uses cheeky vocal samples in a manner reminiscent of Oliver Dollar. The whooping crowd noises are just the icing on the cake for this disco-infused house cut that sounds like it could have come from the Magnetic label. Add some organic percussion and a walking bassline, and we’ve got ourselves a track to remind us that, however cold it might be right now, summer is never too far away.

7/10

Load the next article...
Loading...
Loading...