Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Yaniv Tal: "Obožavam Zagreb jer me stanovnici tog grada uvijek dočekaju raširenih ruku!"

Razgovor sa šefom Plattenbanka pred nastup u Zagrebu

  • Mixmag Adria
  • 27 November 2017

Glavni gost novog programa zagrebačkog Depo kluba, Filter, koji kreće 9. prosinca je Izraelac Yaniv Tal, koji će u društvu kolege i prijatelja Damira Ludviga, puštati raritetna bootleg izdanja, udarne singlove te klasike elektroničke underground glazbe.

Jednostavan, duhovit i skroman, Yaniv ničim ne ukazuje na činjenicu da je pokretač i suvlasnik firme Plattenbank, jedne od najcjenjenijih izdavačkih kuća na svijetu. Plattenbank je etiketa za koju potpisuju imena kao što su Hernan Cattaneo, Guy J, Guy Mantzur, Marc Romboy, Lützenkirchen, D-Nox & Beckers i mnogi drugi velikani, a s Yanivom koji nam se javio iz svog minhenskog ureda, porazgovarali smo o uspjehu, izdanjima i skorom gostovanju u Zagrebu

Razgovarala: Lucija Brailo


m: U subotu 9.12. nastupaš u zagrebačkom Depo klubu I to u društvu Damira Ludviga, zagrebačkog producenta i DJ-a koji također objavljuje za tvoju etiketu Plattenbank. Kako se osjećaš tim povodom?

Yaniv Tal: Izuzetno sam uzbuđen svirati na partyju s Damirom, kojeg odavno smatram članom obitelji. On i ja smo zajedno nastupali u Berlinu, New Yorku i tonu drugih svjetskih metropola, no najdraže mi je kad se nađemo u Zagrebu.

m: Tijekom svoje bogate karijere nastupao si na svim kontinentima te velikim festivalima kao što su Love Parade, Burning Man, 6th Element i Solipse, no već se gotovo 20 godina redovito vraćaš u Zagreb. Kako to da ti je grad podno Sljemena toliko prirastao srcu?

Yaniv Tal: Obožavam Zagreb jer su me stanovnici tog grada uvijek dočekivali raširenih ruku. Pogotovo u ovo adventsko doba kad je taj grad čaroban! Već mi se dosta partijanera javilo da obvezno dolaze u Depo i siguran sam da će atmosfera biti vrhunska! Prošli put je bio brutalan šou, a siguran sam da će ovoga puta biti još bolje jer pripremam niz singlova koji rasturaju.

m: Plattenbank Records si započeo 2007. Danas tu izdavačku kuću mnogi smatraju jednu od vodećih svjetskih etiketa za Techno i Progressive House. Kako je sve počelo i kako je došlo do tolike popularnosti?

Yaniv Tal: Plattenbank je čarobna etiketa koja je sama izabrala vlastiti put. Počela je kao platforma, s ciljem izdavanja glazbe kakvu sam puštao u legendarnom minhenskom klubu Die Bank, lociranom u dijelu grada s alternativnom populacijom. Budući da sam tamo radio kao rezident i programski direktor, smatrao sam da je sljedeći korak u razvoju kluba bila izdavačka kuća koja će pratiti specifični zvuk po kojem je klub postao poznat.

Uskoro je moj prijatelj Guy Mantzur iz Tel Aviva, preuzeo ulogu izbornika repertoara etikete i proširio katalog umjetnicima koji su Plattenbank prepoznali kao etiketu s potencijalom.

m: Koji je bio ključni moment za globalni uspjeh izdavačke kuće?

Yaniv Tal: Čim je na etiketi osvanulo ime Hernan Cattaneo, cijeli je svijet glazbe prigrlio Plattenbank kao jednu od najvažnijih etiketa. Izdavačku kuću sam započeo sâm i upotrijebio sam sve svoje veze na sceni kako bih ostvario ciljeve koji su stajali preda mnom, međutim kada je Guy Mantzur postao suvlasnik, zajedno smo eksponencijalno proširili ugled naših izdanja. Danas brend Plattenbank predstavlja magični ključ koji otvara sva vrata.

m: Što je sljedeći korak etikete Plattenbank?

Yaniv Tal: Ponosno mogu najaviti da će već sljedeće izdanje Plattenbanka biti kompilacija puna posebnih remikseva koje su odradili Sasha, Guy J, Super Flu, Khen, Monkey Safari, Chicola, Bog, Eitan Reiter, Jerome Isma-Ae i mnogi drugi.

Yaniv Tal i Damir Ludvig će nastupiti u Depo klubu, 9. prosinca/decembra.

Load the next article...
Loading...
Loading...