Search Menu
Home Novosti Menu
Tech

Moog ima novi sintesajzer pod nazivom Grandmother (Baka)

Instrument koji se temelji na Moogovom originalnom modularnom dizajnu, te izgledom '60 -ih i '70 -ih.

  • Mixmag Adria
  • 16 May 2018
Moog ima novi sintesajzer pod nazivom Grandmother (Baka)

Monofoni analogni dizajn inspiriran je zvukom i izradom Moogovih originalnih modula. Na primjer, mikser se temelji na modulu CP3 (poznat po asimetričnom presjeku), dok filtar slijedi 904A, što je osnova Moogovog klasičnog ljestvastog filtra. To je semi-modularni instrument, što znači da možete napraviti zvukove bez patchinga, preusmjeriti signal i povezati se s drugim instrumentima.

Vizualna estetika uređaja, također je inspirirana razdobljem 60-ih i 70-ih, s velikim pločama, dobro raspoređenim gumbima i poletnim bojama. Zvučni motor temelji se na dva oscilatora sposobna za modulaciju širine impulsa, linearnu FM i sinkronizaciju. Nakon prolaska kroz filtar, signal dolazi do VCA, temeljenom na modulu inspiriranim 902 i 905 reverb efektima. Uređaj donosi i nekoliko envelopa, modulatorski oscilator, arpeggiator i sekvencer.

Baka (Grandmother) će biti puštena na tržište tijekom eventa Moogfest, na kojem će sudionici moći kupiti uređaj na licu mjesta za 899$, a uz sintesajzer dobivaju i traper jaknu. Osim bake, Moog će na festivalu predstaviti i još jedan novi instrument, Subharmonicon!

Pogledajte kratki video o sintesajzeru Grandmother koji donosi Guitar Center.

Load the next article
Loading...
Loading...