Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Amberoom - Orchesis EP [These Eyes]

Elegantno, lagano i ugodno, a tako moćno!

  • Damir Ludvig
  • 5 September 2018

Ova osebujna ploča stigla nam je poštom zahvaljujući portalu deejay.de, a iako ćete potpuni dojam dobiti tek kad preslušate pravu ploču, inserte možete čuti pritiskom na ikonu PLAY ►

a1 Amberoom - Orchesis

Upečatljivo i osebujno je nešto što bi svaki DJ koji dobro zna posao pustio na kraju svog seta. Također, vrlo je važno da takav singl podsjeća na odjavnu temu u filmu ili špicu TV emisije, jer tako publici daje do znanja da njegov set uskoro završava. Upravo te karakteristike ima ovo djelo koje je idealno za pozdrav s publikom na plesnom podiju. Tema koja će rezonirati s vjernim plesačima pri odlasku na počinak ili na putu do aftera, podsjeća na rane sintesajzerske teme iz sedamdesetih, pa iako se ne radi o glazbi koja je retro, ima dozu nostalgije, ali i melankolije što slušateljima pruža čitav spektar dubokih emocija. Vrlo moderne, gotovo etničke udaraljke i bas kakav je sve prisutniji u afro house glazbi nalazi svoje mjesto i u ovoj traci. Ukrašena frekvencijama koje sintetski imitiraju kalimba zvukove i pilom koja s vremena na vrijeme odlazi u distorziju i mjestimice zaglušuje cijelu traku je singl kakav je pohvalno imati u kolekciji pri izlasku sunca na festivalima uz more.

B1 Amberoom - Laveer

Čuvena rap skupina Public Enemy je svojevremeno objavila pjesmu pod nazivom B-Side Wins Again. Bilo je to daleke 1989. Iako estetikom zvuka ovo djelo doslovno nema veze s hip-hop legendama, moj se dojam pri slušanju B-strane ovog predivnog singla, 100% poklapa s tvrdnjom iz naslova stare rapperske pjesme. Ovo je glazba koja jednostavno spaja sve pozitivne emocije open air festivala koje sam tijekom DJ karijere iskusio. Elementi ranih house djela koji idu bok uz bok s ranim Chicago house klasicima kao što je Your Love i sličnim singlovima s etikete Trax Records. Zvuk koji je house glazbu lansirao u orbitu, izmiješan je s elementima ambijentalne elektronike od koje se ježe dlake na rukama i suze radosnice teku niz obraze. Ovo je lagano djelo prepuno emotivnih elemenata koji u fantastičnom aranžmanu dolaze do izražaja u pravim trenucima, a produkcijski ukazuje na doba u kojem živimo. Možda je pretenciozno ovu traku nazvati instant klasikom, no svakako ju preporučujem svima koji svoj set žele začiniti dozom dostojanstvene slatkoće.

Load the next article
Loading...
Loading...