Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Alex Mine - Lost 2018 [Terminal M Records]

Update verzija singla uključuje i nove remikseve koje potpisuju Carl Cox i Roberto Capuano

  • Damir Ludvig
  • 26 September 2018

Izvrsna ploča koja je u našim rukama zahvaljujući portalu deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Alex Mine - Lost (Carl Cox Remix)

Nedavno sam na Internetu pročitao tvrdnju da je obrazac ponašanja producenata singlova koji stavljaju svoja autorska djela na visoke pozicije vlastitih top lista, zapravo jednako lajkanju vlastitih slika na društvenim mrežama. Ne sjećam se jesu li Internet filozofi na kraju to ocijenili kao pozitivnu ili negativnu pojavu, no Carl Cox je ovoga mjeseca objavio svoj chart na kojem je bez kompleksa na prvo mjesto stavio svoj remix singla Finder, a na četvrto mjesto upravo ovaj remix. Možemo li vjerovati da se je Carl prihvatio remiksiranja singla provjerene kvalitete? Možemo li vjerovati da je DJ zvijezda sjaja kao što je Carl Cox dovoljno kritičan pri izboru glazbe da je baš svoju verziju singla Lost stavio na četvrto mjesto? Itekako! Cox donosi verziju djela prepoznatljivog po kombinaciji narativnih ženskih i muških vokala je sugestivna hipnoza koja slušatelju nudi azil za oslobođene misli. Minimalistička i temeljena na kontrastima, nova je interpretacija ovog djela nešto što već provjereno radi na techno plesnjacima diljem svijeta. A kako i ne bi? Gospodin Cox itekako zna što radi!

B1 Alex Mine - Lost (Roberto Capuano Remix)

Volite li kiselo? Moram priznati da publika uvijek dobro reagira na acid utjecaje u bilo kojem žanru suvremene elektroničke glazbe, a i ja također. Super mi je što je Capuano odlučio ukrasiti svoju verziju prepoznatljivim zvucima legendarnog Rolandovog uređaja TB 303 na kojem je temeljen rani čikaški zvuk. Iako je ova verzija totalno svježa i moderna, principijelno je temeljena na glazbenim utjecajima iz osamdesetih i devedesetih. Iako je Cox odradio verziju za špicu večeri, postoje trenuci u kojoj bi Robertova verzija daleko bolje funkcionirala u klubu. Odličan odabir za prvo djelo na B-strani.

B2 Alex Mine - Lost (2018 Version)

Zadnja verzija na ovoj odličnoj ploči je update originala. Po mojem mišljenju ova je verzija toliko bolja od originala da vjerojatno više nikad namjerno neću slušati prvobitnu traku. Izvrsno aranžirano, producirano s daleko bolje upotrebljenim kompozicijskim elementima, većom dramom i energijom koja automatski pokreće na ples. Nešto što ću s velikim guštom puštati svim fanovima underground elektronike, ali i onima koji bi to tek mogli postati.

Load the next article
Loading...
Loading...