Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Znanstvenici s MIT-a su razvili uređaj koji može očitati interno verbalizirane riječi

Gadget obrađuje i čita neuromuskularne signale

  • Mixmag Adria
  • 9 April 2018
Znanstvenici s MIT-a su razvili uređaj koji može očitati interno verbalizirane riječi

Novi uređaj koji su izradili znanstvenici na MIT-u "prevodi" unutarašnje u vanjsko. Noseći ga na licu, gadget obrađuje i čita neuromuskularne signale kako bi se akt "sub-vokalizacije" - "praksa tihog govorenja riječi u vašoj glavi" - aktivirala.

Elektrode ugrađene u tehnološki rad u kombinaciji sa slušalicama koje putem kosti rade kondukciju koje služe kao baza za čitanje signala koji se šalju kada korisnik unutarnje verbalizira. Slušalice koriste vibracije koje se prenose na kosti unutarnjeg uha korisnika, bez zapreka za uši. Tehnologija zatim odašilje signale na računalo koje bilježi riječi kroz svoje oslanjanje na neuronske mreže. Uređaj je trenutačno korišten za mnoštvo ciljeva provedenih u potpunoj tišini.

"Motivacija za ovo je bila izgradnja IA uređaja, uređaja za povećanje inteligencije", rekao je Arnav Kapur, student MIT-a i glavni autor projekta.

"Naša je ideja bila: Možemo li imati računalnu platformu koja je više unutarnja, koja na neki način povezuje ljude i stroj i koja daje osjećaj kao unutarnje proširenje vlastite spoznaje?"

Pogledajte i video u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...