Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Jay Lumen – Solar / Consciousness [Footwork]

Ubodna igla za soničnu akupunkturu

  • Mixmag Adria
  • 2 August 2018

Ovaj predivni singl nikad ne bi završio je u našoj redakciji da nije portala deejay.de, a iako ćete potpuni dojam ovog izdanja dobiti tek kad preslušate pravu ploču, inserte možete čuti pritiskom na ikonu PLAY ►

A1: Jay Lumen – Solar

Već sam toliko puta hvalio djela ovog mađarskog producenta koji tako uspješno spaja starinske elemente i suvremeni produkcijski pristup da je pravo čudo da me ponovno može iznenaditi. Međutim, on to i dalje čini. Koliko smo samo puta u povijesti čuli acid techno? Mnoge su se etikete specijalizirale isključivo za taj glazbeni pravac, međutim nikad nisu dosegle ovaj nivo. Radi se o djelu koja pokazuje razliku između majstora i velemajstora. Lumen je definitivno velemajstor koji se aranžmanima igra tijekom cijele trake, no nikad bez razloga i nikad ne gubeći hipnotizam osnovne strukture. Iako obožavam minimalističke aranžmane i neizvjesnost kakvu znaju stvoriti legendarni igrači kao što je tona primjer Emmanuel Top, Lumenov pristup aranžmanu istovremeno će funkcionirati na klince s poremećajem pomanjkanja pažnje, kao i na old school ekipu koja će strpljivo čekati da ih djelo odvede u stanje transa.

B1: Jay Lumen – Consciousness

Vjerojatno se svi slažu da Omar S ima najbolja imena u cijeloj industriji elektroničke plesne glazbe. No Lumen dokazuje da jednostavno ime kao što je Consciousness (svijest), bez obzira na to što je doslovno izlizano u povijesti, može imati potpuno drugo značenje kad on osmisli traku pod tim imenom. Za Lumena je ime, samo ime, identifikacija djela, no i da se radi o bezimenom aranžmanu, odmah bi prepoznali njegov jedinstveni stil. Njegov svježi pristup zanatu je još jednom ono što ovom djelu daje OMG efekt. Mjesta na kojima se drugi autori ne bi usudili oduzimati energiju trake su ona gdje to Lumen tako vješto čini, samo kako bi ponovno dokazao da njegovo djelo kontrolira plesni podij. Sve u svemu ovo je ploča koja je zavrijedila biti u torbi svakog tko svoju kolekciju voli imati na vinilu. Izbor koji ne može biti pogrešan, želite li euforiju u malom klubu ili na mega festivalu kakvim regija ovih dana obiluje.

Load the next article...
Loading...
Loading...