Search Menu
Home Novosti Menu
Tech

Native Instruments otkrili novi, unaprijeđeni Maschine Mk3 kontroler

Maschine Mk3 i Kontrol Mk2

  • Mixmag Adria
  • 9 September 2017

Iduća generacija Maschine proizvoda samo što nije stigla.

Native Instruments su otkrili Maschine Mk3, koji dolazi s brojnim novim i unaprijeđenim dodacima, a najavljeno je i da Kontrol Mk2 klavijature, izlaze kad i Mk3, u listopadu/oktobru.

Prvo, izgled Mk3, dobio je gladak remont. Njegove tipke su postale mat crne, a LED ekrani su unaprijeđeni u ekrane u boji visoke rezolucije, baš poput onih kakve Maschine Studio ima.

Dolazi s ugrađenim audio sučeljem te ima balansirane stereo ulaze i izlaze te ulaze za mikrofon, pedalu i slušalice, što je velika promjena s obzirom na prošle modele, koji su imali samo USB i midi portove.

Rad na Mk3 je također unaprijeđen, najviše s uklanjanjem onih iritantnih shift funkcija te zamijenjenima s četiri nove tipke koje su dodane na konzolu - pad mode, keyboard, chord mode i step mode. Kotačić za selekciju je sada četverosmjeran, što navigaciju kroz menije čini lakšom.

Mod strip je dodan, kako bi replicirao pitch i mod kotačiće na klavijaturu. Ima sposobnost korištenja modulirajućih efekata, kao i sviranja kroz zasebne note u akordima, kada je notes mod aktivan.

Posljednji veliki dodatak je gumb za zaključavanje, inspiriran s Maschine Jam i iskorišten u live okolini. Korisnik može zaključati beat, zezati se s koliko god efekata želi, prije nego što se vrati natrag originalnom beatu, samo na dodir gumba.

Maschine Mk3 će se prodavati za $599, a Kontrol Mk2 za $699.

Fotografije pogledajte u galeriji iznad.

Load the next article
Loading...
Loading...