Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

VINYL TJEDNA - Gregor Tresher Goliath Remixes [Break New Soil]

Remix verzije Gregorovog hit singla na gramofonskoj ploči crvene boje!

  • Damir Ludvig
  • 13 June 2018

Još je jedan odličan singl završio u našoj redakciji zahvaljujući portalu deejay.de, a iako ćete potpuni dojam ovog izdanja dobiti tek kad preslušate pravu ploču, inserte možete čuti pritiskom na ikonu PLAY ►

A1: Gregor Tresher - Goliath [Alan Fitzpatrick Remix]

Alan Fitzpatrick je odlučio pilaste zvukove originala zamijeniti profinjenim temama i elegantnim aranžmanom. Hipnotička melodija koja je baza Gregorovog hita, interpretirana je na način kako bi to radili majstori ranih devedesetih i daje utopistički osjećaj mirnoće u srednjim frekvencijama, no razara u basu. Posebno iznenađuju sinusoidne sintetičke udaraljke kakve su bile moderne u razdoblju dok je svjetskim podijima vladao minimal, tako da Alanov remix djeluje kao kolekcija elemenata prošlih epoha koji su spretno uklopljeni u novo i sasvim autentično ruho. Grandiozni brejk kojim dominiraju virtualni gudači, Fitzpatrick je iskoristio za "odjavu" trećeg čina i završio skladbu "oslobađajući" zvučnu sliku svih elemenata osim bas bubnja.

B1: Gregor Tresher - Goliath [Emmanuel Top Remix]

Čim sam pročitao ime Emmanuel Top u najavi ovog singla, već sam stvorio velika očekivanja. Slušajući insert njegovog remiksa nisam ni približno čuo nešto što bi me oduševilo na prvu. Međutim, to i je problem preslušavanja glazbe bez kontinuiteta. Internet nas je isprogramirao tako da nam pruža trenutne informacije i komunikaciju, pa smo postali nestrpljivi trebamo li čekati da se nešto u strukturi skladbe dogodi. A to je upravo ono gdje leži Topova moć. Emmanuel je majstor napetosti, iščekivanja i minimalističkog aranžmana u kojem je svaka filtracija frekvencija važna.To je naravno slučaj i u ovom vrhunskom djelu u kojem se strpljenje isplati. Iako na početku djeluje kao da se ništa neće dogoditi u kompoziciji, dolazi prelomi trenutak u kojem se originalna Gregorova kompozicija isprepliće s Emmanuelovom produkcijom i taj sraz stvara učinak koji je nezamjenjiv na plesnom podiju.

Load the next article...
Loading...
Loading...