Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Andhim feat. Högni - Stay Close To Me [Superfriends Records]

Ova ploča boje jantara čak i bez zvučnog zapisa ukazuje na remek djelo

  • Damir Ludvig
  • 2 May 2018

Kao i obično, ova ploča je u redakciju stigla poštom, zahvaljujući portalu deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na ploči, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Andhim feat. Högni - Stay Close To Me

Hipnotički zvukovi taktovima unaprijed najavljuju razvezani bas i uvode vokalnu dionicu. Glas koji podsjeća na većinu indie rock interpretatora, ne igra na snagu, već na iskrenu melankoličnu emociju, a dok bespomoćno izgovara riječi :"You Better Stay Close To Me", bas linija, arpeggio sintesajzer i efekti modulacijom postižu krešendo koji iz ovog laganog djela izvlači mjestimičnu euforiju. Glazba koja je 100% ljetna, festivalska i koja će se ove godine slušati na brojnim europskim festivalima, a i šire, ponajviše zahvaljujući prividnoj jednostavnosti, pitkosti i odličnoj produkciji iza koje stoji kelnski duo Andhim, vlasnici etikete Superfriends Records, a naravno i zahvaljujući vokalnim dionicama koje interpretira islandski pjevač Högni iz grupe GusGus, čija se boja glasa savršeno uklapa u ovo zarazno djelo. Ova skladba koja se uklapa u melodične techno i tech house setove, a koketira s indie dance i nu disco zvukom naći će svoje mjesto u setovima DJ-a s dobrim ukusom, bez obzira kako ih industrija kategorizira.

B1 Andhim - Stay Close To Me (Instrumental)

Poznajem gomilu DJ-a, koji ne mogu smisliti vokale u elektroničkoj glazbi, osim ako se ne radi o robotiziranim i dehumaniziranim glasovima. Iako je elektronika sve više povezana s čovječanstvom i teško je postaviti granice gdje prestaje čovjek, a nastavlja stroj, pa je ova verzija vjerujem namijenjena njima. Međutim, iako je gotovo potpuno lišena glasa, Andhim koriste i izlaze iz efekata koje su stavljali na vokal u određenim trenucima ovog fenomenalnog aranžmana i njima postižu napetost. Instrumentalna verzija zapravo još više otkriva koliko je složeno i znalački odrađeno ovo umjetničko djelo koje je od kad sam ga stavio na gramofon neprestano u pokretu.

B2 Andhim feat. Högni - Miles To Go

Pjesma u kojoj Högni dolazi na svoje, harmonije koje mu daju priliku da njegov svilenkasti glas dođe do izražaja u kombinaciji s funky bas linijom i violinama. Međutim, ako ste pomislili da je "Miles To Go", koncipirana na aranžmanu pop pjesme i sadrži 3 refrena i bridge dionicu, potpuno ste bili u krivu. Radi se o progresivnom pristupu glazbi koje jednostavno nosi slušatelja naprijed. Andhim u dijelovima u kojima se pjevačev glas ne čuje, koriste uzdahe kao ritmičke elemente, što cijeloj pjesmi daje topli, ljudski i zabrinuti karakter koji je u potpunosti u skladu sa stihovima.

Load the next article...
Loading...
Loading...