Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Ninetoes - 5 Years Of Finder (LTD Numbered 300 Edition) [Kling Klong 52]

Žljebovi iz kojih ćete vašu gramofonsku iglu poželjeti maknuti samo kako bi ju ponovno stavili na početak!

  • Damir Ludvig
  • 22 August 2018

Ovo limitirano izdanje možete nabaviti putem portala deejay.de, a iako ćete potpuni dojam dobiti tek kad preslušate pravu ploču, inserte možete čuti pritiskom na ikonu PLAY ►

a1 Ninetoes - Finder (Carl Cox Remix)

Teško je objasniti osnovne čimbenike koji neko djelo čine klasikom, no svakako su prihvaćenost velikog broja publike i želja za slušanjem kroz dugi period najvažniji. Od kada se je pojavio originalni Finder, imam osjećaj da nije ni prestao svirati u setovima vrhunskih DJ zvijezda, početnika, ali i ljudi koji bi na tulumu uz roštilj po tko zna koji put željeli čuti baš taj singl. Pet godina od izdavanja originala je proletjelo, a ovog je ljeta objavljeno posebno izdanje u samo 300 kopija na vinilu kako bi proslavilo ovaj vrhunski singl. Već u promo fazi najzapaženiji je postao upravo ovaj remix iza kojeg stoji jedan od najvećih imena povijesti i budućnosti techno glazbe - Carl Cox. Naravno, nitko nije ni sumnjao da će Carlova interpretacija biti zapažena, no ono što je on napravio je zapravo verzija koja kao da spaja duh glazbe s kraja devedesetih kakav pronalazimo u djelu 3,1 projekta Humate s najnovijom produkcijom, aranžmanom koji u svakom trenutku stvara neizvjesnost na plesnom podiju. Čak i da se ne pojavljuje osnovna prepoznatljiva tema, Coxova bi verzija bila alat za pokretanje masa, no kada se pojavi tema koja je ključna za uspjeh projekta Ninetoes, jednostavno nastaje euforija. Carl Cox je još jednom dokazao da nije zvijezda koja živi na lovorikama prošlosti, već da je spreman uhvatiti se posla i dati sve od sebe da čak i nečemu što bi prošlo samo po sebi posveti energiju, trud i ljubav kakvu bi rijetko koji producent njegovog statusa uložio u ovakav projekt. Svaka čast!

b1 Ninetoes - Finder (Matador Remix)

Nema sumnje da je Matador nevjerojatan talent i jedan od sve popularnijih producenata današnjice. Inače mi se kod Matadorove produkcije sviđa mračni pristup, bas linije koje voze i vrlo konkretni singlovi koje uvijek mogu upotrebiti kad želim da vibra u klubu postane nabrijana. Međutim, znajući da je ovom djelu zadatak obraditi klasik čije su osnovne karakteristike totalno drugačije od rješenja kojima se Gavin Lynch, poznatiji kao Matador uobičajeno bavi, baš me je zanimalo kako će zvučati njegova verzija. No, umjesto da je veselicu pretvorio u mračnjak, Gavin je odradio interpretaciju koja je nevjerojatno bliska originalu. Naravno, upotrebio je svoj princip produkcije s dubokom bas linijom koja se otvara na ključnim mjestima, dodao udaraljke koje dodatno naglašavaju tribal utjecaj i stvorio aranžman koji je potpuno nov, ali podsjeća na lepršavu originala. Sve u svemu odlično odrađen posao, koji svakom disk džokeju olakšava posao kombiniranja Matadorove varijacije s današnjom produkcijom i pomaže pri stvaranju fluidnost seta.

Load the next article
Loading...
Loading...