Search Show Menu
Home Latest News Menu

VINYL TJEDNA : Loco & Jam - Moving Forward EP [Terminal M Records]

Loco & Jam su još jednom odradili vrhunsku ploču

  • Damir Ludvig
  • 30 May 2018

Još je jedan odličan singl završio u našoj redakciji zahvaljujući portalu deejay.de, a iako ćete potpuni dojam ovog izdanja dobiti tek kad preslušate pravu ploču, inserte možete čuti pritiskom na ikonu PLAY ►

A1: Loco & Jam - Moving Forward

Trendovski zvuk koji je temeljen za klasičnoj techno produkciji je nešto što ćete ovih dana čuti u setovima prvorazrednih DJ zvijezda, ali i početnika. Nešto što će bez problema zadovoljiti plesne potrebe iskusne, ali i nove publike. Ziheraški pristup s tehnički savršenim aranžmanom, produkcijom koja se dobro čuje i na underground razglasu naslijeđenom iz disco ere, ali i na festivalskom ozvučenju koje razvaljuje bubrežni kamenac. Loco & Jam imaju taj zvuk u malom prstu i grijeh bi bio da tu svoju vještinu ne upotrebe kako najbolje znaju. Majstorski!

B1: Loco & Jam - Suspect

Na prvi pogled jednostavan pristup produkciji koji kao da želi dokazati dominaciju elemenata iz devedesetih. Zvukovi kao što su starinski rejverski pilasti sintesajzeri, TR 909 dizalica, ženski vokal koji hipnotički ponavlja riječ "suspect" i tupi bas bubanj začinjen industrijskim reverbom stvaraju napetu atmosferu koja plesače drži u pokretu bez želje za pauzom. Iako ovo djelo kao prilično logičan nastavak na A-Stranu, začinjen je nešto više ranim belgijskim utjecajem i još dinamičnijim aranžmanom koji stvara dojam ubrzanog tijeka vremena tijekom slušanja ove fantastične gramofonske ploče.

B2: Loco & Jam - Merked

Merked u startu zvuči kao kombinacija apstraktne sintesajzerske linije kakvu bi mogli čuti u Millsovim setovima s pumpajućim elementima kakve bi u svojim ranim djelima koristio Joey Beltram. Distorzirano i energično djelo uz prorijeđene sintetičke udaraljke koje s vremenom postaju sve prisutnije i stvaraju aranžman kakav bi stari majstori improvizacijama postizali na prvim ritam mašinama. Skladba koja dostojno zatvara ovaj fenomenalan EP, koji preporučujem svim ljubiteljima beskompromisne elektroničke glazbe.

Load the next article...
Loading...
Loading...