Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Odette - Love Story EP [Still Play Records]

B-strana još jednom razvaljuje!

  • Damir Ludvig
  • 24 April 2019

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Odette - Saudade

Prvi zvučni zapis na A-strani je inteligentno, atmosferično djelo koje krasi klasična bas linija temeljenu na sub frekvencijama. Semplirani vokali, akordi i ostali sintetski elementi nižu se u slojevima razbacanim u zvučnom prostoru, umjereno začinjeni efektima koji stvaraju mističnu, no ne i stravičnu atmosferu. Pozadinska buka u kojoj se razaznaje žamor ljudi okupljenih u kafiću i namjerno potencirano krckanje i šum, stvaraju dojam topline. Djelo koje će savršeno poslužiti na after beach partyjima uz koktele, jer je nenametljivo, lagano, a opet dovoljno energično i povodljivo da spontano isprovocira plesne pokrete iz svakog tko ju sluša. Uradak žanrovski koketira s reduciranim aranžmanom minimal singlova, dubinom deep house klasika i tech house produkcijom, no njegova klasifikacija zaista samo smanjuje užitak.

A2 Odette - Boa

Drugo djelo na A-strani počinje znatno energičnije i u prvih nekoliko taktova ne ukazuje na smjer kojim će aranžman zapravo krenuti. No, elementi koji uskoro slijede, energiju zamjenjuju dubinom. Akordi, semplirane violine i flaute se gotovo nasumično izmjenjuju s dionicama temeljenim na hipnotičkom i rasplesanom ritmičkom uzorku koji sve sastojke ove frekventne ikebane drži na okupu. Iako, idejno nešto siromašniji od prvog uratka na A-strani i dalje se radi o materijalu koji će zadovoljiti plesne potrebe publike na partyju uz bazen ili na plaži.

B1 Odette - Vertigo

B-strana još jednom razvaljuje! Za razlike od A-strane na kojoj se nalaze dva zvučna zapisa, B-strana ima samo jedan, ali vrhunski. Slušajući ovu ploču kao cjelinu, B-strana je definitivno kulminacija priče. Arpeggio koji donosi osmijehe na lica, bas koji jednostavnom melodijom odmah ulazi u uho, aranžman koji zavodi slušatelje deep house elementima, sempliranim vokalima i energičnom dizalicom u sredini, nije nešto što baš ovdje prvi puta čujemo. No, način na koji su svi ti elementi uređeni, jednostavno je razlog da ovo djelo uvrstim u kategoriju instant klasika. Uradak koji zvuči kao povratak davno izgubljenoj ljubavi je nešto za što nisam siguran da će osvojiti aktualne top liste, no moći će se puštati još godinama koje su ispred nas. Zato ovu ploču smatram dugoročnom investicijom.

Load the next article
Loading...
Loading...