Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Kevin De Vries - Meraki [Cocoon]

Ploča koju jednostavno treba imati u kolekciji!

  • Damir Ludvig
  • 31 October 2018

Vrhunske ploče uvijek prvo potražimo na portalu deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 A1 Kevin De Vries - Meraki

Tko, kako i zašto vam netko daruje ili preporuči ploču definitivno ima veze s početnim dojmom glazbenog zapisa. Rijetko kada radim recenziju na prvo slušanje, no u ovom se slučaju nisam mogao suzdržati. Raspakiravši novi vinil sva prašina u zraku ga je doslovno napala zahvaljujući statičkom elektricitetu. Tako to bude sa svježim pločama, a brisanje je mali dio rituala prije stavljanja igle na žlijeb. A onda je počela vožnja! Opaki arpeggio koji vozi kroz cijelo djelo na A- strani provlači se kros distorzije, bitcrusher efekte i trudi se minimalističku sekvencu održati zanimljivu u svakom trenutku bez obzira na broj ponavljanja potpuno istog melodijskog obrasca. Klasične udaraljke koje smo već čuli bezbroj puta obrađene su prljavije i daju djelu karakter klasika. Aranžman koji neprestano uklanja elemente na koje smo već navikli pri slušanju i onda ih vraća s dodatnim elementima je primjer vrhunske vještine manipulacije na prvi pogled jednostavnog djela. Jedna od rijetkih ploča u koju sam se zaljubio na prvo slušanje.

B1 B1 Kevin De Vries, Weska – Sonorous

100% nostalgija na najbolji mogući način. Prvi naslov na B-strani je ljubavno pismo devedesetima. Ako ste ikad slušali i gledali video mikseve X-Mix, koje je objavljivao studio !K7, onda znate o čemu pišem. Arpeggio i dalje vodi glavnu riječ! Ovoga puta nešto više harmonijskih promjena nego na A-strani, no definitivno prenosi energiju i vibru prošlih vremena na uzbudljiv način. Dok je A-strana daleko više autentična stavom i aranžmanskim intervencija, ovo je djelo lepršava i zabavna poslastica koja svakako funkcionira kao šećer na kraju cjelonoćne klupske avanture!

B2 B2 Kevin De Vries - My Blurred Dream

Zadnje ostvarenje na ploči je nešto laganije i atmosferičnije, no ne manje emocionalno. Estetikom podsjeća na djela koja su prije dvadesetak godina radili Humate, no za mene to nikako ne znači da se radi o manje kreativnom autorskom djelu, već naprotiv tu komparaciju vidim kao kompliment autoru. Samo ova predivna vožnja apstraktnim audio pejsažima vrijedna je kupnje ove ploče, a o A-strani sam sve već rekao. Prva liga!

Load the next article
Loading...
Loading...