Search Show Menu
Home Latest News Menu
Recenzije

VINYL TJEDNA: Chus & Ceballos - More I Want U (Nervous USA)

Original razvaljuje plesni podij, a o DJ Pierre remixu samo riječi hvale

  • Damir Ludvig
  • 16 May 2018

Još jedan izvrstan singl koji je u naše ruke stigao zahvaljujući portalu deejay.de.

Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na ploči, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Chus & Ceballos - More I Want U (Original Mix)

Možda sam svega nekoliko puta u karijeri bez prethodnog preslušavanja pustio singl na partiju. No, upravo se to dogodilo s ovom pločom i to prošlog vikenda na mom 100% vinyl nastupu. Moj poštovani kolega Vedran, došao je na moj party i rekao mi :"Daj molim te pusti ovo! Vjeruj mi, sjest će ti fantastično u set, a stvar je bomba!" Da ne poznajem njegov ukus ne bi imao šanse, no kad je čovjek imao potrebu gramofonsku ploču donijeti u klub za vrijeme mog solo nastupa, znao sam da je u pravu. Ovo je prvi vinyl tjedna koji je ocijenila publika na plesnom podiju zagrebačkog Depo kluba. I publika je zaključila da je originalna verzija jednostavno zakon!

B1 Chus & Ceballos - More I Want U (DJ Vibe Remix)

Nije mi dugo trebalo da poželim imati ovu singlicu u vlastitoj kolekciji, jer naravno da su me zanimale i ostale verzije. Za razliku od originalna koji reskim akordima postiže optimističnu energiju, DJ Vibe Remix je dublji, mračniji i temeljen na provociranju slušatelja igrom kontrastnih elemenata. Iako je osim konstantne ritmičke strukture ozvučje cijelog djela gotovo apstraktno, nakon treće minute uvođenje konkretne sintesajzerske teme najavljuje konkretizaciju skladbe. Ipak nakon minute lepršavog pilastog zvuka remiks neočekivano ponovno nastavlja sa zvukovima klasičnih ritam mašina koje dominiraju ovim djelom. Ponekad djeluje da su razne verzije na pločama samo popuna vremena, no ovdje to nipošto nije slučaj. Ovo je autentično djelo s vlastitim smislom i svrhom, a proširuje priču koju donosi original.

B2 Chus & Ceballos - More I Want U (DJ Pierre Wildpitch Mix)

Nathaniel Pierre Jones, svijetu je najbolje poznat kao DJ Pierre. a ne znate li da se radi o čovjeku koji je jedan od krivaca za nastajanje acid house glazbe, glazbenika koji je utjecao na sve hvalevrijedne techno i house zvijezde današnjice, blago vama. Moj je problem da čim na ploči vidim ime DJ Pierre, već stvaram očekivanja grandioznosti. Naravno da prema "Wildpitch" gazdi nije teško imati očekivanja, jer je u proteklim dekadama itekako uvijek nadmašio očekivanja fanova, no može li to i dalje? Naravno da može! DJ Pierre je jedan od umjetnika koji se bez problema vraća disco, house ili u ovom slučaju techno zvuku i može raditi bilo što mu padne na pamet. More I Want U je u DJ Pierrovoj verziji konkretno djelo s izvrsno iskorištenim vokalima i klasičnom wildpitch gradacijom koja je nezamjenjiva na plesnom podiju. Možda čak i najbolja verzija na ploči, no budući da se ne mogu se oteti nekontroliranom fanboy stavu kad je Pierre u pitanju, procijenite sami.

Load the next article...
Loading...
Loading...