Search Menu
Home Novosti Menu
Video Blog

Video: Carl Cox o svom DJ setupu i kako je MODEL1 promijenio sve

Inovativni mikser Richieja Hawtina dobio top priznanje

  • Mixmag Adria
  • 22 November 2017
Video: Carl Cox o svom DJ setupu i kako je MODEL1 promijenio sve

Upravo je izašao novi video How I Play serijala Modela 1 s Carl Coxom.

Desetominutni video dubinski istražuje Model 1, s Coxom koji priča o svojem trenutnom DJ setupu, uvidu u njegov stil i preference prilikom puštanja glazbe i zašto ne može zamisliti svirku bez Hawtinovog Modela 1.

Carl detaljno priča o svojem arsenalu od četiri decka, s Traktorom, D2 kontrolerima i Model 1 mikserom, objašnjavajući način na koji remiksira i producira glazbu uživo. "Nikad nisam planirao set, niti jednom. Napravim selekciju od 100 traka za set."

Spominje usavršavanje svojeg DJ stila putem vinila i priča o ranim godina: "Prvo sam bio klaber, pa DJ, pa znam o čemu se radi... uspijevam prenijeti točno ono što bi ja htio na plesnom podiju. Skoro sam ljubomoran jer bih nekad htio da sam ja na plesnom podiju dok sviraju određene trake koje stvaraju određene trenutke".

Hawtinov mikser omogućuje Carlu da kontrolira zvukove kroz prije nedostupne frekvencije. "Ne znam ni za jedan drugi mikser koji ima mogućnosti takve širine frekvencija...oblikovati zvuk na svakom kanalu. Nema ograničenja".

Na kraju Cox hvali ovu tehnologiju. "Ovaj setup daje toliko mogućnosti za kreativnošću. Koristim ga otprilike godinu dana, bez želje da dodajem nešto novo."

Pogledajte kralja u akciji.

Load the next article
Loading...
Loading...