Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Luis Junior - Energy Success EP [ Monaberry]

Eklektična elektronika s produkcijom primjerenom današnjici

  • Damir Ludvig
  • 5 December 2018

Ovaj uzbudljivi nosač zvuka stigao je putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 A1 Luis Junior - Energy Success

Iako sam digitalno nekoliko puta poslušao ovo zanimljivo ostvarenje, zaljubio sam se u njega tek kad mi se je u rukama našla ova ploča. Ne znam u čemu je stvar, no vinilni nosač zvuka kao da stvara neku čaroliju zbog koje obožavam ovu traku. Iako me je na slušanje prvih nekoliko taktova ovaj naslov odmah podsjetio na Masonov singl Exceeder koji je prije dvanaest godina objavila etiketa Great Stuff Recordings, Luis Junior se atmosferom i aranžmanom trudi odvesti slušatelja na sasvim različitu plovidbu. Kombinirajući tech house, electro house i elemente sintesajzerske filmske glazbe osamdesetih, Junior briljira odmah na početku A-strane.

A2 A2 Luis Junior - Ways (Super Flu Rmx)

Klasični progressive house temeljen na gradaciji melodijskih elemenata koji razvojem aranžmana dopunjuju zvučnu sliku i stvaraju osjećaj obaranja granice između svijesti i podsvijesti slušatelja. Ne radi se o materijalu o kojem dojam možemo dobiti letimičnim slušanjem, jer je njegova snaga u zavodljivoj soničnoj igri i zahtjeva predanost. Djelo koje je najbolje doživjeti zatvorenih očiju kako bi avantura putovanja kroz zvučnu kulisu bila potpuna.

B1 Luis Junior – Ways

Originalni miks trake "Ways" otvara B-stranu. Iako su elementi prvobitnog djela djelomično prisutni i u remiksu, ove dvije verzije su atmosferom i aranžmanski potpuno individualne cjeline. Minimalističko, ali melodično djelo koje kao pozadinske elemente koristi zvukove koji podsjećaju na odzvanjanje loptica za solni tenis i pjevne vokalne semplove, stvara ugodno ozračje kakvo priželjkujemo na after partijima s publikom koja zna prepoznati kvalitetnu glazbu.

B2 Luis Junior - Reality

Junior dokazuje da elektronička glazba ne mora nužno biti temeljena na obrascu ponavljanja istog melodijskog uzorka, već da su melodijske varijacije koje podsjećaju na ranu upotrebu sintesajzera u disco glazbi i dalje dobrodošle. Iako ovo nikako nije još jedno retro djelo, već predstavlja sasvim suvremeni glazbeni izražaj, odrednice kojima je temeljena plesna glazba su prisutne u svakoj sekundi ovog autentičnog ostvarenja.

Load the next article
Loading...
Loading...