Search Menu
Home Novosti Menu
Tech

Iz Technicsa stiže "najpremijum gramofon ikad" po cijeni od $10,000

Kvragu

  • Mixmag Adria
  • 9 January 2018
Iz Technicsa stiže "najpremijum gramofon ikad" po cijeni od $10,000

Najavljen na CES konferenciji u Las Vegasu koja trenutno traje, Panasonic je s javnosti podijelio svoje planove za dva uzbudljiva Technics izdanja za 2018.

Još u kolovozu/augustu, Technics je pokazao prototip svog oduševljavajućeg SP-10, gramofona namijenjenog audiofilima, koji dobivaju proizvod s naslovom "najpremium gramofona ikad". Danas, službeni model je službeno najavljen, sa specifikacijama koje uključuju bezjezgreni direct-drive motor, s dovoljno snage za vrtnju tanjura, koji je otežan s 10 milimetara tankim utegom, s low-speed nepravilnostima. Dolazi i s gumenim slojem pričvršćenim na stražnju površinu, koji onemogućuje neželjene vibracije. SP-10R radi na 33 1/2, 45 i 78rpm, a rotacija se može vidjeti na OLED ekranu.

Dodatno, model će biti razmijenjiv s prijašnjim SP-10 modelima zahvaljujući posebno dizajniranoj sposobnosti kompatibilnosti. Vlasnici MK2 ili MK3 gramofona mogu koristiti vlastitu ručku i bazu i nadograditi se na SP-10R.

Međutim, očekivano, prekrasni novi model ima visoku cijenu od $10,000.

Dodatno će, uz SP-10R, Technics lansirati i SL-1000R model također, kojemu je cijena udvostručena, zahvaljujući dodatku ručke za kompletan gramofonski sustav.

Load the next article
Loading...
Loading...