Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Yvan Genkins Mathematic Faction EP [Addiksion Music]

Viša matematika za razigrane plesne podije

  • Damir Ludvig
  • 9 August 2018

Ovaj visokokalorični singl možete nabaviti putem portala deejay.de, a iako ćete potpuni dojam ovog izdanja dobiti tek kad preslušate pravu ploču, inserte možete čuti pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Yvan Genkins - Mathematic Faction

A-strana je suvremeni house s tech utjecajem odrađen po pravilu službe. Razoran i moćan alat iskovan kao funkcionalno oruđe za podizanje atmosfere. Ne vidim klub elektroničke plesne glazbe ili festival na kojem ovako nešto ne bi radilo lom. Čista energija nadopunjena sempliranim vokalima koji više služe kao udaraljke, umjesto kao stihovi pjesme. Dinamična bas linija pretvara ovo euforično djelo ispunjeno stalnim pumpanjem u vrtoglavu vožnju koju si svakako treba priuštiti. Genkins se nije posvetio filozofiji i otkrivanju tople vode, već je odlučio pošteno aktivirati svaki mišić plesača koji slušaju ovu izvrsnu ploču. Vješto zanatski odrađena traka koja će naći mjesto u setovima DJ zvijezda, no i underground sljedbenika koji s vremena na vrijeme vole igrati na sigurno. Budući da kuća (house) uvijek pobjeđuje, ovo je kuća na koju bi se uvijek kladio.

B1 Yvan Genkins – Freak

Freak je izvrstan nastavak na plesnu atmosferu A-strane. Vrlo slične ritmičke strukture s laganijim basom i pomalo trippy atmosferom. Vokali su upotrebljeni kao na prastarim house singlovima s kraja osamdesetih, ali aranžmanski dokazuju da je bez obzira na klasične utjecaje u ovom djelu, glazba daleko napredovala u proteklih trideset godina. I u ovoj se skladbi Yvan strogo drži pravila koja poznaje bolje od mnogih producenata današnjice. Ziheraški, ali produkcijski napredan Genkins je i ovo djelo izveo do savršenstva, te zaslužuje duboko poštovanje.

B2 Yvan Genkins - Freak (Anthony Megaro Remix)

Za razliku od originalnog naslova, Anthony Megaro je odlučio promijeniti atmosferu i još se više koncentrirati na old school elemente s naglaskom na moćan duboki bas koji preuzima težište remiksa. Trenutno mi je teško odlučiti je li remix bolji od originala, jer obje verzije imaju individualne pristupe aranžmanu i produkciji. Možda je original tehnički nešto kvalitetnije izveden, no Anthony je uveo glazbene ideje koje bi na nekom afteru mogli efektnije funkcionirati od autentične verzije. Iako Megaro nije sasvim novo ime, moram priznati da ću nakon ovog remiksa daleko više obratiti pažnju na njegov rad, jer ne skrivam oduševljenje ovim djelom.

Load the next article...
Loading...
Loading...