Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Metodi Hristov - Sofia EP [Terminal M]

Budući klasik na novom izdanju legendarne etikete

  • Damir Ludvig
  • 21 November 2018

Još jedan vrhunski vinil dostavljen je putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Metodi Hristov - Sofia

Metodi Hristov je umjetnik koji je isplivao iz mnoštva u doba deep house renesanse, ne samo imenom koje zvuči kao da je dečko redovnik u samostanu, već i božanskim zvukom koji sa svakim izdanjem dokazuje da ovaj Bugarin nije slučajno jedan od najkvalitetnijih producenata današnjice. Njegov novi EP je još jedna potvrda da se žanrovski daleko bolje snalazi u suvremenom driving techno zvuku od većine suvremenika. A-strana je kombinacija melankoličnih melodija, energičnih bas linija i klasičnih elektroničkih udaraljki, a ovo djelo posvećeno bugarskoj prijestolnici, sigurno funkcionira na bilo kojem plesnom podiju. Kristalno čista produkcija, lepršavi aranžman i zanimljivi pristup inženjeringu ovo sedmominutno ostvarenje čine materijalom uz kojeg vrijeme prolazi u tren oka.

B1 Metodi Hristov - Massive Attack

Okrenuvši ploču odmah sam primijetio da prvi zapis na B-strani zvuči kao direktan nastavak A-strane. Volim kad se producenti potrude zadržati kompaktan zvuk na cijelom izdanju i povežu više djela u jednu cjelinu. Hristov ne samo da uspijeva u tome, već nadograđuje techno s elementima koje je znao odlično koristiti u svojim deep house produkcijama, a to su vokali provučeni kroz zanimljive zvučne efekte, te filtriranje karakteristično za acid. Drugi dio trilogije objavljene na ovoj ploči je daleko mračniji i slobodniji od A-strane, no i dalje ne prelazi u eksperimentalni zvuk, već zadržava prepoznatljivost vlastitog stila.

B2 Metodi Hristov - Meteor

Zadnja traka na ovom odličnom Ep-u predstavlja završetak cjeline. Umjesto smiraja za kraj, na što bi se odlučila većina producenata, Medoti je na kraju odlučio otpustiti sve kočnice i razvaliti žestinom. Odličan finiš u sprinterskom maniru začinjen je mračnom atmosferom, distorziranim bas bubnjem i zvukovima koji stvaraju euforiju u publici. Vjerujem da će najslušanija ipak biti A-strana, no ako se odlučite u svom setu publici pustiti bilo koju traku s ove izvrsne ploče nećete požaliti. Faljen Hristov!

Load the next article
Loading...
Loading...