Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Guy Mantzur - Tremolo Man/Chasing The Fog [Lost & Found]

Izraelski mesija progressive zvuka u punom sjaju

  • Damir Ludvig
  • 25 October 2018

Već nam je ušlo u naviku da kvalitetne ploče uvijek prvo potražimo na portalu deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Guy Mantzur - Tremolo Man

Iako sam digitalni promo imao već mjesecima, ponovno otkrivam koliko je doživljaj puštanja potpuno istog zvučnog zapisa s ploče, daleko bogatije iskustvo. Počevši od raspakiravanja najlonskog omota koje otkriva puni kolorit ilustracije koja je dostojna izložbenom primjerku u umjetničkoj galeriji. Zatim slijedi miris svježeg vinila! Ta bogata aroma koja najavljuje da je ploča u mojoj ruci nešto posebno. Nešto što sam čekao od ljeta. Ritual spuštanja ručice igle na singl je završni dio suzdržavanja prije potpunog užitka koji slijedi.Mixmag Adria je već pisao o ovom osebujnom umjetniku, kandidatu za najboljeg progressive house DJ-a na svijetu i dobitniku izraelske Walla Night Life nagrade za najboljeg DJ-a i producenta u 2018. No, izuzev remiksa koji je Guy odradio za Monkey Safari, nismo previše pisali o njegovoj izuzetnoj glazbi. Možda zato što ju je teško opisati riječima. Upravo takvo je i ovo djelo! Kombinacija plemenskih elemenata rane elektroničke psihodelije u fuziji s osnovnim elementima progressive house okvira. Zvuči savršeno na vinilu, jer kad napokon odlučimo staviti iglu na ploču znamo da ćemo poslušati cijeli aranžman do kraja. Svaka sekunda ispunjena je detaljima koji imaju smisla jedino u ovoj hipnotičnoj cjelini.

B1 Guy Mantzur - Chasing The Fog

Druga strana singla je daleko laganija i ugodnija s elementima koji donose ambijentalni utjecaj. Iako Guy ima karakterističan stil i lako je na prvu prepoznati njegove produkcije, ovo nije jedno od onih djela u kojima autor potpuno iste elemente neznatno drugačije aranžira i očekuje da slušatelji takvu intervenciju prihvate kao popuno novi naslov. Potpuno druga priča, koja tijekom cijelog aranžmana provlači jednu na prvi pogled jednostavnu melodijicu koja u minimalnim transformacijama tijekom desetminutne sage donosi uspone i padove ne bi li završila u potpunom smiraju. Vještina koja je potrebna za stvaranje ovakvog djela zahtjeva godine odricanja i studijskog eksperimentiranja. Možda se ne radi o ostvarenju koje će novake na sceni osvojiti na prvu, kao neke trendovske ploče, no iskusni slušatelji znaju da se radi o pravom dragulju. Moja topla preporuka svim ljubiteljima dobrog vinila je da nabave ovu ploču dok nije razgrabljena.

Load the next article
Loading...
Loading...