Search Menu
Home Novosti Menu
Tech

Uđite u Deadmau5ov "high tech" studio

...i saznajte kako su on i Attlas napravili 'Bad At Titles'

  • Mixmag Adria
  • 28 September 2017

Kakav je izgledao postupak snimanja?

Attlas: Stvarno spontano. U to doba živio sam niz cestu od Joela (Deadmau5). Poticaj za eksperiment bio je pokušaj korištenja Ableton Linka, što je značajka koju je Ableton dodao u Ableton 9. Omogućuje vam povezivanje strojeva tako da mogu biti jedan "master" u Abletonovoj sesiji i povezati se s njegovim računalom kako bi moje računalo u njegovom Abletonu bilo vidljivo kao jedan kanal. To je kul, jer dijelimo "clock time" i oboje možemo loopirati iste sekcije. Dok smo pokušalli vidjeti je li radilo, odsvirali smo malu melodiju, a zatim udaraljke. Zatim smo počeli ugađati traku. Nekoliko puta bih ja odstupio, a on bi počeo miksati moje dijelove. U određenim trenucima zapravo sam učio kakve plug-inove koristi i što je na njegovom glavnom kanalu. Zatim bi vikao na mene da mu dam još jednu melodiju ili udaraljku, i malo "meda" na nekim dijelovima. Odjednom radimo master i večeramo slušajući novu traku.

Što ste koristili za izradu pjesme?

Deadmau5: Mislim da smo koristili Moog Voyager na nečemu, ali puno toga je bilo iz računala.

Attlas: Za sve moje synth dijelove to je bio Zebra plug-in, kojeg ja koristim za gotovo sve ako ne koristim sampler. Koristio sam Zebra plug in jer sam njega prvog naučio. Postanete dobri s onim što prvo naučite. Ne mislim da postoji prednost korištenja određenog plug-ina pred drugim. Ako ste dobri u jednom, taj će biti najbolji.

Je li bilo kakvih izazova?

Attlas: Izazov je bio ne biti zastrašen Joelovim glazbenim ugledom, ali sam znao da ako ću na to gledati kao dvojicu frajera koji se zabavljaju radeći glazbu, da ćemo napraviti nešto odlično.

Zašto ste ga nazvali 'Bad At Titles'?

Deadmau5: Nakon što smo završili pjesmu, zamolio sam Jeffa da joj da ime. Rekao je: "Loš sam s naslovima". Pa sam rekao: "To je to".

Deadmau5 & Attlas - 'Bad At Titles' izašao je na Mau5trap etiketi.

Foto: Clay Peters

Load the next article
Loading...
Loading...