Search Menu
Home Novosti Menu
Tech

Apple najavio iPhone X i iPhone 8

Mnoštvo novih mogućnosti poput Face ID-a

  • Mixmag Adria
  • 13 September 2017

Apple fanatici, pripremite se za sljedeću evoluciju iPhonea: iPhone 8, 8 Plus i novi iPhone X (10) su stigli.

Fizički izgled iPhonea 8 jako podsjeća na njegovog prethodnika, iPhone 7. Glavna razlika je u tome što će iPhone 8 imati staklenu pozadinu i što dolazi u novoj boji koja izgleda kao miks između ružičasto zlatne i zlatne.

Osmica ima i novi retina HD display i true tone tehnologiju. Dobre vijesti stižu i za ljubitelje glazbe - iPhone 8 ima glasnije zvučnike s 25 posto jačom glasnoćom i dubljim basom.

Kao i obično, tu je i nova kamera, koja će bolje raditi na slabijoj svijetlosti a sadrži i tehnologiju smanjenja "noisea". 8 Plus će također imati dvostruku kameru. Kamera s A11 Bionic čipom podešena je za augmented reality, što znaći da će korisnici svoj uređaj moći koristiti za igre i slična iskustva s "proširenom stvarnošću".

Dodatno, bit će moguće bežično puniti iPhone 8. Cijena mu je 699 dolara, a plus košta 799 dolara, a moguće ih je naručiti 15. septembra.

S druge strane, iPhone X ima potpuno novi fizički dizajn. Sav je od stakla naprijed i iza s zaslonom na dodir od ruba do ruba. Ima OLED zaslon, koji nudi točnije boje, bolju ravnomjernost preko ekrana i više. Model je dostupan u space gray i srebrnoj boji.

Više ne postoji home gumb, pa će iPhone X uključivati Face ID, koji će zamijeniti touch ID sa skreniranjem lica. Model X će prepoznati korisnikovo lice iz svih kuteva, s naočalama, kapama i bradom.

Load the next article
Loading...
Loading...