Search Show Menu
Home Latest News Menu
Recenzije

VINYL TJEDNA: Aitor Ronda - Loveration [Terminal M Records]

Izvrsno izdanje koje zaslužuje mjesto u vašoj kolekciji singlova koji uvijek rade na plesnom podiju!

  • Damir Ludvig
  • 17 April 2018

Portal deejay.de nam je poštom poslao još jedno uzbudljivo vinilno izdanje, koje daleko bolje zvuči na gramofonu, nego digitalni inserti koji možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Aitor Ronda - Loveration

Predenje izvrsno isproduciranog basa uz šuškanje visokih sintetičkih činela baca slušatelja direktno na autoput budućnosti u kojem vozila friziranog pogona stvaraju pritisak na putnika u ovoj zvučnoj prometnici i tjeraju ga naprijed. Putnik audio prostora postaje plesač, jer arpeggio linija ispunjava zvučni prostor energijom koja nemilosrdno prodire u sve čakre i ubrzava energetska polja. Kanali futurističkih zvukova koji se samo redaju iz takta u takt stvaraju euforiju koja kulminira trenutak prije nego vožnja na trenutak kao da odlazi u pit stop. Pilasti zvukovi provučeni su kroz aritmične delay efekte koji ponovno stvaraju paranoju koja trenutak prije ponovnog uključivanja u vožnju stvara impuls energije. Tek što je vožnja krenula, neprirodno niski glas nam daje znak na jeziku koji je iskrivljen do neprepoznatljivosti, a nakon toga vožnja lagano usporava. Fenomenalan aranžman koji zvukovima kao da opisuje trku futurističkog svijeta je nešto najvrjednije u ovom djelu, a kolaž zvukova koji izvrsno leži svaki na svojem mjestu je pokazatelj vještine autora. Da bodovima ocjenjujem glazbu, ova bi kompozicija zasluženo dobila 5/5.

B1 Aitor Ronda - I Am That Light

Niski bas bubanj i adekvatna minimalistička bas linija u kontri, započinju djelo koje u startu zvuči kao nešto što smo već čuli na pločama devedesetih. Kad se uključi vokal baptističkog svećenika i kaže :"I am that light!", pojavljuje se jednotonski signal koji kao da prenosi poruku Morseovim kodom. Šifrirana poruka pokreće niz elemenata koji podižu atmosferu i ovu relativno staloženu skladbu pretvaraju u uzbudljivu plovidbu. Valovi nostalgičnih emocija koji kombiniraju formule koje su koristili stari čikaški majstori s njemačkim strukturama novog doba, dovode ovo djelo do druge polovice u kojoj autor doslovno koristi svaki element kako bi razigrao kompoziciju. Aranžmanske promjene koje su se do tog trenutka izmjenjivale svakih 8 taktova počinju se izmjenjivati daleko brže, stvarajući dinamiku koja na trenutke popunjava cijelu zvučnu sliku i demonstrira punu moć glazbe. Nakon špice, elementi se prorjeđuju, aranžman usporava, a skladba se vraća na staloženi početak koji elegantno završava ovo poprilično uzbudljivo djelo.

Load the next article...
Loading...
Loading...