Search Show Menu
Home Latest News Menu
Recenzije

VINYL TJEDNA: Anthony Attalla - Fundamentals [Kling Klong]

Kling Klong je etiketa koja glasi kao pojam kvalitete, tako ploče u njihovim njihovom omotu stvaraju unaprijed pozitivna očekivanja!

  • Damir Ludvig
  • 9 March 2018

Ploču fundamentals potražite na deejay.de, a inserte poslušajte pritiskom na ikonu PLAY ►

A1: Fundamentals (Original Mix)
Originalna verzija jednostavno razvaljuje od prve minute. Naglašene činele i pomaknute udaraljke stvaraju ritam koji automatski pokreče na ples. Vrlo klasične ritmike, ali suvremene produkcije basa, građenja atmosfere i ponajviše modernog aranžmana, „Fundamentals" spaja bazične elemente house glazbe i tech house pristup. Ova skladba je začinjena vokalom baptističkog svećenika koji se obraća slušateljima kao braći i sestrama koji su zajedno okupljeni oko iste misli koja ih povezuje, pri tom aludirajući na house glazbu. Toplo preporučujem svima koji žele imati sigurnu, kvalitetno aranžiranu i tehnički obrađenu ploču koja će razvaljivati na svakom plesnom podiju.

B1: Fundamentals (Florian Kruse Remix)
Florian Kruse Remix odvodi slušatelja u nešto nesigurnije vode. S dodatnim elementima koji stvaraju napetost i neizvjesnost kao u nekom dobrom trileru, Kruseov remiks djeluje još energičnije s naglašenim zvukovima sintesajzera koji kao da publiku odvode na vožnju toboganom smrti u kojoj se iza svakog zavoja krije novi val uzbuđenja. Iako koristi većinu elemenata originalne verzije, Florian njima manipulira na drugačiji način, stavljajući „Funadamentals" u potpuno novi kontekst. Ovo vrludavo i kreativno djelo nije za svakoga, ali će sladokusci s istančanim ukusom doći na svoje i uživati u svakom taktu ovog osvježavajućeg djela.

B2: Anthony Attalla & Dqwon - Get Out My House
Treća kompozicija na ploči je logičan estetski nastavak na Fundamentals. Naglašena bas linija koja podsjeća na rane radove čikaške scene, te vokal: „Get The Fuck Out Of My House“, te gotovo orijentalna sintisajzerska tema i klasični 808, su elementi koje smo tijekom povijesti house glazbe čuli već bezbroj puta, no ne u ovom aranžmanu i ne na ovom nivou produkcije. Više od šest minuta ovog djela kao da proleti u minuti zahvaljujući vještim intervencijama koje „Get Get Out My House" čine lepršavom, punom poleta, te funkcionalnom alatkom za svakog DJ-a, koji želi pokrenuti publiku na plesnom podiju.

Load the next article...
Loading...
Loading...