Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Septembar: 10 najboljih regionalnih techno djela

Početak jeseni donosi hladno vrijeme, ali vruća techno izdanja!

  • Mixmag Adria
  • 2 October 2018

Ovog je mjeseca izašao veliki broj kvalitetnih techno traka s potpisom regionalnih producenata.

Zato smo odlučili s vama podijeliti 10 najboljih djela po izboru redakcije.

Poslušajte ih u nastavku.

10 Distant Soul - Dreamcatcher (DJ Ogi Remix)

Oduvijek dosljedan samom sebi, DJ Ogi ne odstupa od zvuka po kojem je prepoznatljiv već desetljećima. Za razliku od regionalnih producenata koji neprestano slijede trendove, on dobro zna gdje pripada. Njegov novi remiks još jednom dokazuje da tvrdi ritmovi neće nestati dok je on prisutan na sceni. Beatport download!

09 Elvis Xhema - Titan Look

Sve aktivniji Elvis Xhema, objavljuje djelo Titan Look u sklopu šesnaestom dijelu izdanja Yin Yang Anthems. Ova lepršava vožnja začinjena moduliranim vokalnim samplovima, djeluje brže nego što zapravo jest, ponajviše zahvaljujući basu koji je ključni element ovog suvremenog techno ostvarenja. Beatport download!

08 Tim Jackman - No Dimension

Modulirani vokali koji ponavljaju naslov djela i klasične elektroničke udaraljke koje udaraju u glavu, potpomognute su zlokobnim akordima i futurističkim efektima. Ovo distopijsko ostvarenje će ljubiteljima mračnijeg techno zvuka biti oličenje onoga što ih pokreće. Beatport download!

07 Drzneday - Time Killer

Daj bože da i klinci koji gube vrijeme smucajući se ispred redakcije ubijaju slobodne sate na ovaj način. Ovaj poletni uradak koji će svakog partijanera pokrenuti na ples vjerojatno bi inače bez problem došao u top 5 regionalnih techno naslova da deveti mjesec tekuće godine nije bio toliko krcat izvrsnom glazbom. Beatport download!

06 Fabio Neural, DJ Jock - League Of Shadows

Predivna melodija u kontrastu s energičnim elektroničkim bubnjevima koji paraju membrane na našim zvučnicima, pravo su osvježenje u odnosu na ostalu produkciju na ovoj listi koja je uglavnom temeljena na apstraktnim atmosferama bez previše melodija. Ovakav zvuk temeljen na estetici početka devedesetih i kvalitetnoj novoj produkciji sve je popularniji u regiji, pa tako i na našim listama. Beatport download!

05 Eduardo De La Calle - Isvary (Petar Dundov Remix)

I kad smo se već naviknuli Petra pronalaziti u progressive house rubrikama, on se ponovno vraća korijenima i još jednom dokazuje da je techno njegov teritorij kad on to ponovno poželi. Petrova verzija djela iza kojeg originalno stoji Eduardo de la Calle, dokazuje studijsku vještinu i poznavanje psihoakustike. Beatport download!

04 TKNO - Devil's Script

Kad projekt nazoveš TKNO, ideja koja stoji iza koncepta je prilično jasna i žanrovski definirana. No, sputava li to u kreativnosti? Očigledno ne! Još jedno inspirativno, i dinamično ostvarenje s elementima koje smo već bezbroj puta čuli u dosadašnjoj techno produkciji, no nikad u ovakvom aranžmanu. Klasično da klasičnije ne može biti, no i dalje svježe i moćno. Beatport download!

03 Black Acid - Judgment

Legendarni tuzlanski DJ Black Acid nastavlja svoju zapaženu karijeru sa sve kvalitetnijom produkcijom, a to je evidentno i u ovom slučaju. Djelo koje se ne skriva od svojeg industrijskog utjecaja ukrašeno je govornim vokalima i aranžmanom koji stvara napetost i neizvjesnost. Beatport download!

02 INSOLATE - Deviant Behaviour

Osječanka koja je sve više rangirana na globalnoj sceni, ovih dana u sklopu turneje svira po američkim metropolama. Možda upravo zato i zvuči tako! Da ju ne znamo, na prvo slušanje bi rekli da se radi o nekom zaboravljenom detroitskom klasiku, no znajući da se radi o dami iz naših krajeva još nam je veći gušt uživati u njenoj kreaciji. Beatport download!

01 Chipi - RAM 303

Jedno od trinaest djela objavljenih na kompilaciji Raw Tracks vrhunske etikete Suara je i ovo iza kojeg stoji Chipi. Nakon što je prije desetak godina nastalo totalno zasićenje acid bas linijama, zvuk popularne Rolandove igračke TB 303 je ponovno u trendu, a upravo je taj zvuk začinjen distorzijom karakteristika ove sirove dizalice koja funkcionira na svakom plesnom podiju. Beatport download!

Load the next article
Loading...
Loading...