Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Zorools: "Oduvijek me privlačila misao da budem voditelj radijske emisije, to je nešto što me oduvijek zanimalo."

Ekskluzivni miks i intervju

  • Mixmag Adria
  • 11 November 2017

ZOROOLS je urednik i voditelj radijske emisije Juicy Stereo, iza čijeg imena se kriju i klupske večeri koje organizira u koprivničkom klubu Pixel gdje je i rezident. U njegovim setovima najčešće se čuje techno zvuk.

Rođen je i živi u Koprivnici. Ljubav prema glazbi je naslijedio od djeda koji je bio radijski voditelj te od oca koji je sakupljao gramofonske ploče. Odrastajući u takvom okruženju vrlo rano je pokazao zanimanje za glazbu. U 15-oj godini otkriva elektroničku glazbu i posjećuje mnoga događanja te počinje istraživati zvuk i sakupljati glazbu mnogih producenata i DJ-eva. Već je tada počeo nastupati kao DJ na raznim kvartovskim privatnim događajima, a krajem 2009. nalazi svoje mjesto za pultom kluba. Glazba koju preferira u svojim setovima je uglavnom techno. Sredinom 2014. pokreće program imena Juicy Stereo. Taj program trenutno prezentira u klubu PIXEL u kojemu je rezident. Iza toga imena krije se i radijska emisija koju uređuje i vodi.Trenutno se emisija emitira na 2 radijske postaje u jednomjesečnom programu u trajanju od dva sata.

Emisija Juicy Stereo u listopadu je proslavila 3. godine uspješnog emitiranja, a za one koji možda nisu čuli za emisiju ovim putem upoznajemo vas sa tim projektom u obliku intervjua sa Zoranom i njegovog jednosatnog miksa.

Intervju možete pročitati ispod.

m: Pozdrav Zorane, koji ti je bio motiv pokretanja 'Juicy Stereo' radio emisije i klupske večeri?

Zorools: Za početak pozdravljam kompletnu Mixmag Adria ekipu i Vaše čitatelje! Pa htio sam dati svoj mali doprinos kompletnoj sceni i na taj način, ne samo za mix pultom, a i oduvijek me privlačila misao da sam voditelj radijske emisije, to je nešto što me oduvijek zanimalo.

m: Ugostio si brojna imena iz regije u svoju emisiju. Kako biraš gostovanja?

Zorools: Da, kroz emisiju do sada su prošla 72 DJ-a, mislim da nema smisla da ih sve nabrajam ali ako nekoga zanima može to pogledati na mojoj facebook stranici. To su ljudi sa našeg područja. DJ-i i producenti iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH. Što se odabira tiče važno mi je da su aktivni na sceni, da nešto rade, bilo da su poznati ili manje poznati glavno mi je da su prisutni i da svojim radnom i trudom pridonose nečemu dobrom.

m: Za treću godišnjicu odabrao si dva velika regionalna techno imena za emisiju i održao slavljenički party u Pixelu gdje si i rezident. Jesi li zadovoljan radom večeri / emisije tijekom posljednje tri godine?

Zorools: Da to su bili Pero Full House kojeg ne trebam posebno predstavljati i Sugar Lobby, gospodična iz Beograda koja grabi velikim koracima prema naprijed. Za proslavu u klubu u gostima mi je bio Teo Harouda, rezident kluba Depo iz Zagreba. Što se emisije tiče zadovoljan sam sa brojem slušatelja, čak je broj veći nego kada emisija bude stavljena na mixcloud gdje se u svakom trenutnu može slušati. Broj slušatelja uživo mi daje nadu da radio kao medij ima još puno toga za reci s obzirom da su danas puno popularniji recimo Facebook prijenosi uživo i slično. Evo ove godine emisija je i nominirana za glazbenu nagradu Ambasador u kategoriji „najbolji podcast/radijska emisija godine“ što je znak da je netko prepoznao stvar i to je meni osobno veliko priznanje. Klupske noći koje organiziram u klubu Pixel gdje sam rezident prolaze dosta dobro s obzirom da je Koprivnica relativno malo mjesto i mala sredina te scenu treba tek izgraditi, tu ne pucam na veliko već smo čvrsto na zemlji i radimo najbolje što možemo, klupske noći su došle malo kasnije nego sama emisija pa trenutno ako se ne varam imali smo kojih 11 događaja u Pixelu. Vremenski je to svakih mjesec i pol te imamo ljetne pauze kada klupske noći toga tipa miruju .

m: U emisiji vrtiš house i techno. Što ti preferiraš?

