Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Simina Grigoriu, Moe Danger - Shark Island [Kuukou]

Opaka ploča koja bar za sad nema veze s istoimenim TV filmovima i serijama!

  • Damir Ludvig
  • 20 September 2018

Suvremeni Techno singl koji je u naše ruke stigao zahvaljujući portalu deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na ploči, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Simina Grigoriu, Moe Danger - Shark Island (Original)

Nedavno sam čitao osvrte na društvenim mrežama koji se negativno odnose prema sve većem broju žena na sceni. Umjesto da pohvalno gleda na dodatni unos estrogena u krvotok scene, nekolicina je preplašena kako bi im lijepe žene za pultom mogle upropastiti karijere u usponu, jer navodno nastupi žena za pultom, više nisu partiji, već izbori ljepote. Kao da je za scenu loše da žene koje su uključene u promociju elektroničke glazbe još budu i lijepe. Jedna od onih koje vjerojatno najviše plaše muškarce s viškom vremena i manjkom samopouzdanja je Simina Grigoriu, ljepotica koja pušta fenomenalne setove s guštom koji se rijetko vidi kod mnogih izvođača. Moram priznati da uz nekoliko njenih prijašnjih djela kao što Nebuna Stricata i La Palmas, nisam previše obraćao pažnju na njenu produkciju dok mi ovaj singl nije stigao pod ruku.

Siminin suradnik na ovom odličnom projektu je Kanađanin Moe Danger, koji očito nije zastrašen ljepotom, već je naprotiv inspiriran talentom. Shark Island odiše svježim pristupom produkciji, fenomenalnim aranžmanom koji nepogrešivo teće od prve sekunde i predstavlja pun pogodak. Kombinacija sempliranih vokala, melodioznog basa i pumpajućeg ritma dobrodošla je na svakom plesnom podiju. Kako me je interes za njihove ranije zajedničke radove odmah natjerao na kopanjem za prošlim suradnjama, mogu bez sumnje reći da je upravo ovaj singl njihova dosadašnja najbolja suradnja, no toplo se nadam da će ih biti još. Jedva čekam!

B1 Simina Grigoriu, Moe Danger - Shark Island (Paul Kalkbrenner Remix)

Siminin vjenčani suprug Paul Kalkbrenner je jedna od najvećih zvijezda elektroničke glazbe zadnjih desetak godina, pa joj ga je vjerojatno lakše dobiti za remiksera nego nekoj talentiranoj djevojci koja nije član obitelji. Međutim, to nikako ne znači da joj je mužić odradio remix preko volje. Naprotiv, dosljedan svom potpisu, hladnom, berlinskom, preciznom i hipnotičkom techno zvuku, Kalkbrenner je odradio upravo ono što smo od njega očekivali. Vrhunski odrađeno djelo koje je bez obzira na to što je locirano na B-strani ploče više rangirano od originalne verzije. Moram priznati da bi bilo logično očekivati da je Paulova verzija ona koja će biti noseća, jer se radi o producentu uz kojeg ne možete pogriješiti, no istovremeno mi je drago da je original koji mi je daleko autentičnije djelo od Paulovog remiksa na A-strani.

B2 Simina Grigoriu & Moe Danger- Shark Island (K-Paul Remix)

Totalno drugačiji od prve dvije verzije K-Paul donosi duh ranojutarnjih sati i pretvara ovu odličnu ploču u alat koji osim špice večeri može izvrsno poslužiti i kao materijal za after partije na otvorenom. Lepršava i zanimljiva, posljednja obrada na B-strani odličan je završetak vrhunske ploče. Veselim se sljedećem izdanju s etikete Kuukou!

Load the next article
Loading...
Loading...