Search Menu
Home Novosti Menu
Video Blog

Pogledajte video o uzdizanju njemačkog undergound zvuka 80-ih

Sve što trebate znati

  • Mixmag Adria
  • 9 October 2017
Pogledajte video o uzdizanju njemačkog undergound zvuka 80-ih

Bogata povijest subkulturnog stvaralaštva u Njemačkoj možda je doživjela svoj vrhunac s usponom techna, no u Njemačkoj se desetljećima prije pada Berlinskog zida pojavio izraziti oblik kulturne neobičnosti.

Od kraja 60-ih i 70-ih, Krautrock je donio slobodni oblik ludog impulsa psihodeličnoj glazbi, dok bi kosmische potaknuo njemački pastoralni senzibilitet u sublimne nove oblike. A onda u 80-ima, kako su Neue Deutsche Welle i postpunk integrirani u živopisne art scene u gradovima poput Düsseldorfa i Berlina, njemačka glazba eksplodirala je u vrlo neobične nove smjernice. Einstürzende Neubauten, Der Plan, Gudrun Gut i DAF bili su svi proizvodi ovog izvanrednog razdoblja kreativnosti i protesta.

Sada, zahvaljujući izložbi i seriji pod nazivom Geniale Dilletanten - Subkultur der 1980er-Jahre in Deutschland (prevedeno kao "Genijalni Diletanti - Subkultura u Njemačkoj osamdesetih godina"), ovaj zadivljujući glazbeni period dobio je rigoroznu dokumentaciju koju zaslužuje. Uz intervjue i nevjerojatne snimke gore spomenutih izvođača, to će ili biti savršeni pristup otkrivanju nevjerojatne glazbe ili velika retrospektiva za dugogodišnje obožavatelje subkulture njemačke 80-ih.

Pogledajte oba videa u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...