Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Olivier Giacomotto - Bipolar Star (2018 Remixes) [ Noir Music]

Nabavite svoju kopiju dok ih još ima!

  • Damir Ludvig
  • 7 November 2018

Kvalitetne ploče uvijek prvo potražimo na portalu deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Olivier Giacomotto - Bipolar Star (Victor Ruiz Remix)

Toliko mojih kolega već pušta ovu ploču da sam se nećkao treba li uopće pisati o njoj ili ne. No, vjerujem da bi preskočiti recenziju ovog remek djela bilo kao da u doba proboja legendi kao što su The Beatles ili The Rollings Stones nitko nije pisao o njihovoj glazbi. Čak i da se ne radi o predivnoj novoj verziji (verzijama) genijalnog originala, samo ime djela govori o dijagnozi koja je sve prisutnija na svjetskoj sceni. Možda je i to jedan od razloga zašto je ova ploča odmah prihvaćena od mase DJ zvijezda. Bipolarni afektivni poremećaj (BAP) karakteriziraju izmjene epizoda depresije i manije, a način života koji se sastoji od beskonačnih nastupa, promjena vremenskih zona, nepravilne ishrane, te konzumacije opijata, pogađa sve više profesionalaca na sceni. Iako se o tome do nedavno nije previše pisalo, javnost polako dobiva sliku mračne pozadine zvjezdanog uspjeha. No, bez obzira bili vi bipolarna zvijezda ili neumorni partijaner koji uživa plesati do ranih jutarnjih sati, ovo je ostvarenje stvoreno za vas.

B1 Olivier Giacomotto - Bipolar Star (Re:Axis Remix)

B-strana započinje daleko klasičnijim techno izražajem, što smatram odličnim potezom A&R odjeljka izdavačke kuće Noir. Smatrate li da je remiks na A-strani previše trendovski obilježen i da nema prljavštinu pravog underground zvuka, ovo je verzija za vas. I dalje energična, ali s elementima koji podsjećaju na radove kakve je u ranim devedesetima stvarao Robert Armani, svakako će funkcionirati u mračnim podrumskih podruma ilegalnih partija s ekipom čiji stav zahvaljujući poznavanju glazbe graniči s elitizmom.

B2 Olivier Giacomotto - Bipolar Star (Animal Picnic & Aaryon Remix)

B-strana završava remiksom koji za razliku od prva dva ne ide na energiju, već na atmosferu. Melodičan i razigran, idealan je za zatvaranje ili otvaranje seta na bilo kojem partiju. Iako se radi o sasvim profinjenoj i laganoj verziji, ona po ničemu ne zaostaje za prve dvije, već izvrsno zatvara cjelinu. Sve u svemu, ovo je ploča koju sam već preporučio svim prijateljima, a toplo ju preporučujem i vama. Prodaja ploča je u stalnom porastu, što je rezultiralo da i se na tržištu zna naći dosta nekvalitetnih djela, no ovo se je isplatilo čekati.

Load the next article
Loading...
Loading...