Search Menu
Home Latest News Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Ten Walls feat. Daddy Was A Milkman - Hidden [Runemark]

Tri vokalna remekdjela na jednoj ploči

  • Damir Ludvig
  • 16 August 2018

Ovo hvalevrijedno vinilno izdanje možete nabaviti putem portala deejay.de, a iako ćete potpuni dojam dobiti tek kad preslušate pravu ploču, inserte možete čuti pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Ten Walls feat. Daddy Was A Milkman - Hidden

Kad stvoriš zbirku ploča u kojoj svaki naslov ima trajnu emocionalnu, ali i kolekcionarsku vrijednost, zaista ne želiš bilo čime zatrpavati police u kojima se singlovi nalaze poredani isključivo autobiografskim redoslijedom. Vinili su spremljeni u posebnim višeslojnim omotima koji blago štite od prašine, kućnih ljubimaca, djece gostiju i eventualnih prolijevanja kave nastalih uživanjem u superiornom analognom zvuku uz šalicu cappuccina. Ono što želiš u zbirci, mora barem imati osobnost, kreativnost i tehnički nivo ere u kojoj je nastao, ako već ne i ono nešto što će u arhivi kroz desetak godina predstavljati raritet i dokaz kreativne izvanvremenske nadmoći stvaratelja koji stoji iza djela. Kad je početkom stoljeća vinil kao format doživio financijski udar, nitko nije ni slutio da bi mogao doživjeti povratak u velikom stilu. Oprezno vraćanje gramofonskih ploča na tržište na početku je donijelo samo najbolja djela, no kako je ova industrija doživjela vrtoglavi porast tako su i ljubitelji vinila morali postati sve oprezniji pri kupovini, ne bi li se ugušili u količini šunda koji je ponovno otisnut na vinilnim singlovima. iako je prekopavanje po pločama i dalje uzbudljivija avantura, od prekopavanja bespuća web portala, pronaći nešto što vrijedi je ponovno postalo cijenjeno kao u vremena dok su ploče i kasete bili jedini formati. Imaju li dosadašnje misli ikakve veze s izdanjem koje upravo recenziram? Apsolutno! S takvim nizom kriterija ne mogu olako ocijeniti neko djelo i napisati da zaslužuje biti dio kolekcije svakog ljubitelja elektroničke glazbe koji drži do estetike zvuka, a to je upravo ono što mislim o ovom uratku. Hidden je remekdjelo!

B1 Ten Walls feat. Daddy Was A Milkman - Airglow

Čak i da ne postoji ništa otisnuto na B-strani, ovo bi izdanje zasluženo zauzimalo prostor u mojoj kolekciji, no sadržaj na drugoj strani dokazuje da preslušana glazba nije nastala slučajno, već da su Ten Walls feat. Daddy Was A Milkman itekako svjesni svojih stvaralačkih vrijednosti. Izvrstan nastavak priče dublje nas uvodi u svijet inteligentnog plesnog zvuka, koji kao da je inspiriran djelima apstraktnih slikara koji ekspresivnim potezima kista na platnu žele zabilježiti čistu emociju. Iako se u ovom slučaju ne radi o bojama i potezima kista, već o spektru frekvencija, stihova i modulacijama zvuka, finalni produkt aktivacije akumuliranog emotivnog naboja je gotovo identičan. Slušateljima koji nisu opterećeni procesom nastajanja glazbenog djela, žanrovskih odrednica, ili tehničkim detaljima, bez obzira na riječi kritike bit će svejedno, a njihov će se sud svoditi isključivo na osjećaje koje im ovaj zvuk budi. Budući da upravo to i jest ono čemu glazba služi, tako ju treba i doživljavati, a ja ovo djelo osjećam u dubini duše, pa ga bez suzdržavanja mogu preporučiti svima. Uživajte!

B2 Ten Walls feat. Daddy Was A Milkman - Ink (Remake)

Kad odabirem glazbu na pločama, najvažnija mi je kvaliteta otiska. Bez obzira na to, radi li se o vrhunskom djelu ili tek solidno odrađenom zanatskom uratku, izbjegavam nagomilane trake. Uvijek ću radije odabrati singl, nego album, a na singlu ću uvijek obratiti pozornost na jedan naslov i to onaj najbolji. Najčešće ne računam na drugu stranu, no ako je na njoj nešto zaista dobro, rado ću puštati obje trake. Postoji li na drugoj strani još jedno djelo, ono po mojem mišljenju u sebi mora imati nešto posebno kako bi opravdalo svoje postojanje na ploči. Drago mi je da je u ovom slučaju upravo takva situacija. Iako je zadnji uradak na ovom nosaču zvuka, remake verzija pjesme Ink, zaista je suvisao završetak cjeline koji u potpunosti završava priču, ali i ostavlja želju za ponovnim slušanjem cijele ploče.

Load the next article
Loading...
Loading...