Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Thomas Schumacher - Dances On Wood / Wake Up [Electric Ballroom]

Prvi ovogodišnji 12" koji ulazi u izbor za ploču godine!

  • Damir Ludvig
  • 23 May 2018

Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad preslušate pravu ploču, inserte možete čuti pritiskom na ikonu PLAY ►, a ovo brutalno vinilno izdanje poštom je stiglo u našu redakciju zahvaljujući portalu deejay.de

A1 Thomas Schumacher - Dances On Wood

Može li techno biti klasičniji od ovoga? Sigurno može, no ne ako je nastao u 2018. Bas bubanj koji tupo udara kao topot slonova u zoološkom vrtu, te hipnotičke sintesajzerske teme koje u suradnji sa žestokim otvorenim činelama čine jednu cjelinu. Nešto što je po estetici zvuka blisko ranim Bonzai izdanjima, no značajno sporije i na nivou vještine iskusnog majstora kakav je Thomas Schumacher. Vrhunska produkcija i tip aranžmana koji imaju smisla u slušanju singla od početka do kraja, čine ovu ploču vrijednu kupnje čak i da ne postoji B-strana. No, B-Strana postoji i fenomenalna je!

B1 Thomas Schumacher - Wake Up

Sve što se željeli znati o devedesetima a niste se usudili pitati objašnjeno je u ovom remek-djelu. Kompozicija od koje se ježe dlake na vratu, rukama i mjestima koje neću spominjati, jer ovo nije taj tip portala. Predivno, klasično, a opet novo i svježe! Roland TB 303 koji vuče na prastara Tracid Traxxx izdanja, Hardfloor, Union Jack i niz najboljih djela koja bez problema možete pustiti i novim klincima koji ih nikad nisu čuli. Emocionalno, anemično, melankolično djelo koje ima svoje uspone, padove, preokrete i melodiju koja je zarazna već na prvo slušanje. Wake Up na mene ostavlja dojam kao kad sam prvi puta čuo Emmanuel Top - Fusion (1995), što znači da sam doslovno opčinjen tim djelom. S nestrpljenjem očekujem poslušati novu ploču s etikete Electric Ballroom.

Load the next article...
Loading...
Loading...