Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Ilija Djokovic - Pandora's Box [Terminal M Records]

Ako je gramofon vaše oružje, ova je ploča municija za razaranje plesnog podija

  • Damir Ludvig
  • 25 July 2018

Ovaj brilijantni EP završio je u našoj redakciji zahvaljujući portalu deejay.de, a iako ćete potpuni dojam ovog izdanja dobiti tek kad preslušate pravu ploču, inserte možete čuti pritiskom na ikonu PLAY ►

A1: Ilija Djokovic – Pandora

Već u prvih nekoliko taktova postaje jasno da se radi o vrhunskoj produkciji koja je osmišljena kako bi funkcionalno djelovala u klubovima. Elegantno uvođenje glavne teme koja stvara dramatičnu neizvjesnost, kako da je u skladu s načelima organizacije futurističkog društva napredne inteligencije u kojem je gotovo utopistički svaki element strukture na pravom mjestu. Za razliku od mita o Pandori u kojem ona otvara kutiju iz koje izlaze sva zla čovječanstva, stavljanjem igle na ovu ploču iz zvučnih kutija izlazi moćna eksplozija usklađenih frekvencija koja čovječanstvo pretvara u plesni studio. Ako ste ljubitelj modernog techno zvuka, ovo je tehnički, kreativno, aranžmanski i emotivno djelo vrijedno divljenja, a tijekom gotovo sedam minuta vrtoglave vožnje autor je doslovno rekao sve što jedna kompozicija ovog žanra treba reći.

B1: Ilija Djokovic - Pandora (Olivier Giacomotto Remix)

Što se dogodi kad se već samo po sebi majstorski odrađeno djelo, preda u ruke nekome kao što je Olivier Giacomotto? Ne sjećam se da sam ikad čuo da je Giacomotto podbacio, a to definitivno ne mogu reći ni za ovu verziju. Naprotiv, od pojave karakteristične bas linije koja vjerojatno prodire i kroz zidove bunkera, a kamoli ne klupskih prostora, jasno je da je ova verzija gotovo sasvim novo djelo koje samo podsjeća na koncept koji je ponudio original. Nemoguće je odrediti koja je verzija bolja, no na kraju krajeva to ni nije važno. Ono što je važno je kako će jedna od tih dviju verzija pomoći da DJ set bude što fluidniji i kvalitetniji. Ono što je Olivier po mojem mišljenju nešto bolje iskoristio je kulminacija prije završnog dijela kompozicije, što je zanemariv detalj u odnosu na kompletno djelo.

B2: Ilija Djokovic – Serpent

Jedini problem koji imam s ovim djelom je to što smatram da i ono zaslužuje A-Stranu i verziju nekog kao što je Olivier Giacomotto. Sve ostalo što osjećam slušajući ovu skladbu je uzbudljivo, inspirativno i stimulativno. Nabrijana dizalica koja jednostavno stvara nalete dopamina u mozgovima slušatelja i stvara neodoljivu želju da se svaki mišić aktivira u ritmičnim pokretima koji jednostavno moraju pratiti energiju ove klupske bombe. S nestrpljenjem očekujem novu Ilijinu ploču koju ću sigurno rado imati u kolekciji.

Load the next article...
Loading...
Loading...