Zorools: Pa da, to su te dvije riječi jer mislim da je danas postalo bez veze ulaziti u kilometarske rasprave u koje kakve pod žanrove i slično. U emisiji ima mjesta za sve osim naravno za komercijalni zvuk, nije da imam nešto posebno protiv istog ali jednostavno me to ne zanima. Uostalom tko želi slušati nešto u nekoj posebnoj emisiji dok to isto može čuti na gotovo svakoj radijskoj postaji? Ja kao DJ u početku sam puštao house glazbu a zanimljivo je da sam u to isto vrijeme kao plesač stalno visio na techno flooru. Mislim da se svatko na početku traži i gradi svoj zvuk dok ne pronađe sebe i ono po čemu će ga publika prepoznati. Nekakva vrsta glazbenog odrastanja, to je potpuno normalno. Od prije cca dvije godine u mojim setovima prevladava techno te ponekad se nađe tu i koja tech house traka

m: Baviš li se i produkcijom?

Zorools: Trenutno ne ali svakako se uskoro vidim kako radim glazbu, sve više me to privlači jer jednostavno volio bih jednog dana izdavati svoju glazbu, ne treba to biti brdo muzike ali treba biti dobro i kvalitetno.

m: Emisija se emitira i na dva strana internet radija. Možeš li nam reći više o tome?

Zorools: Emisija se emitira na Strom Kraft Radio (Njemačka) i Revolution Fm (Rusija). U početku plan je bio da se emitiranje odvija na jednoj lokalnoj postaji i praktički smo već dogovorili sve ali zbog velike mogućnosti sa ograničavanjem izbora glazbe preselio sam sve na internet gdje imam potpunu slobodu. Nema mi smisla da zovem nekoga u emisiju i govorim mu koju vrstu glazbe da vrti, to ne dolazi u obzir!

m: Kojeg svjetski poznatog DJ-a bi ugostio u emisiju ako bi ti se ukazala prilika, i zašto?

Zorools: Pa budući da je emisija bazirana na naše ljude nisam nikad razmišljao o tome ali ako već moram odgovoriti to bi bio Jeff Mills! Oduvijek sam mišljenja da je to čovjek iznad svih i on je priča za sebe, umjetnik u svakom smislu. Osoba koja ne podilazi nikome nikada. Nedavno sam ga imao prilike slušati uživo na Exit festivalu što je samo potvrdilo sve što sam mislio o njemu i povećalo moje divljenje. Ako smijem dodao bih još jedno ime ovdje, to je Dave Clarke, neka bude u rezervi ako se Mills ne odazove pozivu haha.

m: Za nas si napravio i ekskluzivni mix. Reci nam nešto o glazbi koju si odabrao.

Zorools: Mix počinje u laganijem ritmu te završava u tvrđem, tako otprilike izgledaju i moji nastupi u klubu. Ima glazbe novijeg i starijeg datuma premda mi je to loša klasifikacija jer ne postoji nova i stara glazba, već samo dobra i loša. Glazba koju sam odabrao za mix je uglavnom glazba producenata koje trenutno pratim i čiju glazbu izvodim. Od melodičnih stvari do onih koje furaju mrak.

m: Što je sljedeće u planu za Juicy Stereo?

Zorools: Plan mi je naravno nastaviti dalje i sa emisijom i klupskim večerima, mogu vam reći da uvijek na papiru imam goste za par mjeseci unaprijed tako da materijala za nove epizode ima. Pokušati ću još klupske večeri podignuti na jednu višu razinu ali za to mi treba više od moje želje, trebaju se tu uključiti i drugi ljudi. Za sada samo mogu reci da druge godine neće biti ljetne stanke u klubu već budemo radili i tijekom ljetnih mjeseci. Eto za sad toliko o tome pitanju od mene. Hvala Vam na pozivu, nadam se da će se ekipi svidjeti mix! Do slušanja !

Load the next article...
Loading...
Loading...