Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Upercent - Moments EP [Monaberry]

Slušanje ovog zvučnog zapisa jednako iskustvu dubokog transa

  • Damir Ludvig
  • 17 October 2018

Jedinstvena ploča koja je u našim rukama zahvaljujući portalu deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Upercent - Fastic

Nije prvi put da spominjem kako Monaberry postaje sve zanimljivija etiketa koja polako, ali sigurno pomiče granice koje su akteri elektroničke glazbe prošlosti uspjeli nametnuti kao default postavke. Ovo izdanje je samo dokaz da su žanrovska ograničenja čista iluzija. Iako sam siguran da se ne radi o djelu za široke narodne mase, nisam mogao ignorirati oduševljenje ovim jedinstvenim singlom. Spora, inteligentna i kreativna, glazba koja je nekoliko koraka ispred trenutno aktualnih singlova na većini top ljestvica, spaja vokalize, elemente etno glazbe i elektronike u jedinstvenu cjelinu koja prkosi svim propisanim recepturama. Svjestan sam da ova ploča neće funkcionirati na svim mjestima, ali na eventu kao što je Adriatic Perception, festivalu s dvostrukim nominacijama za nagradu Ambasador i zahtjevnom publikom koja prepoznaje kvalitetu, ovo bi moglo djelovati kao eksplozija ekstaze.

B1 Upercent - Bandarra

Kad bi analizirao svaki element upotrebljen u ovom fantastičnom djelu lista bi doslovno mogla popuniti enciklopediju razvoja suvremene elektronike. No, zapravo je nevažno na koji je način postignut osjećaj zarobljen u ovom jedinstvenom ostvarenju, ono što je važnije je da je slušanje ovog zvučnog zapisa jednako iskustvu dubokog transa u kojem slušatelji nemaju kontrolu nad vožnjom kroz izuzetno kreativni kolaž zvukova koji otvaraju vrata percepcije. Iako audio estetika ovog djela nema nikakve veze s ranim radovima grupa The Doors ili Pink Floyd, koncept glazbe koja publiku odvodi na putovanje u paralelni svemir prisutna je u svakoj sekundi ovog nespretno nazvanog tech house aranžmana, koji je zapravo daleko više od samo još jednog singla u nizu.

Load the next article
Loading...
Loading...